Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Fenix188 

všechny recenze uživatele

Celkem sledovatelné a film nemá hluchá místa. Ohodnotil bych to i pěti hvězdičkami ale ta "omáčka" okolo příběhu je velmi slabá. Proč si dnes režiséři nedají víc práce s autentičností?? Nemocnice působí poválečným dojmem,jakoby narychlo nastěhovaný nábytek a pár lůžek do starého kláštera..staré telefony,Gaz Volga "carevna"..do toho mobily a sanitky dnešní doby..co si o tom mám myslet?? Kdy se to odehrává ? Těmito okolnostmi naši filmaři zkazí spoustu filmů co mají potenciál..viz Sametový vrazi..jediná dobová věc z devadesátých let byl naleštěný Favorit,jinak se tam proháněla samá moderní auta.. ()

k.rakonos 

všechny recenze uživatele

Pro mě vynikající český psychothriller, který spolu s Vendetou patří ke špičce ve svém oboru v rámci české kinematografie. Temný, atmosferický, prostě povedený.. ()

Martin29 

všechny recenze uživatele

Když jsem na tom byl tehdy v kině tak mě to hodně bavilo nyní jsem si to pustil s odstupem času a už to není ono. První věc, kterou nechápu je že je to inspirované Heparinovými vraždami a není tam ani jednou ukázáno nebo přečteno slovo Heparin to, že vraždí saniťák což Zelenka nebyl nevadí tak moc. Dále nechápu situovaný děj do starší doby, když nemocnice vypadá hůře jak některé v druhé světové válce (knihu jsem nečetl možná to bude tím). Problém je i s herci nikdo kromě pacientů , kteří stejně umřou mě tam nepřišel sympatický (Jedna sestra spí s každým na počkání navíc by mě zajímalo kam zmizela ,Hlavní doktor je namyšlený až to bolí navíc podvádí manželku a 2 děti se sestřičkama ten mě štval úplně škoda, že neumřel , Vrchní sestra pro změnu dlabe na pacienty na úkor toho, že dostane chorobopis a Vedoucí nemocnice by dokázal snad zamést pod stůl i to kdyby tam vybuchla atomovka atd) navíc mě tam štvalo, že tam měl skoro každý příbuzného přece jen, když tam dochází k vraždám nebudu si tam nikoho známého vozit ne. Líbila se mě první vražda ta byla zajímavá ostatní už moc ne jelikož to bylo vynucené a konec je nedomyšlený. 60 procent ()

Maratonec 

všechny recenze uživatele

Depresivní film podle podobného případu. Jiráček podává přesvědčivý slizský výkon. Hudba je chvílemi disharmonická a depku z ní ještě umocní... ()

Cacorka_eliz 

všechny recenze uživatele

Ani hudba Varhana Bauera moc nepomohla, protože scenáristicky nebyl film dotažený. Podstata příběhu se vytratila a čistý popis děje nestačil, bylo třeba si klást otázku proč - a více se dostat pod kůži jednotlivým postavám. ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Otrasné filtre, totálne scestný soundtrack a z námetu sa tiež rozhodne dalo vytrieskať omnoho viac. Jednu hviezdu pridávam za  doslova hororový šok spôsobený zistením, že časť filmu sa natáčala za plnej prevádzky v rumburkskej nemocnici.  Ufff, tak tam sa ocitnúť by bola docela silná káva. Pri sledovaní filmu som si bol celý čas istý že museli využívať len samé nefunkčné schátralé a mnoho rokov opustené objekty. ()

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama