Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Snímku uškodila mediální masáž, prohlašující jej za zfilmování událostí okolo heparinového vraha. Skutečnost však byla podstatně jiná. Pohnutky k vraždění u mladíka ve filmu mi přijdou těžko absorbovatelné a závěr je vyloženě hloupý. Škoda, z námětu šlo vyždímat více. ()

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Hodinu nevíš mohla být studie, která by se do hloubi zamýšlela nad smrtí a rozborem osobnosti heparinového vraha. Dovedu si představit, jak by protřelejší režiséři nechali naplno vyznít všechny ty pocity a pohnutky spojené s neúspěchem na lékařské fakultě nebo s nějakým úmrtním v minulosti, které Hynka k vraždám vedly, nakonec prostor tam na to byl. Náznaky tam sice jsou, ale dotáhnout se je moc nepovedlo, přesto nesdílím takové zklamání jak jsem se tady mnohokrát dočetl. ()

FilmWave 

všechny recenze uživatele

Zoufalé. Scénář a většina herců na úrovni amatérského filmu (Jiráček má sice vizáž skoro jak Ulliel z Hannibala, ale jakmile promluví, kouzlo je fuč). Formálně to ale není úplně nezajímavé - nemocnice je autenticky depresivní a filtry á la "Normal" ujdou. Na to ale bohatě stačí trailer. ()

JirKrato 

všechny recenze uživatele

Ono se to hrozně těžko hodnotí, přes hrůznost činu se prostě člověk nemůže soustředit na výkony herců. Člověk jen nechápavě čumí s jak ledovým klidem zabíjí hlavní hrdina pacienty. Herecké obsazení nepřekvapilo, ale zároveň nezklamalo. Jen mě tedy překvapuje jak brzy režisér sáhl po takhle vážné pravdivé události - můj názor je, že toto téma mělo ještě chvíli ležet ladem a za čas se ho mohl ujmout nějaký začínající režisér. ( tak jsem tento komentář sice dopsal, ale mám sto chutí to škrtnout a napsat jen - Příliš brzy na plátnech po tak hrůzné události!!! ) ()

Tom_Ass86 

všechny recenze uživatele

Výborná byla ponurá atmosféra celého snímku. Škoda, že film nevytěžil víc ze skutečnosti o heparinovém vrahovi, bylo by to určitě zajímavější. Dost mě zarážely protiklady dob, které se ve filmu setkávaly...telefon s kolečkovým vytáčením a hned vzápětí mobilní telefon nebo vcelku novodobá sanitka se míjí na ulici s autem někdy ze 70. let. Určitě by se z filmu dalo vytěžit mnohem víc, než pouhý průměr. ()

jamesjimbo 

všechny recenze uživatele

vynikající thriller a na české poměry skvělý film!! hodnocení mne trochu odrazovalo, ale nakonec jsem si to pustil a byl jsem překvapen. opravdu místy drásající film, a celková vizualizace byla perfektní. trošku mě jen překvapil konec. pět hvězd to sice asi nemá, nicméně just je sem dám, páč 52% si ten film vůbec nezaslouží!! ()

Ham.and.eggs 

všechny recenze uživatele

Takže asi takhle... ...filtry mi absolutně nevadily, líbil se mi střih - jen minimum záběrů tam bylo navíc - v každé scéně se řeklo a provedlo pouze to, co bylo žádoucí, aby divák zaznamenal, děj mel víceméně stále spád a bylo na co koukat, tudíž bych rád pochválil i vcelku zajímavou kameru +2* ...herci rozhodně nebyli špatný, jak zde někteří neadekvátně hodnotí +1* ...sice jsem čekal, že film bude víc inspirován skutečným "heparinovým vrahem", ale i tak přijemný překvapení ... a poslední hvězdičku dám v rámci rovnovážnosti a znechucení nad některými pseudosuperhlubokými příspěvky... ()

agassi68 

všechny recenze uživatele

Veľmi nudné spracovanie divácky príťažlivej témy. Stačilo sa inšpirovať viacerými filmami o masových vrahoch. Jiráček to zvládol celkom dobre a ani ostatní to nekazili, no skrátka scenáristicky to padlo na hubu. Škoda.. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Psychologická pohádka exploatující na „heparinovém vrahovy“ Petru Zelenkovy - ke škodě věci až příliš obecně. Ocenil bych především emotivní kameru a na české poměry slušnou práci s pocity. Na druhou stranu Václav Jiráček byl lepším Jánošíkem než masovým vrahem a na Ivana Fraňka začínám mít slušnou alergii. ()

martiňák 

všechny recenze uživatele

Je to velmi zdařilý psychothriller s hutnou atmosférou, dobře dávkovaným napětím, přesvědčivými hereckými výkony a působivým vizuálním zpracováním. VJ dokáže být v hlavní roli milým citlivým klukem, zakomplexovaným ublížencem i pošahaným psychopatem zároveň, jeho postava je věrohodná a tím o to děsivější. Děj se odehrává v neurčitém čase na neurčitém místě (což se mi líbí), se skutečným případem heparinovéha vraha má film společné jen téma. Z očekávání rekonstrukce skutečného případu může pramenit u diváka velké zklamání, věřím že to je i důvodem špatných hodnocení zde v ČSFD. ()

chemicquei 

všechny recenze uživatele

Nezdálo se vám taky, že to bylo po celou dobu filmu furt na jedno brdo? Přišel, píchnul a pacient umřel, asi pětkrát nebo tak... ()

posh.exe 

všechny recenze uživatele

No coco, chvilu jsem si v nemocnici taky poležela a mám z českýho nemocničního prostředí podobnej pocit. Myslím, že snímek to celkem realisticky odrazil - arogantní doktory, kteří se neserou s ničím a s nikým, proč by taky. Chudák mladíček to měl v hlavě pomotaný, ale zvládal to bravurně:D Na poměry českýho filmu vcelku nadstandartní záležitost. ()

TakeruDavis 

všechny recenze uživatele

Kdyby mělo jít o pokus o převyprávění Zelenkova příběhu, dal bych jednoznačně hodnocení odpad pro závažné odchylky. Ale protože několikrát tvůrci i autor knihy podotýkají, že se jím pouze lehce inspirovali, hodnotím to jako samostatný film. Přestože sám nechci eutanázii nikdy podstoupit, věřím že lidé by měli mít právo o ni požádat. Proto s první smrtí ve filmu souhlasím, ovšem následující umrtí ve filmu odsuzuji, obvzláště umrtí milé paní Škarpové. Celkově nejen vraždy, ale i ublížení lidem, kteří člověku důvěřují považuji za svinstvo. A to i když jsou jen ve filmu. Proto snižuji hodnocení jinak dobrého filmu. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Navrhuju tenhle snímek přjmenovat na Hodinu a půl nevíš. Protože aspoň já jsem po celou dobu vlastně ani nevěděl proč se na něj dívám, o čem pořádně je a jaký je jeho smysl. Jediné, co se mi líbilo, byla práce s barevnými filtry. Občas bylo těch filtrů možná až příliš, ale na druhou stranu to dodávalo snímku zajímavou atmosféru. Jenomže dobrá atmosféra ještě dobrý film neudělá. A navíc heparinový vrah v podání Václava Jiráčka mě taky příliš nezaujal. Dávám dvě hodně slabé hvězdy, což je však bohužel na poměry české kinematogrie slušný výsledek. ()

m4xp4yn3 

všechny recenze uživatele

Vyloženě špatný film. Krom toho, že je nudný a předvídatelný, disponuje špatnými herci, křečovitě chtěnou rádoby atmosférou a v neposlední řadě zcela tupým koncem. ()

MELODY 

všechny recenze uživatele

Vadily mi chybějící barvy. Když k nim připočítám ještě poněkud lacinou ponurost prostředí, zbytečně agresivní hudební doprovod a ne zcela šťastný výběr protagonistů, vychází mi slabší dvě hvězdičky. ()

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama