Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ne tak docela fiktivní příběh člověka, který ve skutečnosti dostal označení „heparinový vrah“. Co bylo příčinou a co se odehrává v mysli mladíka, který se rozhodne vykonat a vykonávat ty nejtěžší zločiny a mít přitom často pocit, že vlastně dělá dobrou věc? Co nutí nadějného a inteligentního adepta studia medicíny z podstaty se změnit a páchat na lidech zlo? Je hrozná představa, že vraždí člověk, kterého dobře znáte, které-ho denně vídáte, máte ho vlastně rádi a který je všem nápomocný, ochotný a obětavý, i na úkor vlastního pohodlí a svých věcí.
Sledujeme příběh, který se mohl stát a bohužel kdykoliv stát může. Ano, takhle se to i ve skutečnosti stát mohlo. A první, co nás napadne, když zjistíte, jakou lidskou bestii jste znali, kolik chybělo, aby se obětí stal kdokoli z našich blízkých a známých, nebo dokonce vy samotní. A právě nedávno medializovaný příběh „heparinového vraha“ nás zasáhl na citlivém místě. Ano, tohle se opravdu mohlo stát komukoliv z nás. Tohle už nebylo „někde ve světě“. Tohle bylo opravdu blízko. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (211)

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Horší dvě. Heparinovým vrahem pouze inspirováno v tom smyslu, že pán dává lidem injekce, jinak spojitost veškerá žádná. Proč ale ty dvě hvězdy? První za atmosféru, která je vlastně docela fungující a zdi nemocnice ruku v ruce s matrixovsky zelenými filtry vytvářejí zajímavě klaustrofobní pocit beznadějě. Zbylá půlhvězda je za hlavního hrdinu, u kterého těžko říci, jestli hrál tak dobře, nebo tak zle, ale jeho výkon je místy opravdu věrohodný a označení český Hannibal Lecter tak není vůbec od věci. Proč ne víc hvězd? Dějově pořád stejné, film nikam nespěje a závěr je vyloženě slabý. Správný cíl, ale špatný směr, třeba to příště dopadne líp. P.S. někdo ze zdejších komentujících trefně vystihl, že za hodinu nevíš, o čem film vlastně byl. Odpovězte si tak sami, jestli stojí za to na takový film koukat. ()

johnnie78 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je to tak trochu televizní inscenace s velmi rozporuplnými hereckými výkony. ALE. Už dlouho se mi nestalo, aby mi u filmu bylo doslova fyzicky blbě - takhle na mě nezapůsobily fakt ani ty nejbrutálnější zahraniční exploiťáky. Scény okolo nemocničních vražd (většinou, když se k nim schyluje) jsou opravdu síla. Takže za mě dobrý. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Hodně podprůměrné. Jediné co mě potěšilo byl opomíjený, ale přesto výborný herec vedlejších rolí, Standa Fišer. Klady: prostředí nemocnice fakt depresivní, tam bych se netěšil. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Thriller, náběh na lehký horor? Nebo pokus o návrat do zlatých šedesátých a znovuvzkříšení Rudolfa Hrušínského? Možná to všechno dohromady, leč výsledek je velmi slaboduchý. Zmatený film, ve kterém divák nemá šanci pochopit jednání hlavního hrdiny. Nejen hodinu nevím, ale hodinu a půl nevím. Zbytečně. ()

Kontryhelka 

všechny recenze uživatele

Mně se tenhle film líbil. Pochmurná atmosféra, strašidelná nemocnice. Proč ne. Mám ráda tenhle typ filmů. Akorát co mně dost mátlo, že vlastně do jaké doby byl děj zasazený. Nemocnice, vybavení, injekce to by odpovídalo době tak před 35 lety, ale zase ty mobily na dobu dnešní. Tak nevím. Ale tahle nelogičnost ničemu prakticky nevadila. Hynek byl zvláštní figurka, působil nesměle a pacienti mu důvěřovali. Ale do hlavy nikomu nevidíme a i lidi do kterých bysme to neřekli, můžou svý okolí dost překvapit. Většinou negativně. Ani vlastní matka by do Hynka neřekla,že se dovede takhle vybarvit. ()

Monyfik 

všechny recenze uživatele

Viděno v předpremiérovém představení v kině Lucerna dne 25.8. Zajímavě pojatý film o "heparinovém vrahovi".... S podivem je chování primáře, patologa a jiných postav.... přístup, jak se dostat k lékům, když se v nemocnici vše kontroluje a eviduje....nejlépe je zvládnutý konec filmu. ()

shinlove 

všechny recenze uživatele

Výborný výkon Jiráčka, ale jinak chabost nad chabost...každopádně jsem rád, že jsem nebyl pacientem "oblíbeného" doktora! ;-) 3 ()

Mou 

všechny recenze uživatele

Po kvalitnom trailery som cakal kvalitny filmovy zazitok. Mylil som sa je to priemer, jedine co bolo kvalitne bol filter a kamera. Koniec nechapem vobec, dosiel nebodaj rozpocet ? ()

Srpenec 

všechny recenze uživatele

Blíží se to skoro odpadu. Tohle nestojí ani za řeč! Doslova zabitých 94 minut. Tu jednu * dávám za to, že jsem se na konci dobře lekl ;-) ()

pájap 

všechny recenze uživatele

vážně jsem se bál.po dlouhé době film z našich luhů a hájů ve kterým jde o víc než kdo s kým spí.dobrý.jo.papa ()

chosan 

všechny recenze uživatele

No mělo se to podobat heparinovému vrahovi Zelenkovi ale mě to spíše přijde jako špatně udělanej horor dávám tomuto filmu 20% a udělení nejhorší film roku. A jeden z nejtrapnějších krimi co jsem kdy viděl. ()

embee 

všechny recenze uživatele

Opravdu hnusné nemocniční prostředí, zeleno-šedá atmosféra je dobarvena morbidní až hororovou hudbou a na scéně se objevuje na první pohled hodný, citlivý, ale také zamindrákovaný, psychicky labilní jedinec. Většinu filmu skvělý herecký výkon Václava Jiráčka se střídá s chvilkami, kdy mi přijde, že prostě jen odříkává text. Hodně depresivní. Netradiční zpracování. Kdo se nechal nalákat na heparinového vraha, mohl být zklamaný. ()

fakáč 

všechny recenze uživatele

Rozjezd dobrý, pak to jaksi upadá a druhá půlka to zachraňuje. Jen škoda šedého "ponurá atmosféra" filtru kamery, zbytečné. Děj se také mohl víc držet skutečného příběhu. ()

cocaine 

všechny recenze uživatele

I přesto, že mám ve filmu 2 sekundy slávy osobně a hraje tam písnička naší kapely, tak mě film zase tak nenadchnul. Ale jsem zaujatej a dám o jednu * víc než bych dal normálně. Dobře navozená ponurá atmosféra, i když reálně bych chtěl vidět nemocnici, ve které to takhle vypadá...tak 3*. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Dobré drama, které je z části založeno na pravdivém případu takzvaného heparinového vraha. Film nabídne místy perfektně zmáknutou ponurou a mrazivou atmosféru, jež diváka dokáže upoutat. Nicméně bych si zde představoval více napětí. Děj s psychologickými prvky byl docela slušný. No ale konec filmu byl podle mě propadákem, myslím si, že se tvůrci měli spíše držet skutečného příběhu. ()

Spike86 

všechny recenze uživatele

Dobrý vizuál a atmosféra. Ovšem v druhé půli trochu dochází dech a působí to tak trochu natahovaně. Totálně mimo je pak konec, nejen že neodpovídá skutečnosti, ale působí dojmem naprosté scénáristické ztracenosti. 63% ()

Související novinky

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

Jaroslava Adamová 1925 - 2012

16.06.2012

V sobotních ranních hodinách zemřela v Praze ve věku 87 let herečka Jaroslava Adamová. Začínala jako statistka v Národním divadle a divadle Větrník už za studií na konzervatoři, kde absolvovala v… (více)

Reklama

Reklama