Reklama

Reklama

Expelled: No Intelligence Allowed

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Film o potláčaní slobody vo vede, o tom, ako je odsudzovaný a diskreditovaný každý, kto sa postaví proti darvinizmu a evolúcii. Taktiež poukazuje na to, ako darvinizmus inšpiroval napríklad Hitlera, ako priviedol mnohých ľudí ku strate viery, atď. (vladinko0)

Recenze (16)

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $7,720,487Tržby CelosvetovoTržby za predaj DVD v USA $1,886,781 //počet predaných kusov 104,866 ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Propaganda využívající fanatismu, zaslepenosti a nevzdělanosti cílového publika. Jinak jde jenom o plané plácání nesmyslů za totální absence jakýchkoli důkazů, což je ostatně pro kreacionisty (tedy pro kryptointeligentnídesignéristy) naprosto typické. ()

KrestanFilms 

všechny recenze uživatele

Dokument o hledání pravdy. Evoluce nebo stvoření? A proč je evoluce protlačována a stvoření potlačováno? Tento dokument nepřináší žádné odpovědi, ale vyvolává otázky. Otázky, na které je dobré si odpovědět... A mnohdy zesměšňující prostřihy (ikdyž vůči opačné straně barikády) mi vadily... Před shlédnutím filmu je dobré vědět, co znamená ID, aneb Inteligentní design A jako vždy - TIPseznam dalších křesťanských filmů. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Dávám 15% za několik povedených výroků (všechny od darwinistů), ten nejlepší už přepsal QuentinVetinari. Mimo něj se mi ještě hodně líbila údajná odpověď Bertranda Russela (citovaná Richardem Dawkinsem) na otázku co by řekl bohu, kdyby se s ním, jako zapřísáhlý ateista, po smrti setkal - "Pane, proč sis dal takovou práci, aby ses skrýval?". Trefné, ale přece jenom se u tohoto filmu příčetný člověk častěji naštve, než pobaví. ()

mdouglas 

všechny recenze uživatele

Nechci říkat, že na tomhle filmu je úplně všechno špatné. Problém je tady spíše v podání celého problému. V tomto dokumentu kupříkladu není vůbec vysvětleno co to je ten inteligentní design. Dobrá, mohl bych si to po skončení zjistit. Čekal bych ale, že aspoň nějaké základní info mi film dá. Další co se mi nelíbí, je záhadný výběr odpůrců ID. Mám pocit, že na tento post asi vybírali samotného ďábla. Ať mi nikdo netvrdí, že je tenhle film objektivní a ve výsledku i užitečný. 35% ()

Railman odpad!

všechny recenze uživatele

Tak Inteligentní design je prý vědecká teorie, kterou vědecký "establishment" nechce přijmout. Náboženství jménem Darwinismus bylo příčinou nacismu. Plus nějaká svědectví vyhozených vědců. O samotném ID jsem se toho moc nedozvěděl, vlastně nic. Ale mrkněte na trailer sequelu, ten by mohl být lepší :) http://www.youtube.com/watch?v=-ThQQuHtzHM ()

Doomer odpad!

všechny recenze uživatele

Na argumenty vedcu reaguji dogmatismem, ale dokument ma jednu pozitivni stranku ukazuje ze inteligence musi vsechny formy kreacionalismu odmitat jako neuveritelne pitome pohadky pro blbecky. Jinak argumenty tvurcu typu ateista rovna se Hitler a nacek jsou fakt hrozne. ()

Wild odpad!

všechny recenze uživatele

[0%] Věda je zcela specifická oblast lidské činnosti, která je založena na principu falzifikace, a kdybychom si do ní vpustili inteligentního designéra, kterého vyvrátit nelze a jímž bychom tím pádem mohli vysvětlit všechno, čemu nerozumíme, přestala by být vědou. ID je proto rádoby vědecká a v logice velice chabá odrůda kreacionizmu pro ty, kteří chtějí náboženství v hodinách biologie, ale vědí, že ho tam neprotlačí, když budou explicitně zmiňovat Boha, protože je to proti ústavě USA. Přirozeně, že se seriózní věda od něčeho takového distancuje; je to pro ni totéž, jako kdyby do kostela přišel teoretický fyzik a začal místo bohoslužby přednášet o černých dírách. A to přece do kostela nepatří... ()

Heretique odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je nehorázný shit, ale právě proto by se na něj měl každý podívat. Manipulaci s divákem a demagogii bych dal 6 hvězd z pěti, ale logika je na stupni 0 K. Většina záběrů je úplně mimo mísu, závěry a poučení na úrovni TV Nova a k tomu hnusná plytká hudba, která opruzuje ucho celý film. Rovnice, které se dají z "dokumentu" vyvodit by byly: evoluce = darwinismus = eugenika = nacismus; neboli teorie evoluce = nacismus. Dál pak (společnost - náboženství) = stalinismus, což je taky vskutku zajímavé. Pokračujme (biologie + náboženství) = svoboda a naopak (věda - náboženství) = nesvoboda. A konečně (náboženství + věda) = inteligence (obsaženo i v názvu dokumentu) oproti čemuž (věda - náboženství) = ignorance a idiocie, a neprostupná hranice mezi vědou a náboženstvím je přirovnána k Berlínské zdi. Famózní závěr: Spojme se všichni a ukažme společně Darwinovi fakáče, tím, že se budeme bavit o inteligentním designu, jakoby to nebyla totální sračka nehodná pozornosti! ()

Drozdo57 odpad!

všechny recenze uživatele

Som to len ja, alebo počas celého dokumentu vlastne nevysvetlili, čo to ten "inteligentný dizajn" je? Navážajú sa do evolúcie, snažia sa ju "akože" vyvrátiť cez rozoberanie nejakých 70 rokov starých jednoduchých čiernobielych dokumentov. A potom tam pár ľudí plače, že nemôžu robiť "výskum" nejakej náboženskej teórie. Možno áno, ale nie na katedre biológie. Na to sú iné katedry. ()

QuentinVetinari odpad!

všechny recenze uživatele

Není nutné vidět celý film, YouTube videa normálnímu člověku k vytvoření názoru postačí. Za někoho, kdo tu oběť podstoupil a opravdu to shlédl celé (a dvakrát!), můžu říct, že konzistentně špatné je tady jak provedení, tak obsah; rysy, díky kterým je snímek aspoň trochu sledovatelný, jsou vykradeny z dokumentů Michaela Moore'a, na kterého se Stein konec konců v rozhovorech o filmu otevřeně odvolával. Moore točí filmy o tom, jaká jsou Američani rasistická prasata, takže tady je milý dokument o zlé ateistické vědecké konspiraci, který musí každého dobrého křesťana zahřát u srdce. Animace stavby buňky jsou nádherné, ale kontext, ve kterém jsou divákovi předkládány, je tak stupidní, že žádný dojem neudělají. Expelled zamlčuje a ohýbá fakta, s čímž se ale nespokojuje a záměrně lže. Ben Stein je neuvěřitelně nesympatická postava, ale asi chápu, jakou úlohu ve snímku plní. Od cílové demografie – fundamentalistických WASPů bez jakékoli bližší zkušenosti s empirickým myšlením – se očekává nekomplikovaná reakce typu "Páni, to je ten chlápek, co psal projevy prezidentovi!" Stein je prezentován jako hrdina, který pateticky žádá (ve scéně, která je směšná a mrazivá současně) o svobodu slova ve vědě a současně o odvržení jejích nejzákladnějších principů ve jménu náboženství smíseného s absurdním americkým patriotizmem. Kompars v sále Pepperdine University, představující studenty, nadšeně aplauduje. Když ale Stein dostal příležitost setkat se se sobě podobným fundamentalistickým idiotem, ukáže se, že dostat vědu z "a little box" není jeho hlavním cílem. V rozhovoru s Paulem Crouchem dokonce prohlásil, že Love of God and compassion and empathy leads you to a very glorious place, and science leads you to killing people. (Hej, Bene! Zdravotní péče, antibiotika, nebo i ta kamera, se kterou se tohle točilo - čemu bys za to poděkoval?) Expelled lze proto vnímat spíše jako promyšlené tažení proti vědě a racionálnímu myšlení obecně. Pokud je tohle nejdražší kdy natočený americký dokument, pak to o filmovém průmyslu vypovídá něco neuvěřitelně smutného. Existují filmy, které si hodnocení "odpad" zasloužení jednoduše proto, že postrádají jakékoli myslitelné kvality – při hodnocení Expelled by podle mě bylo vhodnější mluvit o záporných kvalitách. Jediným skutečně světlým okamžikem filmu bylo interview s PZ Myersem a hlavně Richardem Dawkinsem: The God of the Old Testament is arguably the most unpleasant character in all fiction: jealous and proud of it; a petty, unjust, unforgiving control-freak; a vindictive, bloodthirsty ethnic cleanser; a misogynistic, homophobic, racist, infanticidal, genocidal, filicidal, pestilential, megalomaniacal, sadomasochistic, capriciously malevolent bully. ()

Slaviator odpad!

všechny recenze uživatele

Už mi jenom vysvětlete kdo si dal práci s nalezením a naloděním 12 520 druhů mravenců na Noemovu archu a jdu si do Levných knih koupit ilustrovanou bibli, nad postel si pověsím krucifix a kdoví, jednou možná vystuduju teologii se specializací na vojíždění pětiletejch dětí :-) ()

kramatos 

všechny recenze uživatele

Podnětná podívaná a opravdu mě udivují výkřiky do tmy všude na webu i zde a dokonce i speciální titulky od psychopatických evolucionistů, které mě opravdu pobavili zaslepeností jejich tvůrců. Jen se zlobte a plivejte, bando, ostatně to děláte kdykoli se dostane na téma dne skepse k evoluci. Tedy film padl na úrodnou půdu a přesně se ukázalo to co popisuje. EDIT: Konec oněch speciálních titulků je masakrální svinstvo. Jen ubohost a bezradnost plná lží. ()

Reklama

Reklama