Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Australan Morgan Lane (Errol Flynn) žene Montanou své stádo ovcí a hledá místo, kde by se usadil. Země ale patří chovatelům dobytka, kteří ovčáky nenávidí a vedou s nimi válku. Lane tedy předstírá, že je obchodník, který s ovcemi nemá nic společného, a přitom se snaží získat na svou stranu menší dobytkáře a zároveň i náklonnost jedné z nejbohatších statkářek v kraji Marie Singleton (Alexis Smith). (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

liquido26 

všechny recenze uživatele

Nejednalo se o nijak zvlášť výjimečný western, ale bylo to docela pěkný. Errol Flynn je stále ve formě a už jenom kvůli němu to stojí za to vidět. Bohužel tý kopii, co se mi povedlo sehnat chyběly poslední tři minuty, takže nevím, jak to dopadlo :-))) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Westernová jednohubka, která ničím nepřekvapí. Režie si s tím moc hlavu neláme, scénář taky ne (proč například zcela zmizí postava obchodníka, který měl v první části snímku dost výraznou roli?). Pobaví ale jiskření mezi Flynnem a hlavní hrdinkou (na rozdíl od uživatelky KarKulA si myslím, že kytarový duet je roztomilý a Flynn hraje i zpívá krásně nonšalantně) i jejich závěrečný souboj (jo, takoví herci jako Flynn už se nerodí, kteří umí objímat dívku i s průstřelem ramene a s trochu přimhouřenýma očima jim to divák i uvěří). ()

Reklama

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Ovčáři kontra dobytkáři. Žel, z dobrého námětu zůstal jen slabounký odvar, nepovedený scénář a charizmatický Flynn. "Pane, jste ovčář" (dramatická hudba). Panenko skákavá! Pro příznivce Flynna a zadních projekcí. V rámci žánru za 2,5. ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Kdyby liquido26 viděl ty poslední 3 minuty, které mě osobně definitivně přesvědčili o tom že 3* tomudle opravdu dát nemůžu, možná by jeho hodnocení vypadalo jinak :-D. Při vší úctě k Errolovi, role klasických westernových hrdinů mu opravdu nesedly. Naivní a téměř pohádkový příběh s "dramatickou" zápletkou cattlemen vs. sheepmen, mě totiž po chvíli začal docela nudit. Errolův outfit byl jak z manéže Bolka Polívky a záběry se zadní projekcí které se začaly v průběhu filmu objevovat čím dál častěji byly otřesný. Největším uzeměním byla pro mě scéna kdy Errol hraje na kytaru (kdo uvidí pochopí) a pak ony zmiňované 3 závěrečné minuty, u kterých už jsem jenom nevěřícně kroutila hlavou. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • V tomto filme hral Errol Flynn Austrálčana. V skutočnom živote pochádzal z Tasmánie, ostrova, ktorý je súčasťou Austrálie. (westerns)
  • Film bol natočený už v roku 1948, ale vydaný bol až v roku 1950. (westerns)
  • Natáčanie sa začalo v auguste roku 1948, keď Errol Flynn práve dokončil svoj trojmesačný výlet na svojej jachte Zaca. (westerns)

Reklama

Reklama