Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matematika a tajemství v tomto filmu spolupracují na poutavém vyústění situace. Sledujeme příběh uzavřený do velmi omezeného prostoru a stejně limitovány jsou i možnosti jeho dramatických proměn, pojednávaných s elegancí, zručností a působivě evokovanou atmosférou dneška. V hlavních rolích vystupují čtyři vědci, bojující o přežití v prostoru, který se smršťuje. Umněle budovaná fabule se vyznačuje důmyslnými logickými zvraty. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Čtyři protagonisté, uzavřená místnost, matematické hádanky na časový limit jedné minuty a lisy za každou stěnou, které se postupně přibližují, dokud není otázka zodpovězena správně. Kdo však tahá za nitky a proč je chce zabít zrovna tímto způsobem je divákovi postupně odkrýváno skládáním jednotlivých částí většího celku. Většina matematických kvízů je však známá již ze SŠ a tak se zde ničeho unikátnějšího nedočkáte. Atmosféra je docela napjatá a s příslibem čtyř rozmačkaných hrdinů lisy značky Poseidon postupně nabývá na intenzitě. Ta je ale nakonec rozprášena tristním koncem a tak se nic zajímavého bohužel nekoná. Film se místy snaží i o vtip, a zda se mu to povedlo, posuďte sami z následující citace. "Pressure is unpredictable. It can turn coal into dust or a diamond. Was that Archimedes? No, MacGyver." (6/10) ()

Vejrrr 

všechny recenze uživatele

Důmyslný a logicky bezchybně propletený snímek, který si mě získal už svým námětem. Měl jsem strach aby to nebylo až moc složité nebo až moc jednoduché. Ale myslím že divák snadno chápe souvislosti a snad každý musí ocenit vyváženou propracovanost děje. Chápu, že někdo odepíše film z důvodů, že tam je nějaká smršťující se místnost... Chápu, že ty hádanky jste někdo neslyšel poprvé, ale pokud se nesnažíte hledat chyby a chcete si film užít, určitě se vám jen velmi těžko podaří hoďku a půl neodtrhnout oči od obrazu. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si říkal, jak to může být zajímavý, ono to tak působilo a tenhle styl filmů mám vcelku rád. Záhady, hádanky, něco na přemýšlení atd. Ale když víte, že se z místnosti mají dostat 4 vědci (vynikající matematici), a oni mají problém rozlousknout matematický hádanky, který se dávají do Klokánka, je to na pováženou. A největší vrchol je jejich chování. Místnost se zmenšuje, jde jim o život a oni místo aby řešili hádanky, který posun zdí zastavujou, tak se radši ptají sami sebe na úplně zbytečný otázky (jakože jeden z nich počítá a přemýšlí, další dva tlachají a ten poslední čumí kolem). Uff, no a tak to plyne až do závěru... a ani ten trn z paty nevytrhne. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ne a ne a ne. Pro podobné filmy odehrávající se v uzavřených prostorách mám celkem slabost, tohle se ale nepovedlo. Když čtveřice geniálních matematiků řeší hádanky, které znám už z prvních čtyř let osmiletého gymnázia, a tváří se u toho, jako by to pro ně mohl být problém, nelze brát film vážně. Občas se sice vyskytne nějaký náznak, že se nebere vážně ani on sám, ale moc tomu nevěřím. Finální rozuzlení je pak natolik pitomé a pitomě překombinované, že nemohlo fungovat ani na papíře. Smůla. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jo, hádanky jsou již oposlouchané, má to pár chybek, ale filmu se nedá upřít nesmírná poutavost, hra s divákem, zajímavá zápletka, snadné sžití s postavami, ale také vtipnost vyplouvání minulosti protagonistů na povrch a celkem odbytý konec. Ovšem Fermátův pokoj si mě získal už jen tím prostředím, podobné filmy vyhledávám. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • V čase 1:05:04 spadne PDA na zem. Na displeji se objeví „ERROR NUMBER 4-8-15-16-23-42“. Toto číslo je odkaz na seriál Ztraceni (od r. 2004). (Muldy)

Reklama

Reklama