Reklama

Reklama

Dobrodružství Sherlocka Holmese a doktora Watsona: Lov na tygra

(TV film)
  • Sovětský svaz Priključenija Šerloka Cholmsa i doktora Vatsona: Ochota na tigra (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Třetí díl známého zpracování povídek A. C. Doyela z dílny Sovětského svazu, opět pod taktovkou specialisty na toto téma Igora Maslennikova. Navazuje na předešlé epizody Král vyděračů a Osudový zápas ve snaze rozluštit další z případů legendárního detektiva Sherlocka Holmese. Ten ve své závěti pověřuje doktora Watsona dokončením své načaté práce, tedy zničením největšího zločineckého gangu v Evropě. Dojde spravedlnost cíle i ve Watsonových rukou? Kruh se uzavírá. (Pepinec)

(více)

Recenze (13)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Třetí díl druhé série už trošku polevuje, protože půlku dílu se Sherlocka ani nedočkáme. Nakonec se z toho ale vyklube vcelku radikální rozuzlení a je na co koukat. Nestačím se divit nad tím, jak Rusové tenkrát dokázali natočit něco právě takového. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úroveň série má jednoznačně sestupnou tendenci a tím, jak se ke všemu ještě vytrácí ústřední postava, dolehla na ni dokonce nuda. Watson sice používá nelogické převleky (patrně tím demonstruje fakt, že je bez Sherlocka úplně v koncích) a neustále se někam pohybuje, naštěstí se ale Holmes vrací ze záhrobí (správně čti: ze skalní římsy...). S jeho příchodem se zvýší nejenom množství konspiračních převleků, ale i úroveň tohoto dílu, jinak bych vážně uvažoval o přeformulování reklamního textu z obalu DVD: ,,Nejlepší filmový Sherlock Holmes" Ha ha ha :-) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut Watson čeká na Godota a přešlapuje od nikud nikam. S příchodem Godota na scénu (mimochodem, velmi stylový nástup) se však vše vrací do starých dobrých mírně odlehčených kolejí. Jenže, stejně jako u minulého dílu, já prostě Sherlocka nejvíce ocením ve chvílích, kdy řeší případy z ranku neřešitelných. Rozhodně ne, když se snaží rozplétat konspirační sítě londýnského podsvětí. Na druhou stranu je to natolik příjemně svébytné, že to stejně baví. Takže: "Da svidanja u Baskervillů, gaspoda Gólms!" ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Watson to sám táhne velmi ztěžka, a tak se první polovina této epizody nese spíš ve znamení nudy než nějakého vyšetřování nebo snad zábavy. Až Holmesův návrat leccos vylepší - Watsonovu nezáviděníhodnou situaci i divácký zážitek. Mimochodem moc se mi u tohoto seriálu líbí například úvodní titulky, které zatím byly vždy trochu jiné, ale pokaždé nápadité. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Díl stojící především na Watsonovi. Sherlock je údajně po smrti a tak doktor dokončuje jeho odkaz, díky čemuž se dostává do velkých problémů. Atmosférou potemnělejší a vcelku napínavé. Zpracování je opět velmi dobré a krom řeči jsem se ničeho ruského ve filmu nedočkal. Je škoda, že Holmes se objeví až v polovině epizody, tím spíše se ale ukáže, jak skvěle funguje spolupráce Livanova se Solominem. Je obdivuhodné, jak rusové dokázali vystihnout atmosféru knih - příběhy se odvíjejí klidně, všechno je mile naivní, padouši jsou pokroucení, s hrbem, zarostlí, od pohledu slizcí... I výprava je obdivuhodná - vše působí težce, majestátně. Tak, jak si to představujete při čtení knih. Celkově příjemné filmy. ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Tento film asi nejvěrněji ze všech filmů celé série vystihuje předlohu ("Prázdný dům"), ale také nejméně přidává komické situace, i když i ty se zde samozřejmě dají najít (setkání s Hudsonovou například). Rozhodně to ale není špatně natočeno, například prostředí karetního klubu Bagatelle má slušnou atmosféru, Watson je mile bezradný a Sherlock opět září ;o) Celkový dojem: 75% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel i já musím souhlasit s názorem, že tato třídílná série má sestupnou kvalitu. Třetí díl už není tolik záživný jako jeho předchůdci a může za to hlavně fakt, že Watson je na všechno zpočátku sám. Bohužel jeho postava vždy tahá za kratší konec a byla citelně znát Holmesova absence a smysl pro vtipnost. Při doktorově sledování a pátrání jsem se místy začal nudit a přiznám se, že se mnou cloumal i spánek. Teprve ke konci došlo ke zlepšení, ale nadprůměr to už zkrátka nezachránilo. Přece jenom jsem očekával mnohem lepší vyvrcholení. Takže mírné zklamání. ()

Nick Tow 

všechny recenze uživatele

Niečo mi stále našepkávalo (ešte pred vložením disku do prehrávača): Hej, Nick, kašli na to, rusácka verzia viktoriánskeho Anglicka, preboha, aby to nedopadlo ako anglický roastbeef v prevedení japonského kuchára zo sushi reštiky. Kurva, a ono to tak fakt chutilo. Opäť ste mi raz, milí kolegovia užívatelia (vďaka vášmu bodovaniu) poradili úplne blbo. No čo, zožral som si to sám... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Tento díl Dobrodružství Sherlocka Holmese a dr. Watsona je sice o něco slabší než všechny epizody předešlé, ale opravdu je to jen tím, že Sherlock tam prostě první polovinu chybí. Ale jakmile vleze Livanov na plátno, parádně se to rozjíždí a vyrovnává se to minulým dílům. Opět je to ukrutně vtipné, ale i akční. Bohužel mi chvíli připadalo, že dva hlavní předstvitelé ( nebo postavy ) jsou teplouši. Tato epizoda je velmi věrným zpracováním povídky Prázdný dům, která se řadí k mým oblíbeným a proto tento díl oceňuji. Hlavně ten konec se mi líbil, akorát to vyšetřování pak jde od druhé části strašně rychle... Druhá sezona končí a kvalita se udržuje, proto 80%. ()

drankeryth odpad!

všechny recenze uživatele

Na konci filmu si znova zopakovali ten smiesny suboj pri vodopade, ako v minulom diely. Komicky tiez vyzeral ten zarasteny chlapik s upirskymi zubami:) Znova je to slabe a aj nudne pre mna. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Třetí část třídílné druhé minisérie je natočena podle povídky ´Prázdný dům´, který Arthur Conan Doyle napsal šest let po napsání posledního případu Sherlocka Holmese a jeho smrti v povídce Poslední případ z roku 1893. Fanoušci Sherlocka Holmese prostě jeho a smrt nepřekousli a dožadovali se jeho návratu. A tak se stalo. A. C. Doyle celou tuto skutečnost pojal jak je jeho zvykem, takže i nadále má vše patřičný ráz, logiku a přesvědčení. A stejně tak to opět pojali sovětští tvůrci. V první polovině tedy události pokračují již jen s Dr. Watsonem, ale když se do toho zaplete tak, že neví kudy kam a stane se dokonce hlavním podezřelým (mimo jiné se tu děj dotkne i známé záhady zamčeného pokoje), náhle nastane obrat a vše nabere starý dobrý spád. Závěrečná scéna, kdy je vše patřičně a uvěřitelně do detailu vysvětleno, by mohla klidně sloužit i jako ukázkový příklad pro detektivní žánr. Mistrovská filmová práce s přenesením povídky do filmu je neocenitelná. A co se týče figuríny, pobaví úplně stejně, jako při čtení povídky. ()

Tanmut 

všechny recenze uživatele

Dokud je Watson sám, díl docela nudí, po nástupu Holmese se opět rozjíždí poťouchlosti (Holmesi, chcete pomoct? - Jen pokud Vás to neobtěžuje.). Propojení Mistr mezi vyděrači - Poslední případ - Prázdný dům zafungovalo velmi dobře. Rozhodně bod navíc oprot britským "situačním" adaptacím. ()

Reklama

Reklama