Reklama

Reklama

The Escapist

Trailer

Obsahy(1)

Trestanec Frank Perry (Brian Cox) si odpykává doživotní trest. Když se dozví, že jeho odcizená dcera je nemocná, udělá všechno proto, aby z vězení uprchl a našel si k ní znovu cestu. Vymyslí geniální plán útěku a dá dohromady skupinu kompliců, kriminálních živlů, kteří mezi sebou nemají zrovna přátelské vztahy, ale spojuje je touha po svobodě. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nalepka thriller neni zrovna na miste, necekejte napeti. Titulek v nazvu: The Escapist takes the Prision break movie to a new level. je presny. Brilantne zpracovany snimek, kde dve dejove linie se tak dejem propletaji, az nam splynou v jednu. I kdyz z jedne dejove linie uz vite jak to v te dalsi bude pokracovat, presto vas pan reziser udrzuje v jistem napeti. Ví presne kdy byt zticha a presne vi kdy promluvit. A vsechno to okorenuje vytecny hudebni doprovod. Navic nas na konci ceka nejake to prekvapeni, coz je vzdycky lahodne zakonceni dobreho filmu. Herecke obsazeni, neprekypuje haldou zvucnych jmen a je to mozna i dobre, protoze tahle skvadra byla dobre namichana. ()

Oyer 

všechny recenze uživatele

skutečně film silně připomínající seriál Prison Break. The Escapist se jím nechal zřejmě inspirovat. U filmu jsem se nestačil nudit. Určitě se dá zkouknout jedním dechem. Filmy z vězeňského prostředí mám rád a tenhle patří mezi velice povedené. Herecké projevy hlavních postav rovněž kvalitní. Pokud tento film srovnám třeba s filmem Vykoupení z věznice Shawshank, tak se divím, že ten procentický rozdíl je až tak velký ! ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Escapist není plnej pizd. Rozhodně je to lepší než ochmatávat nahý holky v časopisech a pak si čuchat ke dlani. Ale není to tak dobrý, abych srovnal se zemí Rakousko. Kromě mladé krve je tam v hlavní paroli už poněkud obtloustlej Cox, kterej určitě nebere koks a stará škola Liam Cunningham. Vyniká tam kápo věznice v podání skvělého Damiana Lewise, kterej se tam sice moc neukazuje, ale je to prostě démon. A postava Josepha Fiennese obstará tu drsnější stránku věci. Na konci mě film ještě stihne překvapit, ale s hodnocením jsem se nechtěl moc ukvapit, takže tři stačí každýmu sráči... ()

Cushing 

všechny recenze uživatele

Na závěr jsem si nepočkal. Myslel jsem (a někdo to skutečně zmiňoval, patrně PR), že je to o Útěku (jako o tom s McQueenem třeba), vězení tedy jen na začátku a pak zdrhání plenérem před policajty a jinými výtečníky. To bych si dal s chutí! Ale ono ne -- vězení je tam POŘÁD. A jaký že vězení? To nejpitomější, jaksi metaforické, jaksi mlžnatě neskutečné, kde si vězni tak nějak poroučejí sami. No way. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série Prison Breaku na britský způsob ve sto minutách. A bez konspiračních vsuvek. Aspoň tak to zpočátku vypadá. Naštěstí tomu tak není. Velký problém filmu je, že to celé stojí na jednom jediném aspektu, který jakmile prokouknete (a je to natolik laciné a nedomyšlené, že zkušený divák nebude tápat dlouho), tak rázem není na co koukat. Holt kdo neprokoukne má tentokrát výhodu. Je to sice útěkářský snímek, ale většinu času bez napětí či strachu o postavy. Panděratý Brian Cox výborný, ale zbytek ansámblu spíše do počtu. Prostě takový tuctový film jakých je v regálech půjčoven hafo. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v britskej metropole Londýn a írskej metropole Dublin. (MikaelSVK)
  • Snímka bola vydaná aj pod názvom Prison Escape. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama