Reklama

Reklama

The Escapist

Trailer

Obsahy(1)

Trestanec Frank Perry (Brian Cox) si odpykává doživotní trest. Když se dozví, že jeho odcizená dcera je nemocná, udělá všechno proto, aby z vězení uprchl a našel si k ní znovu cestu. Vymyslí geniální plán útěku a dá dohromady skupinu kompliců, kriminálních živlů, kteří mezi sebou nemají zrovna přátelské vztahy, ale spojuje je touha po svobodě. (POMO)

(více)

Recenze (61)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První série Prison Breaku na britský způsob ve sto minutách. A bez konspiračních vsuvek. Aspoň tak to zpočátku vypadá. Naštěstí tomu tak není. Velký problém filmu je, že to celé stojí na jednom jediném aspektu, který jakmile prokouknete (a je to natolik laciné a nedomyšlené, že zkušený divák nebude tápat dlouho), tak rázem není na co koukat. Holt kdo neprokoukne má tentokrát výhodu. Je to sice útěkářský snímek, ale většinu času bez napětí či strachu o postavy. Panděratý Brian Cox výborný, ale zbytek ansámblu spíše do počtu. Prostě takový tuctový film jakých je v regálech půjčoven hafo. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prison Break v jednovečerní formě znamená méně nečekaných zvratů, které tak díky snesitelnému množství nebudí zdání vykonstruovanosti, chybí cliffhanger okamžiky a film umí dokonce dosáhnout svého konce. Jinak se ovšem konceptu PB příliš nevzdaluje, jen tu jsou jiné metody, jiná parta vězňů, jiné důvody utéci, o které vlastně ani příliš nejde. Jeden zásadní rozdíl tu však je, bez spoilerování by se ale jeho popis neobejde. SPOILER - Bohužel, ona alegorie mi, krom výtvarného ztvárnění podzemí, nijak nezaimponovala. "Kazatelský" konec, v němž hlavní hrdina dostává rozhřešení, mi přišel bezmála absurdní. Ten tomu nasadil trnovou korunu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rupert nebude zřejmě patřit mezi moje dvorní režiséry, protože jsem celou dobu jen tápala mezi vězením a útěkem. Ani celkem dobrý závěr nezachránil můj rozpačitý dojem. Postavy chtěly trochu víc rozebrat na součástky, protože takhle jsem měla pocit jako když se dívám na nějaký neznámý předmět za zamlženou vitrínou o kterém nevím vůbec nic, jen zhruba jaké má obrysy. Jediný Frank mně byl sympatický a Brian ho hrál fakt skvěle, škoda ani jemu se nedostalo víc prostoru pro jeho postavu, kterou bych rozhodně chtěla poznat taky o něco víc. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický útek z väzenia. Nepoškvrnený seriálom 'Prison Break' som si vychutnával ďalší z radu plánovaných útekov. Bolo veľmi príjemné sledovať tento film na dosť vysokej technickej úrovni (kamera, strih a hudba udávali tempo celému filmu) a zároveň prijímať klasické oldschoolové nastavenie atmosféry. Rupert Wyatt zaradil vysokú rýchlosť hneď od začiatku, takže občas musel trošku spomaliť, lebo inak by zadrel motor. Vymyslel to lišiacky, striedajúc sekvencie úteku so scénami príprav na samotný útek. Spočiatku to malo až príliš spomaľujúci efekt, no neskôr okrem skvelého, takmer akčného úteku dostáva priestor aj záverečné zdramatizovanie s nadštandardným záverom. Ten mohol byť trošku prehľadnejší a menej mätúci, ale myšlienka stála za to. 75%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zdejšímu nízkému hodnocení tak docela nerozumím. Asi je to tak trošku tím, že jsem nikdy neviděl Prison Break. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Mám opravdu ráda vězeňské téma a snažím se s ničím nesrovnávat, protože filmů postavených na tomto nápadu je několik. Ale tenhle film, se netváří jako Vykoupení z věznice Shawshank nebo Zelená míle a přitom stále dokáže zaujmout. Jenže zmlsaná zmiňovanými dramaty, si jako zatvrzelý divák troufám tvrdit, že by mi asi více sedlo, pokud by sled událostí šel postupně, tedy od plánu, po přípravy až po útěk. Ale to není mínus, tím lépe…nehraje si to na něco kultovního a taky nechce být zaškatulkován, jiný nápad, jiný film… Herci skvěle vybráni, Damion Lewis, sice v menší roli, ale jako obvykle perfektní. Překvapil mě Dominic Cooper a hlavní postavu Franka snad ani nemusím zmiňovat. Propojení na konci… se mi moc líbilo a tudíž byla poslední scéna víc než krásná myšlenka. Imagination, that´s what keep us alive… I am too old, to die young… ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Propracovaný plán útěku je to jediné, co jsem si z filmu odnesl. Na druhou stranu právě onen plán a jeho následná realizace je dostatečně napínavá. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Z Prison Breaku jsem viděl všeho všudy 20 minut a tak jsem neprorovnával. Nicméně Escapist mě docela potěšilo jednak netradičním zpracováním, která de facto vyplynulo až z velmi zvláštního vlastně i originálního konce a jednak hereckým obsazením. Brian Cox je třída a Joseph Fiennes umí i kriminálníky, ale nejlepší byl extraslizký Damien Lewis, jako buzna-kápo vězeňského křídla. 80% ()

ladko 

všechny recenze uživatele

Úteky z väzenia ja rád, ale tento je napriek snahe v podstate len mierne nadpriemerný. A tam ho drží len zaujímavý spôsob rozprávania príbehu formou striedajúcich sa flashbackov, prítomnosti. Scény zo začiatku filmu začnú dávať zmysel až v jeho priebehu, či ku koncu, aby sme v úplnom závere zistili, že nie všetko bolo, ako sa na prvý pohľad zdalo... ()

m@rz 

všechny recenze uživatele

Povedené. Trochu na konci zmršené. Možná by bylo lepší bez flashforwardů vyprávět celý příběh postupně, ale takto to nabralo obrátky a jen čekáte, kdy koho jak přiberou. Super hudba - to hlavní téma. A dobří herci, především se mi líbil Brodie. ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Svižne natočená a len na prvý pohľad pomerne jednoduchá záležitosť. Kamere išla karta ako sa patrí, strihač tiež pri tom nedriemal, scenárista vynechal siahodlhé dialógy, čo snímku rapídne pridalo na rýchlosti a casting sa podaril skoro na jednotku. Film je farebný, neútočí na city a keďže Hollywood mal vstup zakázaný, tak sa človek dožije aj normálneho finišu. Za príjemne strávených 99 minút sa odplácam hodnotením 90%. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Podivné väzenie s podivými pravidlami, podivný útek a polovičný záver. Nič z toho by nebolo na škodu, keby väčšina filmu nebola nudná. 50%. ()

maverick10 

všechny recenze uživatele

Nalepka thriller neni zrovna na miste, necekejte napeti. Titulek v nazvu: The Escapist takes the Prision break movie to a new level. je presny. Brilantne zpracovany snimek, kde dve dejove linie se tak dejem propletaji, az nam splynou v jednu. I kdyz z jedne dejove linie uz vite jak to v te dalsi bude pokracovat, presto vas pan reziser udrzuje v jistem napeti. Ví presne kdy byt zticha a presne vi kdy promluvit. A vsechno to okorenuje vytecny hudebni doprovod. Navic nas na konci ceka nejake to prekvapeni, coz je vzdycky lahodne zakonceni dobreho filmu. Herecke obsazeni, neprekypuje haldou zvucnych jmen a je to mozna i dobre, protoze tahle skvadra byla dobre namichana. ()

dezorz 

všechny recenze uživatele

Na zaner "utek z vazenia" fajn napad, ale preco ten twist na zaver? Aby to bolo este nasilnejsie v inakosti? Inakost ale nerovna sa svojskost, svojskosti bolo dost aj pred twistom a twist ju nijak nezosilil. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Formalne ciastocne zaujimave, avsak obsahovo absolutne nudne. Konanie hlavnych "hrdinov" bolo z mojho pohladu nedostatocne vysvetlene, ich motivacia a minulost az na par vynimiek zahmlena a tak aj ich osudy mi boli totalne ukradnute. ()

Andre3000 

všechny recenze uživatele

Velmi působivé ztvárnění na jehož konec jen tak nezapomenu a bude o něm neustále přemýšlet. Rozhodně milé překvapení, kdy se z neznámého filmu stal trhák, protože se líbil i mým dalším třem spolusledujícím. Hodně udělal skvělá hudba a předeším dobří herci. Rozhodně doporučuju !!! ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Escapist není plnej pizd. Rozhodně je to lepší než ochmatávat nahý holky v časopisech a pak si čuchat ke dlani. Ale není to tak dobrý, abych srovnal se zemí Rakousko. Kromě mladé krve je tam v hlavní paroli už poněkud obtloustlej Cox, kterej určitě nebere koks a stará škola Liam Cunningham. Vyniká tam kápo věznice v podání skvělého Damiana Lewise, kterej se tam sice moc neukazuje, ale je to prostě démon. A postava Josepha Fiennese obstará tu drsnější stránku věci. Na konci mě film ještě stihne překvapit, ale s hodnocením jsem se nechtěl moc ukvapit, takže tři stačí každýmu sráči... ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Filmy o útěku z vězení mají tu výhodu, že tento námět takřka garantuje silnou atmosféru. To jsem si aspoň myslel do té doby, než jsem viděl The Escapist. Nápad s prolínáním časových liní útěku a jeho příprav se může na první pohled zdát jako zajímavé oživení - ve skutečnosti to ale naprosto boří veškeré napětí a atmosféru. Nuda. ()

Reklama

Reklama