Reklama

Reklama

The Escapist

Trailer

Obsahy(1)

Trestanec Frank Perry (Brian Cox) si odpykává doživotní trest. Když se dozví, že jeho odcizená dcera je nemocná, udělá všechno proto, aby z vězení uprchl a našel si k ní znovu cestu. Vymyslí geniální plán útěku a dá dohromady skupinu kompliců, kriminálních živlů, kteří mezi sebou nemají zrovna přátelské vztahy, ale spojuje je touha po svobodě. (POMO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prison Break v jednovečerní formě znamená méně nečekaných zvratů, které tak díky snesitelnému množství nebudí zdání vykonstruovanosti, chybí cliffhanger okamžiky a film umí dokonce dosáhnout svého konce. Jinak se ovšem konceptu PB příliš nevzdaluje, jen tu jsou jiné metody, jiná parta vězňů, jiné důvody utéci, o které vlastně ani příliš nejde. Jeden zásadní rozdíl tu však je, bez spoilerování by se ale jeho popis neobejde. SPOILER - Bohužel, ona alegorie mi, krom výtvarného ztvárnění podzemí, nijak nezaimponovala. "Kazatelský" konec, v němž hlavní hrdina dostává rozhřešení, mi přišel bezmála absurdní. Ten tomu nasadil trnovou korunu. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Napad neni spatny, ale jeho realizace je spatna - pocinaje spatnym vyberem hercu, spatnym scenarem (pocetna hlucha mista), spatnou kamerou (divne barvy, pochybne nasnimani nekterych scen a hlavne zbytecne zabery do nikam) a konce spatnou rezii. Nekterym blbostem je venovano vice casu, nekterym dulezitym vecem nulovy cas a filozofickemu pseudorozjimani scenaristy zbytecne moc casu, film tim ztraci naboj a potrebnou razanci, tezko rict, co chtel reziser timto filmem rici. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Klasický útek z väzenia. Nepoškvrnený seriálom 'Prison Break' som si vychutnával ďalší z radu plánovaných útekov. Bolo veľmi príjemné sledovať tento film na dosť vysokej technickej úrovni (kamera, strih a hudba udávali tempo celému filmu) a zároveň prijímať klasické oldschoolové nastavenie atmosféry. Rupert Wyatt zaradil vysokú rýchlosť hneď od začiatku, takže občas musel trošku spomaliť, lebo inak by zadrel motor. Vymyslel to lišiacky, striedajúc sekvencie úteku so scénami príprav na samotný útek. Spočiatku to malo až príliš spomaľujúci efekt, no neskôr okrem skvelého, takmer akčného úteku dostáva priestor aj záverečné zdramatizovanie s nadštandardným záverom. Ten mohol byť trošku prehľadnejší a menej mätúci, ale myšlienka stála za to. 75%. ()

Rocket 

všechny recenze uživatele

Tematiku filmov čerpajúcich námet z rôznych útekov z väzenia mám dokonale napozeranú. Prináša nám The Escapist na poli tohto žánru dačo nové? Zaujímavý spôsob rozprávania prelínaním sa flashbackov s flashforwardmi (tieto pojmy sa k mojej slovnej zásobe nachytali pri LOSToch :) :) ) a prílišná plochosť príbehu, ktorý síce vzrušujúci je, no postráda akékoľvek nosné brvná atmosféry a sympatie k hlavným protagonistom. A tieto sú pri väzenských filmoch viac ako dôležité. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rupert nebude zřejmě patřit mezi moje dvorní režiséry, protože jsem celou dobu jen tápala mezi vězením a útěkem. Ani celkem dobrý závěr nezachránil můj rozpačitý dojem. Postavy chtěly trochu víc rozebrat na součástky, protože takhle jsem měla pocit jako když se dívám na nějaký neznámý předmět za zamlženou vitrínou o kterém nevím vůbec nic, jen zhruba jaké má obrysy. Jediný Frank mně byl sympatický a Brian ho hrál fakt skvěle, škoda ani jemu se nedostalo víc prostoru pro jeho postavu, kterou bych rozhodně chtěla poznat taky o něco víc. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Snímka bola vydaná aj pod názvom Prison Escape. (MikaelSVK)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v britskej metropole Londýn a írskej metropole Dublin. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama