Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jednotka parašutistů se vydává do Japonci okupované Burmy na nebezpečnou, ale důležitou misi: najít a zlikvidovat radiostanici. Po splnění úkolu je čeká návrat zpět na základnu, ovšem mezitím jsou obklíčeni Japonci a místo přímého odletu musí podstoupit dlouhou a těžkou cestu džunglí okupovanou nepřáteli. (oficiální text distributora)

Recenze (21)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Velká paráda. Slibná paragánská capture-the-jungle mise se mění až v escape-the-jungle beznaděj. Zatímco sadistický japky číhají neznámo kde kolem, Walsh výborně buduje a drží napětí. Narozdíl od pozdějších konfliktů tu ještě máme ten hezký duch boje za dobrou věc a jednotka je old schoolově plná srandistů, dobráků a sympaťáků, vedený tím největším z kapitánů správňáků (Errol Flynn). Poctivá práce v úplné topce tehdejších válečňáků. Vypadá skvěle, zamrzí však nebarevnost, zde by vzhledem k prostředí velmi prospělo. ()

Hollohlaway 

všechny recenze uživatele

Výpravná pecka, která tenkrát musela brát dech. Hlavně jsem oceňoval autentické záběry strojů, zbraní, vybavení a podobně. Scénáři se přeci jen dá leccos vytknout, některé pasáže filmu vypadají značně improvizovaně a kromě super kapitána Erolla Flynna nikdo ani moc nezaujme, ale napínavé to je dostatečně a exotika z toho vysloveně tryská. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak ve své pamětnické misi jsem shlédnul první film z Errolem Flynem o kterém jsem zatím tak maximálně slyšel v souvislosti s jakým si pirátem sedmi moří no a musím konstatovat, že tenhle film je vcelku vydařené válečné drama z dobrou atmosférou a velice solidním technickým zpracováním. Není to žádnej mega válečnej spektákl, všeho všudy jsou tu dvě větší akční scény. Je to spíš naháněčka jejíž úvod mi kdo ví proč připomněl predátora hlavně tou scénou kdy vojáci prochází džunglí, okolo řvou zvířata a do toho jede velice atmosférická hudba. Pak jednotka celkem v pohodě splní svůj hlavní úkol, ale to nejhorší na ně čeká až potom. Sice je tu nenahání lovec z vesmíru, ale horda zdivočelých ťamanů kteří jsou v jasné přesile a asi celkově ta podobnost bude jenom čistě náhodná, ale kdo ví jestli se u některých scén z tohoto filmu tvůrci predátora lehce neinspirovali, ale to je pouze můj dojem. Jak jsem uvedl technicky je film na slušný úrovni a ta atmosféra neustálýho ohrožení je tu dobře použitá. Pravda chvilku mi trvalo než jsem se do toho dostal. První půlhodinka je čistě na rozjezd a taky je u mě trochu složitý koukat na takhle starý filmy i z přihlédnutím k faktu, že nikoho z těch herců neznám a tak se mi vlastně na obrazovce producíruje skupina pro mě neznámých ksichtů a já pořádně nemám komu fandit, ale za všechny ty pozitivní aspekty co jsem tu zmínil tomu ty 4* dám i za spokojenost s faktem, že Errola Flyna jsem poznal i jinak než hláškou : Errol Flyn je mrtvej ty kreténe! která zazněla v jednom nejmenovaném céčkovém akčním filmu s Jeffem Wincottem.70% ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Kapitán Nelson ( opať vynikajúci Errol Flynn ) a jeho skupina výsadkárov dostane za úlohu zneškodniť japonskú rádiostanicu v barmskej dźungli. Rozkaz je splnený do bodky, ale to horšie čaká jednotku na ceste spať... Klasický vojnový snímok skúseného režiséra má však v sebe niečo zvláštne. Nejde o žiadny masaker, či divoké prestrelky, aj tak má snímok správne napatie až do konca. K skvelému zážitku prispieva aj skvelá kamera a vynikajúca hudba. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

Jinak vždy usměvaví s dvojkou v krvi Errol pro tuhle roli musel zvážnit, ale přišlo mi, že tam nebylo až tak co hrát, kapitán musí bejt prostě tvrdej a suše vydávat rozkazy. Btw v džungli je pořádnej randál, kluci pořád pálijou žvára a když mají 10 minutovou pauzu na odpočinek, tak mezi sebou hážou hlášky, že jsem se i fakt zasmál: - "Co uděláte jako první až se dostanete domů?" - "Políbím svou milovanou jako nikdy." - "A pak?" - "Pak si sundám padák." ()

Galerie (26)

Zajímavosti (11)

  • Podľa spoločnosti Warner Bros. bolo na natáčanie vrcholnej bitky na kopci použitých šesť kamier. (westerns)
  • The New York Times po vydaní filmu napísali: "Toto je bezpochyby jeden z najlepších vojnových filmov, aké boli kedy natočené v Hollywoode." (westerns)
  • Jedná sa o šiesty najpopulárnejší film štúdia Warner Bros. v roku 1945. (westerns)

Reklama

Reklama