Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Způsob, jakým se ti dva dají dohromady, je mi proti srsti, resp. jí bych s radostí okamžitě sáhnul do úsměvu. Zbytek už ale šlape. Navíc v totálně smithovském duchu, což se počítá! ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Nejlepší romance poslední doby? Linklaterovsky nezávislá, smithovsky nekorektní, ale především scenáristicky nepolevující, což se dnes vidí málokdy. Víc rolí pro Saru Simmonds! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nezávislá černobílá Amerika s reflexí podivného obrácení mužské a ženské role. Příjemně jiný romantický film. ,,Umění je v LA mrtvý..." ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí pouze na dialozích by je měl mít excelentní. Z některých ale čišela neupřímnost. Týpek v pohodě, ale hlavní herečka mi nesedla. Nejvíc mě zaujalo, že to byl snad první film, kde jezdí v LA metrem. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Mám zvláštní pocit, že jsem viděla konverzační klasiku dnešní doby. To, že jsem ani Saru a Scoota neznala, přidalo určitě na uvěřitelnosti (kromě černobílého provedení) a to považuju za velký klad tohoto jednodenního smutně romantického příběhu. Skoro třicetiletý Wilson a jeho první rande po šesti letech s rozporuplnou Vivian, kde mně chvilku trvalo než jsem jí přišla na chuť a vy najednou za chvíli zjistíte, že to ani nejde jim nefandit. A když k tomu přidáte skvělý soundtrack, tak to nemělo chybu. A osobně mě ještě zaujalo focení osamělých bot, což je originální a dobrá inspirace i pro mě, protože taky ráda fotím. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Nádherný film, dva totálně zničení mladí lidé se náhodou sejdou na inzerát a vlastně si celou dobu jen povídají a ty jejich hovory jsou tak fajn a tak se tam pomalu ukazuje něco jiného, než jste si mysleli původně a ti hodní jsou ti zlí a ti divní jsou vlastně prima a zároveň nic není tak jednoduché a to černobílé provedení to tak hezky dokresluje a Wilson je prostě úžasný...moc hezký film. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

I jednoduché, navíc tisíckrát odvyprávěné příběhy se dají zpracovat originálně a Půlnoční polibek patří k té menšině snímků, která umí pozitivním způsobem překvapovat. Dokáže být nekonvenční a provokativní jako rané filmy Kevina Smithe, volí černobílou kameru a umí s ní vykreslit zajímavou atmosféru, je schopný nabídnout neokoukané herce, co dokážou zaujmout. A co je nejdůležitější, není umělohmotný a mělký. Těm postavám jejich myšlenkové pochody a rozhodnutí věřím, jakkoliv Sara Simmonds v prvních minutách překypuje takovou dominancí a sebestřednou arogancí, že bych na Wilsonově místě záhy odešel středem. Půlnoční polibek je hořkosladká romantika o citovém zrání ve stínu hollywoodských studií natočená v duchu těch nejlepších tradic americké nezávislé scény. Celkový dojem: 80 %. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Tenhle rok se čeští distributoři rozhodli všem zasáhnout do života lásky a do kin nám nabízí skvělé a neotřelé filmy s kapkou humoru, které jsou jak že života. Svojí "amatérskou" kamerou mi to připomíná snímek Once , ale je obohacen o černobílý look. A přeci jen vám to vše připadá skutečné. Proto si mě Půlnoční polibek získal a doufám, že jednou taky na Nový rok někoho políbím. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Půlnoční polibek je fakt zvláštní film. Hlavně co se týče kamery, protože ta je někdy zajímavá (prvních cca. 10 černobílých minut) ale většinou je jen naprosto amatérská. Ne, že bych byl, bůh ví jaký odborník na tohle téma, ale když vám záběry připomenou vaši dovolenou, kterou máte na VHS staženou z normální (ne digitální) kamery, tak je něco hodně blbě. Další problém jsem měl s hlavní představitelkou - Vivian. Prvních 10 minut je tak afektovaná, že každý normální chlap by ji už dávno jebnul lopatou, aby se vzpamatovala (sorry, ale tohle nejde jinak říct.) Pak se ale NĚCO stane a začne být snesitelná. A takhle se to za celý film stane ještě jednou. A stejné je to i se samotným filmem. Někdy máte pocit, že sledujete něco, co tu už dlouho nebylo, něco tak krásného, aby vzápětí vás jiné záběry vrátily na zem a připomněly vám, že tohle je jen rádoby chytrý snímek, který omílá nejrůznější pravdy a polopravdy o vztazích. Ke konci filmu jsem se rozhodoval mezi 3 a 4 hvězdami, ale za ten fakt pohodový konec, prostě musím přidat. A to i přes všechna negativa, které jsem tu napsal. Tohle není film pro každého, je mi jasné, že mnohým se to nebude líbit, jiní to budou milovat. Pokud jde o mě, tak jsem někde v polovině cesty. Někdy, za hodně hodně dlouhou dobu si to pustím a uvidím, jestli nějak změním názor. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem přepnul a po pár minutách mě to už nepustilo přepínat jinam.. sympaticky zajímavé, příjemně nezávislé!! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Pro někoho je Silvestr magickým dnem, na jehož sklonku něco starého končí a něco nového začíná. Pro někoho jiného je to zase jen obyčejný den a nevidí v něm nic zvláštního. V tomto filmu jsou k vidění oba náhledy na tento den. Zatímco hlavní hrdina nemá v plánu na tento den nic víc, než masturbaci a samotu a jen díky svému kamarádovi si dá inzerát na webovou seznamku, hlavní hrdinka hledá pana Dokonalého, kterého by o půlnoci políbila. A tak na inzerát hlavního hrdiny zareaguje. Film nezúčastněně sleduje prohlubující se vztah dvou lidí, kteří se poprvé setkali během silvestrovského odpoledne a nabízí divákovi všechny aspekty takového setkání. Ve filmu se vlastně většinu doby nic moc neděje, ale přitom si tak nějak příjemně plyne a mě jako diváka hodně zajímalo, jak se to celé vlastně vyvine. A když naběhly závěrečné titulky, procházely mnou příjemné pocity, že přesně takhle by se to mohlo odehrát i v reálu. Jsem bohatší o další poněkud netypický, ale přesto zajímavý filmový zážitek, který mě dokázal oslovit a zaujmout, a tak neváhám udělit čtyři hvězdy. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Perfektná klubovka. Dlho mi žiadny film nespravil takúto radosť. Keby to skončilo polootvorene scénou v aute tak je to v mojich očiach úplná dokonalosť 9/10 ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Není překvapivé, že se ztratí vždy jen jedna bota z páru. Když se ztratí obě, nedají se za ztracené považovat. Jsou jen jinde, než se předpokládalo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Film o čare jedného dňa, jednej noci. On a ona, postupne sa spoznávajú, tak trochu v štýle Linklatera. Na čiernobielom melancholickom pozadí sa v priebehu hodiny aj pol predstavia dva ľudské príbehy, ktoré sa stretnú a spoločne prešľapú pár Los Angelských ulíc. Nenápadný skôr klubový film, ktorý rozhodne stojí za to vidieť. Mix romantiky, vzťahového iskrenia, štipka humoru a hlavne správneho odľahčenia. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, prostý, milý příběh. Jen se mi chvílemi zdálo, že to režisér a scénárista se snahou po originalitě trošku přehánějí. Nemusí být každý dailog neotřelý a každá situace jedinečná, aby vznikla patřičná atmosféra; někdy možná spíše naopak. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Romantická vzťahová dráma, ktorá sa v mnohých ohľadoch od štandardnej romantickej šablóny odlišuje. Je to taký svieži vetrík, ktorý funguje hlavne na princípe inteligentného dialógu a zaujímavých postrehoch o živote, láske, nádeji.... Koniec ma svojou horko-sladkou chuťou príjemne prekvapil. Čiernobiele spracovanie neriešim, ale myslím, že by sa snímok obišiel aj bez neho. 75/100 Videné v rámci Season Challenge Tour. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

L. A. poslední den letoška. Nikdo nechce být sám. Spousta věcí začíná, vypadají nádherně, spousta věcí končí, vypadají beznadějně. Jak jsi na tom Ty ? Lidé se hledají, aby se nakonec rozešli ? Možné to je, někdy ani prsten nepomůže. Sebevědomé setkání, zároveň také útěk a uchopení šance. Použil bych slova z jiného snímku L.A. is like...nowhere, everybody who lives here is lost... Velmi originální pojetí dává dohromady skvělou alternativu, která mně baví, i když romantiku moc nemusím. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Weekend hetero. Pekné to zblíženie obyčajných postáv, stretávanie, rozchádzanie a obyčajné názory nie úplne sympatickej dvojice, v moc peknej snímke o osude priemernosti. Takmer 5 hviezd, v silvestrovskej atmosfére rozhodne päť hviezd, o veciach ktoré sa stali a nepísal to Linklater. Vesmír, ktorý chcete prežiť, len Linklater by ho asi prežil lepšie :) ()

Reklama

Reklama