Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ani nie tak Smithovská, ako skôr Pred úsvitovská romantika, ktorá sa nebojí byť vulgárna a občas si zamieňa tento pojem s úprimnosťou. Ja mám totiž pocit, že by som dostal viackrát vylepené za ucho, ako Wilson a rozhovor by sa skončil skôr, ako na Nový rok. Ale podstatné je, že sa na to dobre pozerá a že sa s hlavnou postavou tak veľa dnešných mladých ludí dokáže stotožniť. Úvodná masturbačná scéna by sa asi skončila tiež ináč, ako komentárom "it flattered me", ale kto vie, čo sa odohráva v skutočnosti v ženskej hlave, že....Príjemná typická a typicky americká nezávislovka, ktorá dýcha nízkorozpočtovosťou občas viac, ako jej konkurencia, ale o to tu predsa vôbec nejde, takéto filmy sú v prvom rade pocitovky. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Také mi mocinky moc vadila blonďatá slečna v hlavní roli, která zavírala ústa jen výjimečně a na poměrně krátké intervaly. Byla typickou představitelkou někoho, o kom byste s klidným srdcem prohlásili, že je kráva. LA bylo krásné. Ruské kolo u pláže mi bylo hrozně povědomé. Mám pocit, že už jsem se na něm několikrát projel, ba dokonce jsem z něj sestřeloval jednoho pána v úžasné hře GTA 5. Dialogy určitý náboj měly. Celkem pěkně se poslouchá povídání o tom, kdo se kde před prvním rande vyholí a kdo u čí fotografie prohání šuldu. Z tohoto pohledu to příliš nenudilo. Stopáž byla také lidská a závěrečné Wind of Change bylo asi nejkrásnějším momentem filmu. Zkrátka takový citlivý příběh o dvou lidech prožívajících nelehké období, kteří nechtějí být na Nový rok sami. Pěkné, leč, z mého pohledu, ničím výjimečné. Poznámka pro některé zdejší komentátory. Slovo "loser" se píše s jedním "o" a nijak jinak. Vím to dokonce i já, tak si to opravte! Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybrala uživatela mat.ilda. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si jde svou vlastní cestou, která je tolik odlišná od drtivé většiny, podobných snímků. Takže nečekejte nějakou hloupou komedii typu One day, ale úplně pravý opak. Dva ztroskotance, jejich schůzku, která je spíš výstřelem od pasu a pak už jen konverzačku, která se z večera lehce mění až do rána. Moc milou, nenucenou a hlavně uvěřitelnou. Poslední den v roce, v černobílém provedení. Půlnoční polibek mě přesvědčil o tom, že i v záplavě romantických komedií se dá najít kus, který stojí za to. Chce to jen pořádně hledat. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jakoby tenhle film zbytečně vystavoval na odiv svoji nezávislost. Takže je černobílý, jedna z hlavních postav kouří a všichni mluví občas sprostě. Nic proti tomu všemu, ale samotná romance s holkou, které bych nejradši jednu vrazil hned po pár minutách, zase tak zajímavá není. Respektive se jí stává až ke konci, kdy už to na můj vkus přišlo pozdě. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Slečna neskutočne ukecaná, ale mladý muž celý čas fantasticky reagoval na tie jej reči. Strašne svieži film, ktorý zvoľnil tempo snáď len počas pesničiek, mimochodom výborných. Niekedy vám v živote stačí malá chvíľa, aby váš život nabral druhý dych ... len dokedy vám to vydrží. Wilson vlastne môže za to, že dávam plný počet hviezd. (Filmová výzva 2016 - DwayneJohnson) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

To blond holka ze seznamky mě málem připravila o filmový zážitek! Hned po prvních minutách, strávených v její společnosti, jsem velmi vážně uvažovala o ukončení mého trápení, jenže se mi vůbec nechtělo opustit Wilsona, i když by mu podle mého bylo mnohem líp další osamocený rok v depresi, než pokročit někam dál s arogantním kanálem bez vychování, jménem Vivien. Naštěstí blažené okamžiky, kdy dokázala zmlknout a slovo dostal její pravý opak, byly stále delší a vedly k její pozvolné proměně, kterou jsem už byla schopná akceptovat. A odměna za výdrž i důvěru ve Wilsona byla sladká. Černobílý obraz byl víc než příjemnou změnou, dokonce ani L.A. v něm nevyhlíželo lacině, spíš seriózně, jako město pro život, toulky po něm byly fajn, stejně jako většina dialogů (ale přirovnání kondomu k toaletnímu papíru jasně vede), ovšem nejlepší chvíle se dostavily, jak praví název - s půlnočními polibky - a do finále se jen vylepšovaly, abychom si nakonec do nového roku mohli všichni zahulákat "Wind of Change" :-) ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca klubovka, kde sa nikto na nič nehrá a z celého filmu cítiť srdce a človečinu. Krásna čiernobiela kompozícia funguje v prospech celej veci.a ja som si tento film užil ako už dlho žiadny. Tento film "musí" v určitých momentoch evokovať dva geniálne skvosty a moje srdcové záležitosti - má to len jednu "chybu": Holdridge nie je Linklater, Jacob nie je Jesse a Vivian nie je Celine a celé to nemá v sebe tú silu a fatalizmus Before Sunset/Sunrise. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

In Search of a Midnight Kiss je často srovnávaný s dokonalým Befores Sunset/Sunrise. I když v mých očích jeho kvalit nedosahuje, jde o velmi příjemnou nazávislou? romanťárnu. A co je hlavní, funguje v něm to, co ve správném romantickém filmu fungovat musí - přitažlivost obou hlavních protagonistů. Krásně stupňované s potěšujícím koncem. Mám rád filmy, které ve vás na konci zanechají jakýsi pocit, že jste právě viděli něco, na co jen tak nezapomenete a v jistých momentech vám připomíná vámi prožité chvilky radosti. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

V předvečer Valentýnské neděle jsme vyrazili s mojí milou do kina na tematicky snad nejvhodnější filmy, Půlnoční polibek a Na sv.Valentýna. Oba jsou tak nějak na čtyři až pět hvězdiček, každý kouzelný a originální něčím jiným, ale vzhledem k výjimečnosti situace, zamilované nálady a příhodné atmosféry dávám oběma filmům známku nejvyšší. Myslím, že každý v sále včetně nás dostal chuť na sladký půlnoční polibek :-) ()

gibbon 

všechny recenze uživatele

Romantická konverzační komedie s minimem zvětralých frází, chytře břitkými dialogy, sympaticky neokoukanými a nedokonalými tvářemi, netradičním koncem. To jsou mi věci. Tato černobílá variace na Linklaterovy procházky má hravost indie filmů a zároveň postrádá mnohé jejich neduhy. Paráda ()

fremy 

všechny recenze uživatele

Vivian mi ze začátku nebyla příjemná a některé scény většiny herců mi přišli umělé. Poté jsem se ale ponořil do děje a chaotické cesty ulicemi LA a začal si příběh dotvářet podle sebe jak já umím. Dělám to často, asi to tak potřebuji a proto podobné snímky miluji. ()

numi 

všechny recenze uživatele

LA variace na Before Sunset. Se vším tím okázalým pozlátkem andělského města navrch. Žádná velká romantická láska, která přijde jednou za život. Na to je tady přece Paříž. Los Angles je zrcadlem pro náhodné seznámení, plytké a povrchní soudy druhých, mezi kterými probleskuje závan fatální lásky, ale ve skutečnosti jde možná jen o převlečený pocit totálního osamocení a znuděného života. Dívá se na to líp, než když se to prožívá. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Obyčejné ale přesto zajímavé. Seznámení dvou lidí přes seznamku, fajn..ale to co z toho vykouzlil A. Holdridge je paráda. To, že je celý snímek ještě černobílý a natočený stylem dokumentu (co se týče kamery, ne děje), tak má takové zvláštní kouzlo. Herci na první pohled nejsou vůbec sympatičtí ani známí (což samozřejmě nevadí), ale postupně si vás získají na svou stranu. Co se týče příběhu, tak vás stále překvapuje až do samotného konce, né že by bylo úplně nečekané, co se stane, ale mám na mysli, těmi detaily a různými peripetiemi. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na začátku se musíte seznámit s postavami, které vám mohou být celkem snadno protivné, ale jakmile si na ně trochu zvyknete, uvědomíte si, že to není tak špatné a že hlavně díky skvěle napsaným dialogům je snímek dobře úderný. A nakonec funguje i ta romantická rovina, což se dalo čekat ještě méně. ()

swed 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by to dopadlo, kdyby scénář k Linklaterovu "Před úsvitem" režíroval Woody Allen a o druhou polovinu své režisérské sesle by se dělil s rozměrným pozadím Judda Apatowa. "Půlnoční polibek" klade důraz na sílu okamžiku, dává příležitost neokoukaným tvářím (obsazení hlavní dvojice se nadmíru povedlo) a upomíná na nezávislou scénu. Příběh není tím, co by výrazněji překračovalo rámec zaběhnutých standardů, tím podstatným jsou postavy a dialogy, díky nimž ve mě film zanechal hluboký dojem. 9/10 ()

runner85 

všechny recenze uživatele

Skvelý film o divných ľuďoch, ktorí sú ale tak neskutočne reálni, že sa tomu dá veriť. Chvíľami nudné, chvíľu absurdné, chvíľu vtipné ale ako celok takmer dokonalé. P.S 1 čo majú všetci stým Silvestrom ? ... P.S 2 otvorte si fľašu červeného / ja som si ju žiaľ neotvoril / ()

Lucjen 

všechny recenze uživatele

Aj v Polnočnom bozku, ako v mnohých iných romantických filmoch, padne niekoľko "hlbokých" myšlienok. Ale mimo to ovplýva tento snímok oproti iným výborným hereckým obsadením, možno Vivian nemôže kandidovať na miss, ale o to sympatickejšia je, rovnako ako Wilson. Všetkého je tu tak akurát, humoru, trochu zdramatizovania a s romantikou sa tu nepreháňa, o to úprimnejšie však vyznieva. Ku koncu už všetkým a všetkému akosi dochádza dych, ale nič príšerné, nudou sa to nedá nazvať. A teraz si idem založiť profil na všetkých dostupných zoznamkách, očividne naozaj fungujú! ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Ukecaný film typu Před úsvitem, Před soumrakem a před čím eště už nevím. Tohle bylo například jasně Před půlnocí. Tenhle styl mi moc nesedí. Hlavní ženská postava byla dost kráva, ale on byl fajn. On i jeho představitel. ()

Reklama

Reklama