Reklama

Reklama

Půlnoční polibek

  • USA In Search of a Midnight Kiss (více)
Trailer

Los Angeles, 31. prosinec. Wilsonovi je 29 let a právě končí nejhorší rok jeho života. Ve městě je nový, nemá holku, nemá ani plán na večer. Touží se zamknout uvnitř svého bytu a zapomenout, že silvestrovská noc existuje. To vše jen do chvíle, kdy ho kámoš Jacob přesvědčí dát si inzerát na internet. Odpoví mu Vivian, dívka pevně rozhodnutá políbit o půlnoci svého pana Pravého…

Začíná nesmírně komická, chaotická a dojemná procházka ulicemi Los Angeles. S prřibližující se poslední hodinou roku čeká za každým rohem uprřímný černý humor i lehce zranitelné city… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Veľmi sklamalo! Námet vynikajúci, ale to je asi jediné, čo by v tomto filme mohlo zaujať. Plus oceňujem tie tendenčné zmeny vývoju v deji a tiež zopár vtipných a milých dialógov... Ale tento film mal naozaj oveľa väčší potenciál, bohužiaľ zostal nenaplnený. Osamelosť a samota dokáže človeka naozaj poriadne vytrápiť, no keď potom príde stretnutie s neznámou mizantropkou, všetko sa môže razom zmeniť. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsia priserna debilina o normalnych ludoch ako dristaju v akomsi velkomeste dve na tri a melu tam neskutocne hovna /teda pardon, chcel som samozrejme napisat, ze vedu plnohodnotne diskusie/. Jo, jo obycajni ludsky zivot ma svoj zmysel, to bez debaty, ale divak sa nic nedozvie o politike. lebo vseobecny prehlad tvoria prezidenti, premieri, vlady, sultan, krali popripade cisar. Takze nudna debilina na n-tu, nebrat! 5 % ()

campix 

všechny recenze uživatele

Naprosto ukázkový příklad amerického nezávislého romantického filmu. Půlnoční polibek je opět hodně ukecaná záležitost. Minimum komparzu a lokací. Hlavní je filozofování hlavních postav a jejich slovní přestřelky. Celkový dojem z filmu se snaží umocnit jeho černobílé provedení, které v mých očích výsledný dojem spíše kazí. Rozhodně se dá říci, že zde máme originální kousek pro náročnější publikum. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

"Na každém konci je krásné, že něco nového začíná." Horečka silvestrovské noci pod přikrývkou spontánnosti. Rande naslepo. ONA a ON od úsvitu do soumraku. Dva samotáři, vandrovníci proplétající se městem andělů v nestřeženém, rozverném, přímočarém, jiskřivém i mazlivém rytmu konverzačního menuetu. Drápance v srdci rozjitřené, na jeden den zahlazené. Čekání na půlnoc, na magii času odvátého/přivátého. Ještě než se čas půlnoční nachýlí, šumivý sekt vychladí, chvíle vytouženého polibku se naladí a druhý dech doušků čarostřeleckých se osmělí. Banket polibků a citů přicházejících po špičkách. Tady a teď, zítřky nechme stranou. Milenci jednoho večera. Smeč romantickým ideálům. Euforicky zaslíbené, skromně nekonvenční, nezávisle občerstvující... a Wilson je ten pravý drahoušek k půlnočnímu nakousnutí. :-) ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Správných "poctivých" indie až za humna není nikdy dost. Námětově se vracíme k Linklaterově božské dvojici nebo k teen provedení Rande na jednu noc, ale vše dostáváme v mnohem nezávislejším podání (digitální kamera mi pila krev) se skvěle padnoucími herci a trochu větším dramatem než od podobných filmů očekávám. Ale funguje to překvapivě i po té romantické stránce. 75 % ()

Tomik. 

všechny recenze uživatele

Velmi netradiční romantická komedie. Jak tématem, tak kamerou. A jde to překvapivě dobře dohromady. Viděl jsem černobílou verzi (ona existuje i barevná?) a ta s tématem internetového inzerátu krásně korespondovala. Souhlasím s názorem, že způsob, jakým se dali dohromady, není nic moc, nicméně každý začátek je těžký a nějak se holt začít musí. Hlavně, že v sobě našli tu odvahu a potkali se. Tady třeba říct, že první věc, která mě neuvěřitelně rozpalovala, byla Sara Simmonds. A teď to myslím v negativním slova smyslu. Nechci se v žádném případě stavět do role "pana dokonalého", každý máme chyby a těžko se domnívat, jak bych v tak vyhrocené situaci reagoval já. Nicméně jedna věc je jistá. Trocha respektu, pokory, vzájemné empatie a porozumění by jí neškodila. Způsob, jakým se ona projevovala, její chování, no děsná fúrie. Upřímně si nedovedu představit, že bych se s takovou holkou dal někdy dohromady. Určitá dávka vzájemného respektu a porozumění by ve vztahu prostě měla fungovat - a to oboustranně (u mě je to automaticky, nikdy bych si nedovolil chovat se ke své dívce tak, jak se ona chovala k němu… no jak vidím, pro každého to automatické není). Ty jo, to bylo fakt silné kafe. O to silnější byl kontrast, který vyplul na povrch v řádech několika minut a to fakt, že Sara Simmonds je vlastně ve své podstatě něžná a citlivá dívka. Zajímavé, každý asi nosíme ve společnosti nějakou masku, její ale byla obzvláště silná (v kontrastu s jejím pravým já). Příběh plynul, konverzace v plném proudu, jiskřilo to neskutečně, úplně šílená romantika. Jojo, všechno je o komunikaci. Tady vše jelo jako po másle, úplně mě to vtáhlo do děje. Možná to bude i prostředím. Vidět Los Angeles v trochu jiném kabátku taky nebylo k zahození. A je to tady zase. Srdeční záležitost. Kombinace Ameriky a romantiky, hmm, to zní jako sen. A že mě to taky chytlo! Taková příjemná romantická procházka v pohodové a přátelské atmosféře večerním městem, povídat si se svou milou, no stress, co víc si od života přát. Dokonalost. A závěr byl hodně dobrý aneb důkaz toho, jak moc reálný tento film ve skutečnosti je. Mírná podoba s (500) Days of Summer se nedala přehlédnout (pozn. první film, který jsem tady ohodnotil), nicméně In Search of a Midnight Kiss se mi líbil více. A že se vám kamera zdála amatérská? Pche, haters gonna hate. Kdyby to bylo natočeno na mobil, můžeme se o něčem bavit. Já jsem viděl pouze pěknou nekonveční kameru a luxusním romantický příběh dvou lidí, co víc si přát. Prostě film, který mě dneska ráno cvrnknul do nosu, dostal jsem šílenou chuť se na něj podívat (už podruhé) a s největší radostí potvrzuji své předchozí hodnocení a uděluji mu pět hvězdiček. Zaslouženě. Super! :) ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Úplne, ale fakt úúúúplne mimo mňa... Nebavilo ma to, pozerala som to rozsekane, ani by som to v kuse nezvládla... herecké výkony nepresvedčivé, celkovo riadna slabota. (Viem, som mimo priemer, ale holt, nie vo všetkom sa musím zhodovať :D) ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Pokusím se oprostit od veškerého pozadí filmu, kde kontrastuje vzhled takového indie nezávislého, lehce artového filmu proti tomu, že ani jedno vlastně pořádně není, a kouknu se na samotný požitek. Ve sledu amerických romantických komedii je to opravdu doušek na probuzení smyslů. Je hodně romantický, je to i komedie, ale na seriózní úrovni. A jeho černobílost podtrhuje pocit výstřižku z novin, malého výstřižku z rubriky obyčejných neobyčejných lidí. A hezky to plyne, řádek po řádku... místy melancholicky, místy ironicky. Má to prostě svoje kouzlo i přes zjevnou minimalističnost a snahu zapůsobit "alternativně". Což je chvályhodná snaha, co se povedla, ale když to člověk prožene hlavou sem a tam, ve výsledku poněkud okatá. To však nic nemění na faktu, že je to moc pěkný snímek, který ocení (a možná i docení) hlavně citlivější charaktery a milovníci romantických komedií všeho druhu (což občas zavání mentálním masochismem), jako jsem já. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Narazila jsem na to náhodou, když jsem přepínala programy a hned mě zaujalo mnou oblíbené černobílé provedení a originální znění, které miluji. Strašně se mi líbila ta upřímnost. Prostě film, co vám neskrývá pravý život a nestydí se říct všechno. Pro mě jednoznačně nejlepší romantická komedie, kterou jsem viděla. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Photoshopový trápno-smiešny prcičkovský začiatok navodí trochu inú náladu, akú film naozaj má, a ihneď nasledujúce priateľské rozhovory v trojke majú svoje neobvyklé čaro. Čaro zoznámenia hlavného páru je už o niečo menšie, ale kto sa nenechá odradiť, ako sa nenechal ani Wilson, potom to je už stále iba lepšie. Aj keď je film hlavne romantický, a to veľmi príjemným štýlom, vo filme sa stále niečo deje. Nepochopil som len, načo je čiernobiely, na retro štýl sa nehrá a tak bez farby sa zbytočne stráca množstvo informácií a pocitov, trebárs aj na fotkách stratených topánok, ako hlavnej úchylky Vivian. Ďakujem za pôvodné znenie s titulkami, atmosféra LA tak neutrpela prekladom, a bezchybné výkony hercov dostali priestor aj s originálnymi hlasmi. ()

vitekpe 

všechny recenze uživatele

Slabsi 3. Nikam nesmerujici a predvidatelny pribeh, cb kamera ktera tentokrat spis uspava nez pridava atd..."...Spolu pak proziji spoustu zajimavych prihod..." - to jako ze jedou metrem, pak jdou na veceri a nakonec do klubu...??? P.S.: souhlasim s komentarem od "medlint". ()

fruitbueno 

všechny recenze uživatele

Konverzační romanťárna s neskutečně sympatickým hlavním hrdinou. Tomu klučinovi bych dala šanci i já :-)) Jinak je to věc, která se vám do dvaceti minut vytratí z hlavy a nezbyde po ní ani ten půlnoční polibek! ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Černobílé civilní a nepřikrášlené L.A. Stejně tak ústřední dvojice, její příběh i dialogy....Velmi svěží konverzační romance s nádechem opravdovosti... ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Prvních deset minut jsem přemýšlel, jestli ten film přece jen nevypnu. Dobře jsem udělal, vyklubal se z něj přesně ten typ amerických filmů, které mám rád, navíc v černobílém provedení. Potěšil mne realistický závěr. ()

noctambule 

všechny recenze uživatele

Takovéhle romantiky můžu, neotřelé, skutečné, pravdivé, které nedávají logice na frak. Důležité je, nevypínat během prvních zhruba 20 minut, ale vydržet. Protože začátek je vachrlatý a Vivian se chová řekněme dost podivně. Trochu mi to připomínalo 500 days of Summer, ale toto se mi líbilo o fous víc. Pravda, pár zádrhelů to mělo, ale celkově to vyznívalo reálně. Hlavní dvojici to klapalo, i když Vivian není, hlavně ze začátku, úplně sympatická. Zápletku jsem si přečetla předem, ale co bylo milé překvapení, byl ten černobílý obraz a celkově kamera, na romantiku nezvykle dobře odvedená práce! Prostě nádhera a je škoda, že je tak opomíjena. ()

Reklama

Reklama