Reklama

Reklama

Comeback

(seriál)
  • Slovensko Comeback
Česko, (2008–2011), 22 h 38 min (Minutáž: 25–29 min)

Hrají:

Tomáš Matonoha, Kristýna Leichtová, Martin Dejdar, Dana Batulková, Matouš Ruml, Marie Doležalová, Simona Babčáková, Jakub Žáček, Karel Gott (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(51)

Obsahy(1)

Říkal si Tomi Paci a svět šoubyznysu a fanynky mu ležely u nohou. Teď na zašlou slávu jen vzpomíná a se svým svérázným bratrem Ozzákem vychovává sedmnáctiletou dceru Ivu... Jsou stejní jako vy a dokáží se tomu zasmát. Původní český sitcom. (oficiální text distributora)

Recenze (1 214)

Alagaesie 

všechny recenze uživatele

Ještě že existuje net, na Comeback se vždycky po čase rád mrknu znova. Jsou díly slabší (Let mouchy), naproti tomu jsou díly který vždy pobaví - Změna je pivo (‚Neubrzdí buldozer - debil‘, Krev pop a slzy.) Proměna Dejdara v Metaláka výtečná, Ruml ušel i když občas se vážně nedal. To samý jeho nevýrazný dvojče Doležalová. Žáček výbornej šílenec! Batulková ušla. Já se bavim dodnes., Matonoha takovej uťáplej staromilec, Leichtová - no, žádný terno, ale dalo se. Babčáková bezvadná krkavčí matka. (daleko lepší role než v Ohnivým kuřeti). ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

Neznám lepší český sitcom, snahy o tento žánr dopadaly a dopadají v ČR téměř vždy trapně, Comeback tvoří vzácnou výjimku. Patříte-li navíc k milovníkům rockové muziky, kteří již nějaký ten koncert navštívili, vypili nějaké to pivo, mají doma archiv klasických rockových a metalových alb a zvedá se jim kufr při poslechu mainstreamových sraček, které se na nás valí z rádií a televizí, musíte tento pořad milovat. Ozzák je bez debat kultovní postava. ()

sml41 odpad!

všechny recenze uživatele

sračka nič iné ma nenapada...Pravdu povediac, vydržal som jeden diel. Prosím Vás pekne... ten "Ozák" je "teplák"...? ako povedzme si pravdu, takto metalista určite nevyrezá a ten herecký prejav Dejdara je ako posratý buzerant navlečený do "laciné paruky a knírů".. o nič lepšie to nehraju ani ostatný protagonisti...a tie dialogy...OMG... nezážívný kopírak na U.S. "sit-komy" ()

killer1992 

všechny recenze uživatele

Za mě 70%. Není to vrchol žánru, ale tvůrci se toho chopili dle mého za správný konec a rozhodně to vysoce přesahuje standardy "novácké" produkce. Zasmát se dokážu u každého dílu a nijak mě neuráží, když to vidím znovu. Co bych vyzdvihl (a za co jsem také přidal procenta) jsou postavy mnohdy až absurdního pijana Ozzáka a jeho protikladu zosobněného v maloměšťáckém tatíkovi, který pěkně zobrazuje to typické "čecháčkovství". A nemohu se zbavit pocitu, že kdyby tento seriál vznikl ne u nás, ale v Americe nebo Británii, tak by tu měl hodnocení o nějakých deset procent vyšší, ale to je jen můj názor. ()

TrokUruk 

všechny recenze uživatele

Když dávali Comeback poprvé, dal jsem odpad. Na druhé zkouknutí jsem začal měnit názor...na to že je to český sitcom, je až neobyčejně povedený... ()

Asgard 

všechny recenze uživatele

Originální humor, neotřepaný náměty, laciné zpracování. Je to prostě seriál, který mi dal víc, než jsem čekal. Herecké počínání rozhodně není špatné, ale koresponduje s ležérně působícím stylem jež si seriál nese. ()

PowPow 

všechny recenze uživatele

Jak sitcomy vůbec nemusím, tohle nebylo špatné. Tvůrci se nesnaží napodobovat (většinou trapné) zámořské vzory, ale zasazují do to českých reálií, což - zvlášť u střílení si ze socialistických hvězd - dost oceňuju. Každá postava je charakteristická a nějakým způsobem velice silně vyčnívá, což dává ve vzájemné interakci velký prostor pro různé gagy. Tvůrci navíc nešli na zbytečnou kvantitu, a jakmile to ve druhé sérii začalo po stránce zápletek trochu upadat, ukončili to, což je super. Vznikl tak asi jediný český sitcom (do roku 2018), který si lidi pamatují, všechno ostatní po odvysílání okamžitě zmizelo. O žádné veledílo nejde, ale já se poměrně dobře bavil. ()

dvokar 

všechny recenze uživatele

Asi to nejlepší co kdy Nova vyprodukovala. K páté hvězdě chybí opravdu jen kousek. Nejlepší díl: Komu zvoní hrany ()

elma 

všechny recenze uživatele

Jakub Žáček - naprosto excelentní výkon. Ten je v tom seriálu nejlepší, nemohu si pomoct:-))) I když některé situace byly laciné, v jeho podání naprosto perfektní výkon. Což se nedá říct o jiných protagonistech seriálu. Matouš Ruml, hned v závěsu za panem Jakubem. Opravdu perfektní. Tito dva herci jsou opravdu již nyní Páni Herci.. ()

NikoKovac 

všechny recenze uživatele

Vyloženě sitcomy tohoto typu nevím, jak hodnotit. Já jsem nad tím zprvu ohrnoval nos, protože prostě Nova, to je velký mínus pro začátek. Ale nedávno jsem si řekl, že, především díky Zdivočelé zemi, mám rád Dejdara a tady je v naprosto jiný roli. I toho Matonohu mám rád. Naprosto marná Saša, ta je taky případ. No a na Kristýnu se dá dívat furt. Nicméně, pro mě je TOP českým sitcomem Hospoda, to se jen tak nezmění, to je kult mezi kulty a jen abstinent nebo suchar ji nedokážou ocenit. Comeback je jiný, Míň herců, skromnější prostředí, jednodušší témata, někdy naprosto nelogický, což je ve srovnání s Hospodou pouze v tom, že ta vznikla v 90.letech a všechno to bylo nový, jak žánr, tak doba. Největší mínus Comebacku, a to především dělá tu jednu hvězdu, je ten přidanej smích. U Přátel třeba to tak není, ti se natáčeli před živým publikem, tady je to vyloženě přidané, to mi tam vadí nejvíc. Když ale srovnám Comeback s jinými, i zahraničními, sitcomy, vyjde mi z toho překvapivě dobře. Není to moralistická trapárna typu Kroku za krokem, ktrou snad vyrobili na zakázku Vatikánu nebo jiným pošahancům, není to ani lacinej brak vynikajícího předchůdce, jak je to u HIMYM. A ani tam nejsou takový ty protivný postavy, jak to je v TBBT, to taky fakt nemusím. Takže Comeback řadím po Přátelích a Hospodě na sitcomovou úroveň Alfa, kterého jsem měl taky rád, a Červenýho trpaslíka. ()

mimars 

všechny recenze uživatele

Oddechový sitcom s poměrně odvážným humorem a dobrým spádem. Kouknout se na Comeback, to je taková jistota příjemně stráveného času. Škoda, že to skončilo s druhou sérií (zatímco některé jiné novácké soap opery už mají sérií snad tisíc :)) Mimochodem - ústřední motiv na záčtku každého dílu = Brutus - Zdá se mi. ()

Fantomas182 

všechny recenze uživatele

Příjemný seriál...jeden z nejlepších od TV Nova. Není to typ seriálu u kterého by se člověk válel smíchy je to spíš takový pohodový, příjemný na zlepšení nálady. Skvělý výkon podává Tomáš Matonoha, hlavně při svých záchvatech vzteku a občasných infarktových stavech...přes bohatou hereckou filmografii Tomáše Matonohy se role Tomáše Pacovského jedná podle mě o jeho nejlepší. ()

DarkSimon 

všechny recenze uživatele

Prvních pár let jsem tento seriál přecházel bez povšimnutí a když jsem ho zahlédnul, tak jsem ho pokaždé po pár desítkách sekund přepnul, ale když jsem se k němu později odhodlal, tak se z toho stala naprosto srdeční záležitost, která v českém rybníčku snad nemá obdoby vzhledem k tomu, že je to seriál nejenom velice sledovaný, ale zároveň i vcelku kvalitní. Za schopnost zkombinovat vysokou sledovanost, respektive schopnost líbit se širokému spektru publika, s dobrou kvalitou, které podobně sledované seriály typu Ordinace v růžové zahradě nesahají ani po paty, musím dát 5 hvězdiček. ()

Dalajlada 

všechny recenze uživatele

Mazácký seriál. Každá jedna postava je neskutečně sympatická a vtipná. Navíc se dotýká témat naší společnosti. ()

Související novinky

Zemřel herec Norbert Lichý

Zemřel herec Norbert Lichý

18.01.2024

Ve věku pouhých 59 let dnes zemřel velký sympaťák, rodák z Ostravy, filmový a divadelní herec Norbert Lichý. Zprávu potvrdila jeho rodina i Divadlo Petra Bezruče, s nímž je herec celý život úzce… (více)

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Reklama

Reklama