Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci konfederace v čele s kapitánem Lafem (Errol Flynn) mají tajný úkol, který jim udělil samotný generál Lee. Dva tisíce mil od frontové linie se musí spojit s Colem Smithem a po té s rebely, které vede. Situace se ovšem zkomplikuje, když indiáni z kmene Šošonů přepadnou dostavník, v němž je dívka jednoho důstojníka unie. Lafe se svými muži ji zachrání, ovšem důstojník je již na cestě se svými vojáky a trojcí indiánů. Padnou do pasti, kterou jim Lafe nastraží. Jedné noci se podaří jednomu z Šošonů uprchnout a po té propukne to pravé peklo. (Mol)

(více)

Recenze (5)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Rocky Mountain je western, který má v mnoha svých pasážích skvělou atmosféru, takovou až lyrickou. Moc se tu toho nestane, ale můžete se je jako divák přenést přímo do dějiště filmu a představovat si sebe v daných podmínkách. Ke konci pak nechybí ani smysl pro čest a úctu, čímž se utvrzuje výsledný, příjemný dojem za 4*. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Pochmurný western bez polibku, zato s jižanským fanfarónstvím. Tak první dvě třetiny snímku mi to připadalo jako promrhaný příběh se silným potenciálem, ale slabším ztvárněním. ____Výprava jižanských vojáků, jejichž věc je už téměř prohraná, je bezvýchodná. V pusté krajině bez vody čekají spíš na iluzi než na reálnou pomoc, která by mohla ještě zvrátit průběh války. Záchrana yankeeské dívky z dostavníku přepadeného indiány je čin hodný Dona Quijota, připomíná, že i po letech bojů si vojáci uchovávají tradici galantních jižanů, přestože se tím ocitnou v nevýhodě. Jenomže všechnu tuhle marnost a přesvědčení, které vede k ještě většímu zmaru, snímek ukazuje tak nějak letmo, pořádně se do toho neopře, obrušuje hrany tam, kde by měl bodnout. ____ Pak ale nastává finále a to je ohromující. Konečně film předvede emoce, které dlouho pulsovaly pod povrchem. Drtivé a opět donquijotské gesto, které ale vůbec není směšné, naopak, dojme nepřekonatelnou silou. Skupinka jižanů vyhraje svou porážkou jako gladiátoři. ___Film ještě z časů, kdy se Warenři nebáli vše podmalovat temnou hudbou a tenhle tón udržet až do konce. /2. 5. 15./ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Jsem si říkal, co může být lepšího než si v neděli večer odpočinout u westernu s Errolem Flynnem. Tak jsem to pustil, ozvala se krásná melodie, která mi lehce asociovala pozdější hudbu z Vinettoua a pak jsem se zděsil. Po skončení titulků se objevilo auto. Leknul jsem se, že buď se jedná o western z tehdejší současnosti anebo se dívám na blbej film, ale naštěstí všechny obavy brzo zmizely. Auto zastavilo u pomníku události popisované ve filmu a já se přenesl zpátky do 19. století, když Sever válčil s Jihem :-) Upřímně řečeno western nic moc. Příliš mnoho řečí a příliš málo akce. Celkově to stálo pořád na místě a nikam nespělo a pak najednou byl strašně rychle konec. ()

Reklama

Reklama