Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vojáci konfederace v čele s kapitánem Lafem (Errol Flynn) mají tajný úkol, který jim udělil samotný generál Lee. Dva tisíce mil od frontové linie se musí spojit s Colem Smithem a po té s rebely, které vede. Situace se ovšem zkomplikuje, když indiáni z kmene Šošonů přepadnou dostavník, v němž je dívka jednoho důstojníka unie. Lafe se svými muži ji zachrání, ovšem důstojník je již na cestě se svými vojáky a trojcí indiánů. Padnou do pasti, kterou jim Lafe nastraží. Jedné noci se podaří jednomu z Šošonů uprchnout a po té propukne to pravé peklo. (Mol)

(více)

Zajímavosti (6)

  • Sheb Wooley v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Slim Pickens v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Pri natáčaní filmu Errol Flynn povedal, že ho začali zaujímať príbehy o Kitovi Carsonovi, a že sa chystá nakrútiť film o Carsonovi. To sa však nikdy nestalo. (westerns)
  • Lauren Bacall bola zrušená zmluva s Warner Bros. kvôli tomu, že odmietla hlavnú ženskú úlohu v tomto filme, ktorú bola zmluvne zaviazaná prijať. (Dale)
  • V roku 1949 sa Ronald Reagan sťažoval Warnerom na filmy, ktoré mu ponúkali a žiadal ich, aby mohol hrať vo westerne. Štúdio súhlasilo, ak im prinesie dobrý príbeh. Reagan im priniesol "Ghost Mountain" od Alana Le Maya. Napriek prísľubu bol do hlavnej úlohy obsadený Errol Flynn. (Dale)

Reklama

Reklama