Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Texas 1877. Banda zlodějů dobytka terorizuje rančery na jihozápadě země a mnoho jich již přivedla na mizinu. Hlavou bandy je Roy Stuart (Paul Kelly), který společně se svým mexickým partnerem Legarem (Victor Francen) vlastní v San Antoniu luxusní salón. Jeho kriminální operace mu zatím nemohly být dokázány. Neohrožený Clay Hardin (Errol Flynn) doufá, že jeho vládě učiní přítrž, když přichází z Mexika do města. Právě si vyléčil zranění, které utrpěl v boji s bandity, kteří ho též okradli o jeho stáda. Hardinovi se přitom do rukou dostala "černá" účetní kniha nezákonných Stuartových operací, která může posloužit jako důkaz proti absolutnímu vládci oblasti. S ním přichází do San Antonia i zpěvačka Jeanne Starr (Alexis Smith), kterou do svého podniku angažoval právě Roy Stuart... (Pohrobek)

(více)

Recenze (6)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

San Antonio je klasickým, spíše salónním westernem, samozřejmě až na tu závěrečnou šílenou přestřelku. A písnička Some Sunday Morning je jednou z nejlepších texaských dojáků 19. století, které jsem kdy slyšel. Včetně staré výslovnosti slova Sunday. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Trochu nesúrodý western s atraktívnym Errolom Flynnom. Technicolor je úžasný, ale to je asi tak všetko. Film, ktorý rýchlo vyšumí z hlavy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Hloupý western pro děti s nezřetelným humorem, zato s velkým, ale nezamýšleným, komickým potenciálem. První čtvrthodinu postavy jen vysvětlují, co se stalo dříve, kdo komu co udělal a kdo proti komu jde. I potom se hlavně víc mluví, než koná a děj se odehrává převážně v saloonu, který má sál velikosti Národního divadla a tak početný ansábml, jaký snad nenajdete ani v Moulin Rouge. ______Výprava je brutálně barvotisková a příběh se posunuje hlavně tím, že postavy dostávají jakoby z hůry vnuknutí, kdo že jim něco tají a kdo koho vlastně střelil. Režie je tak neobratná, že klidně natočí scénu divoké přestřelky uprostřed města, aniž by si jí skoro někdo povšiml a lidi začnou reagovat, až se vyjde jedna lehčí děva nadechnout čerstvého vzduchu před plný saloon, tam si všimne mrtvoly a rozkřičí se. Závěr, kdy se hlavní hrdina ani nepřesvědčí, jestli fakt KOUSEK DĚJE toho padoucha dostal, už tomu jen nasadila korunu. _______ Snímek má tři klady: obstojně zvládnutou přestřelku v rozpadlém kostele, nádhernou postavu Alexis Smith, jejíž ultraštíhlý pas dokázala kostymérka ještě podtrhnout zvoleným oblečením a její bílý klobouk s třešněmi, protože to byl první módní doplněk s tímto ovocem, který jsem kdy ve filmu viděla, aniž by působil legračně. ____ No, a taky ještě Errola, samozřejmě, ale ten to zjevně vzal jen pro peníze. /6. 5. 15./ ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Docela nudný western s velice jednoducým příběhem, který je zbytečně natažený skoro na dvě hodiny a vyplňovaný zbytečně dlouhými hudebními čísly. Jediná pozitiva jsou Errol Flynn a technicolor. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

No takto : najlepsie westerny sa podla mna tocili v 40., 50. a 60. rokoch, i ked uz v 60s zacala westernova inflacia a degradacia westernov, kedy sa tocilo vyse 100 westernov rocne, a najotrepanejsim klise bola kradez koni. tuto su miestni ranceri terorizovani zlodejmi dobytka, do toho este drsny serif v podani Errola Flynna. Je sice pravda, ze obcas sa film vlecie a v strede nastupila nuda, ale dialogy su na urovni, Errol bol dobry herec a zaverecna prestrelka bola masakrozne dobra. Uz len kvoli nej sa oplatilo cakat : 80 % ()

Reklama

Reklama