Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Videa (53)

Trailer 1

Recenze (2 912)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nemyslím si, že kumulování superhrdinů do jednoho epického velkofilmu automaticky dělá takový film více "super". Ano, na první pohled tady máme od každého trochu, resp. od každého "to nejlepší", jenže takto velká rozmáchlost a takto velká koncentrace superhrdinské síly s sebou přináší i větší nároky na korigování příběhu. Avengers, bohužel, postrádají pevnější dějovou strukturu - hrdinové jsou jaksi chaoticky sesbírání kdoví odkud a nacpáni na jedno místo, kde je jim předložena plytká storka o vesmírné invazi a... A zbytek už je jen jedna dlouhá (přiznám, že parádní) rubačka. Atmosféra, která si za každé situace snaží udržet nadhled, vtip a pohodu (což se víceméně daří) způsobuje, že nemáme o hrdiny žádný strach, vše je předem dané, vítězství dobrých je nezpochybnitelné. Osobně více preferuji civilnost Batmana, hloubku Watchmenů, či psychologii X-Menů, Avengers jsou povrchní a splachovací... Na druhou stranu film je i tak nesmírně zábavný, cool a vizálně nabušený až po okraj. S vypnutým mozkem a dětskou radostí vyhrávají i čtvrtou hvězdu. 7/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tyhle komiksové hříčky o superhrdinech, kteří spasí svět jsem nikdy moc nebyl (čestnou výjimku tvoří Batman), sem tam mě něco zaujme trochu víc (třeba X-Men), většinou ale na tyhle filmy koukám kvůli efektům, než kvůli ději. A oslavovaní Avengers v tomto směru bohužel nejsou žádnou zvláštní výjimkou - efektů přehršel, ale dějově nic, co by nebylo už 100x podobně zpracováno v jiných filmech. Potěšením pro mé oko tak byla především Scarlett Johansson, která filmu určitě jednu hvězdičku přidala. ;-) ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nenáročné popcornové omalovánky s jasnými konturami, které se začnou vybarvovat až s nástupem pastelově zelené. Avengers jsou kvalitně odvedené řemeslo, které ovšem zle dojíždí především na rutinní akci (první "škorpící" polovina je výrazně lepší té druhé) a nulovou „citovou angažovanost“ diváka i postav. Celé to na svých bedrech odtáhne trio Stark - Thor - Banner a zbylé postavy jsou buďto nutné zlo (kpt. USA) či pouze do počtu. Navíc znatelně chybí pořádný záporák; Loki sice výtečný, ale je to takový zábavný poskok a nikoli arcilotr. Co se marvelovských týmovek týká, tak zfilmované verze X-menů (zatím?) hrají přeci jen vyšší ligu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žádné zbytečné vytáčky, přímý tah na bránu. Tvůrci sázejí na to, že znáte předchozí filmy, víte, o co šlo na Asgardu, kdo skončil jako kus ledu a proč má někdo problém se svou druhou identitou. Je to rozumné, protože v opačném případně by film působil jako zbytečná rekapitulace (na druhou stranu se však nedostává dostatečného backgroundu postavám bez „vlastního filmu“). Whedon to každopádně ustál a přestože děj mohl být o něco méně classic, není důvod, proč brblat. Týmovka se vydařila a nabízí přesně to, co fanoušci chtějí (=vydatnou porci kvalitní akce, hlášek a ikonických scén, hodných svých hrdinů). Jako bonus dost možná nejlepší ukončení monologu záporáka, jaké kdy bylo natočeno! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $220miliónovTržby USA $623,357,910Tržby Celosvetovo $1,519,479,547Tržby za predaj Blu-ray v USA $120,069,890 //počet predaných kusov 5,294,175Tržby za predaj DVD v USA $117,141,875 //počet predaných kusov 5,307,153║ Na to že ide o tímovku môžem byť maximálne spokojný, doslova každá postava tu má svoj priestor a využíva ho, prekvapením je asi Čierna vdova(Scarlett Johansson), ktorá ma najviac upútala, dobrý záblesk tu má aj Hulk v podaní Marka Ruffalo, kde som čakal asi najväčšiu slabinu a nakoniec sa z neho vykľuje konečne ten pravý burácajúci Hulk. Príbeh sa z pomernej časti venuje aj výstavbe charakterov a ich postupného vykryštalizovania k tímovému zoskupeniu, kde príde aj na očakávaní pátos(hlavne Captain America ale z časti mu to sedí), nevyhne sa to aj menšiemu škrýpaniu ale v celku dané namiešanie a vedenie tohto objemného zoskupenia postáv režisérovi vychádza, neotravuje a dokáže upútať aj pri dlhších dialógoch, dokonca veľa krát navodil aj dosť hustú atmosféru, napätie. Pokiaľ ide o vizuál a niektoré skutočne hrdinsky nasiate scény je to fakt vyhrajkaná práca, bombastická akcia zadupe aj tvorbu Michaela Baya, toľko výbochov v nestálom slede sa len tak nevidí, nechýba tomu vtip a ľahkosť, úžasná doprovodná hudba, popcoňák ako sa patrí, splnení sen fanúšika komiksov. V rámci 3D efektu špičková práca. /videl v kine 3D verziu: 100%/ ()

Galerie (375)

Zajímavosti (305)

  • Při určení lokace Tesseractu si můžeme všimnout údajů „45°66,12 ‘N / 76°87,32 ‘W“. Jedná se o špatně uvedený údaj. Za stupni jsou minuty, které nemohou dosáhnout číslovky 60. V případě správného přepočtení se dostaneme na GPS lokaci 46°6‘7.2‘‘ N / 77°27’19.19‘‘ W, tedy několik kilometrů severozápadně od Ottawy v Kanadě, což v rámci filmu nedává příliš smysl. (Kubaaa97)
  • Když se Hawkeye (Jeremy Renner) v jedné scéně dostane do servisního tunelu velké lodi S.H.I.E.L.D.u, rozbije poklop, který se viditelně zbortí. V další scéně, když šplhá dírou vzhůru, je však poklop vidět znovu, zcela bez známek poškození. (holyterry)

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama