Reklama

Reklama

Avengers

  • USA The Avengers (více)
Trailer 1

Marvel Studios uvádí super hrdinský tým všech dob Avengers, ve kterém se přestaví ikoničtí super hrdinové – Iron Man, Neuvěřitelný Hulk, Thor, Captain America, Hawkeye a Black Widow. Když se objeví nečekaný nepřítel, který ohrožuje světovou bezpečnost, Nick Fury, ředitel mezinárodní mírové agentury, známé také jako S.H.I.E.L.D., zjistí, že potřebuje tým, aby odvrátil světovou katastrofu. Začíná provádět nábor po celém světě. (Falcon)

(více)

Recenze (2 912)

A_Shearer odpad!

všechny recenze uživatele

Pro mě zgruntu nepochopitelné. Dáte neuvěřitelné prachy za efekty, zaplatíte známý ksichty, splácáte na jedno místo superhrdiny, bohy a mimozemšťany. Jedinou výhodou takovýhleho mišmaše je, že tim pádem si můžete dovolit uplně všechno, vystoupit z pravidel hry a vymyslet si prakticky cokoli. A vy do světa s takovou možností fantazie pošlete chlapa s modrym klackem a nabídnete totálně provařenou tisíckrát omletou invazovku a nekonečnou sérii nekonečně neinvenční akce. Plus asi tak 5 jakžtakž vtipných hlášek. Dávám odpad sám sobě za to, že sem s takovou neinvenční píčovinou zabil 2,5 hodiny svýho života. ()

EYO EYO 

všechny recenze uživatele

Trošku som sa toho obaval ako aj pri justice league ktore ma nesmierne sklamalo , aj keď to malo vysoké hodnotenie ,robil som si zbytočne obavy lebo mne prišiel tento film ako jedna z najlepších marveloviek ktoré som kedy vydel a vyzerá to tak že zomna bude milovník marvelu a avengerov , robert downey jr. prekvapil asi najviac a aj najviac pobavil ,super chris evans super ako aj v svojom hlavnom filme o kapitánovy americovi ,scarlett johansson sa mi trošku strácala ale ako black widow bola super ,a tiež má veľmi prekvapil mark ruffalo ako hulk , super počítačové scénky ,super práca režiséra a super kvalitný scenár nie ako pri niektorých filmov kde scenár vyzerá ako by sa napísal za 5 min ,super sa mi pozeralo na domácom kine /100%/u určite sa k tomuto filmu ešte vrátim ()

BigTrap 

všechny recenze uživatele

On je ten film ve své podstatě strašně špatný (celé to nasvícení, herecké "výkony", ve chvílích, kde se kecá, to až vypadá jako nějaká telenovela), ale má jednu převelikou výhodu: má charaktery, které baví a které jsou do jisté míry propracované. Navíc, po první polovině se navíc dočkáme solidní společné akce. No, a tomuhle filmu patří do určité míry dík a to kvůli tomu, že udělal z MCU to, co je dnes. Propojený svět, který je známý veřejnosti. ***** ()

mistr97 

všechny recenze uživatele

Avengers jsou další vcelku povedená Marvelovka, která však (jako ostatní) ničím nepřekvapí. Především ne dějem. Film je zkrátka plný akce, rvaček a střílení. A vše přitom spěje k naprosto předvídatelnému závěru – dobro vyhraje nad zlem. Je to vlastně taková pohádka pro „dospělé”, kterou si užijí hlavně fanoušci superhrdinského žánru. Pro ostatní (pro mě) je to téměř klasický akční film, skoro jako každý jiný. ()

SNCIS 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery: V marveláckém filmovém vesmíru film číslo 6: "Nejedná rozumně, ale je to Asgarďan a také můj bratr." - "Za dva dny zabil osmdesát lidí." - "Je adoptovaný." Samuel L. Jackson jako jednooký šéf špiclů sjednocuje superhrdinů, jejichž jednotlivé příběhy nám byly prvně ukázány v samostatných filmech. Thorův bratříček Loki se rozhodl podmanit lidstvo, k čemuž potřebuje vesmírnou kostku, aby otevřel vesmírnou bránu a získal armádu. Lokiho nakonec porazí Hulk, který s Lokim párkrát hodí o zem, čímž bylo vymalováno. "Slabý bůh." Bavit se tu o vizuálním zpracování filmu nemá smysl, protože mu nelze vytknout takřka nic. "No ty jsi taky ještě docela čipera, na svůj věk. Co děláš? Pilates?" - "Co je to?" - "Takový cvičení. Asi ti pár věcí ušlo, když jsi v tom ledu dělal rampouch." Rozložení postav je vyvážené a v rámci možností nikdo příliš nevyčnívá, ani nezůstává v pozadí. Nemohl jsem si nevšimnout, že je často v záběru či na scéně Cobie Smulders, ač nic neříká a je prakticky úplně zbytečná. Režisérovi se asi líbila. Jinak palec nahoru... Zničilo se půl velkoměsta, ale byla to zábavná podívaná. - 70%. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomuhle filmu s velkým despektem, ale úplně mě to dostalo. Nevím, kolik těch postav jsem měl znát, asi všechny. Já věděl jen, kdo je to Thor a Iron man. Koukal jsem s vykulenýma vočima a přál si, ať ještě není konec. Zvláště, když člověk ví, že to musí dopadnou dobře, jinak by například nemohl vzniknout Iron man 3 a pod. Bravo, bravo, bravo. ()

Foltest 

všechny recenze uživatele

Plně se zde začíná projevovat nešvar všech marvelovek. Absolutní rezignazce na scénář a tvůrčí originalitu. Snímek je plně rozdělen na tři pro marvelovky dané části. 1.představení postav, nastínění děje, 2.pád, antagonista má navrch,protagonisté jsou takřka bez šance, 3.vítězství, protagonisté dojdou důležitého morálního objevu a v epické, barevné bitvě padoucha porazí. Antagonistova motivace je ovládnout svět, hrdinové mu v tom chtějí zabránit. Hlavní klaďasové nesmí zemřít, maximálně jen naoko. Nejpozději v podtitulkové scéně by měli opět znovuobživnout. Občas obživnou až v nějakém budoucím seriále. Dejte mi každý rok půl miliardu dolarů a natočím vám nejvýdělečnější filmovou sérii historie. Divákovi to nevadí, hlavně, že je v tom hodně barviček a výbuchů. O ději se kvůli těmto žánrovým pravidlům prakticky nedá mluvit. Jediné, co trochu zavání nějakým myšlenkovým pochodem, je Furyho čachrování s hrdiny. Akce je beztvará a kromě výbuchů nic nenabízí. Jakákoliv realističnost je zcela zatlačena do pozadí. Antagonista je zlý, protože je prostě zlý. Loki vůbec neměl přežít Thora. Celé jeho účinkování v Thorovi je jeho následným obživnutím naprosto znehodnoceno. Emoční šarády, které se uprostřed snímku objeví jsou až děsivě bizarní. Opravdu se všichni diví, že bezpečnostní agentura chce vyrábět zbraně? Také nevraživost mezi postavami je vyvolána uměle. Neexistuje žádný důvod, proč by se měl do deseti minut od setkání začít nenávidět Iron Man s Kapitánem Amerikou. Všechny tady tyto rádoby spory tam jsou přidány, jen aby ve snímku dobře zafungoval onen již zníněný pád. Taktéž Lokiho sebevědomé vystupování vůbec neodpovídá tomu, že by ztrácel čas útokem na Avengers jen proto, aby je rozložil. Což se mu, jak už muselo být každému divákovi jasné rok před vydáním filmu, stejně nepovedlo. Avengers jsou tak filmem, který obstojí nejlépe u zhruba desetiletých dětí, ale komukoliv jinému ho bohužel doporučit nemůžu. ()

Tobias18 

všechny recenze uživatele

Nejsilnější kinozážitek v životě, od zhlédnutí Avengers miluju marvelovky a filmy obecně. Uznávám, že všechny ty filmy jsou průměrné, maximálně lehce nadprůměrné, ale jako sedmiletý kluk jsem to fakt žral. Jeden z filmů, který mi neskutečně přirostl k srdci. 1000% ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

A máme ich tu všetkých pokope :) Ešte aj s obrovskou dávkou humoru, ktorá však postupne, z dosť pochopiteľných dôvodov bude čoraz vzácnejšia. Každý jeden z Avengrov je stále viac a viac vymakanejší, najviac je to zrejme viditeľné na obleku Tonyho Starka, ale nemôžem povedať, že by ostatní nejako zaostávali. Každý predviedol slušný výkon, Hulk napríklad v tom, ako bravúrne sa vysporiadal s Lokim - ja som bola viac než spokojná. A v neposlednom rade nemôžem zabudnúť ani na Nicka Furyho, ktorý sa taktiež zaradil medzi mojich obľúbencov. ()

Elanornegra 

všechny recenze uživatele

Prvé veľké blockbustorove spojenie zakladajúcej 6tky. Veľmi dobre sa to pozera. Postupne predstavenie jednotlivcov. Captain America je stále oldscholl, Čo chápem ale nie je to práve plus. Prijemne prekvapenie v osobne Robím z HIMYM. Loki je tu nadpriemerný, ale až príliš jemný. Cele obdobie na lodi fajn, ale keď začne finálový fight, tá inteligencia Allens má iritovala vcelku dosť. Až nato to bolo veľmi dobre spracované... nato aké to mali náročné, je to ukočírovane nad očakávania najlepšia trojka: Iron man, Thor, blackwidow...85% ()

darius1706 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela to šlo. Hodnotím až po shlédnutí dalších filmů z MCU, takže zpětně mohu říci, že to patří k tomu lepšímu. ()

unitedfan 

všechny recenze uživatele

První velká marvelovská superhrdinská týmovka je jedna velká zábavná popcornová jízda. Sice nemá žádnou velkou hloubku a chybí mi tam trochu osudovosti a opravdového napětí, ale i přesto patří k širší komiksové špičce. Robert Downey Jr. jako Iron man hláškuje jak o život, Scarlett Johansson ukazuje výstavní zadek, Hulk prostě ničí, všude vše vybuchuje a vy se královsky bavíte. ()

Související novinky

Marvel je v problémech

Marvel je v problémech

02.11.2023

Marvel Studios pod hlavičkou Disney ještě před pár lety byly doslova Midasovou rukou a čeho se dotkly, to přineslo obří divácký úspěch a vyšší stovky milionů dolarů na tržbách z kin. To ovšem už… (více)

Taylor Swift míří do kin

Taylor Swift míří do kin

01.09.2023

…a bude to velký! Pakliže jste zatím nestihli letošní obří turné zpěvačky a globální superstar Taylor Swift, máme pro vás skvělou zprávu. Kromě faktu, že se Eras Tour stále nachází teprve v půlce a… (více)

Marvel řeší interní problémy

Marvel řeší interní problémy

21.03.2023

Nečekaný krok učinilo vedení studia Marvel, když de facto vyrazilo dlouholetou šéfku VFX oddělení Victorii Alonso. Ta ve studiu pracovala už od prvního Iron Mana a její zodpovědností v zásadě bylo… (více)

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

Jak Ryan Reynolds vydělal 7 miliard

19.03.2023

Ryan Reynolds (Deadpool) je jednou z nejznámějších tváří dnešního Hollywoodu. Dobře mu jde ale také marketing a byznys, právě díky nim si totiž přišel na zdaleka nejvyšší výplatu v životě,… (více)

Reklama

Reklama