Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v USA v době prohibice. Kibby, Walker a jejich přítelkyně Claire se rozhodnou přivydělat si pašováním alkoholu na své lodi Šťastná dáma. (Hans.)

Recenze (4)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Počítala jsem s tím, že mi ta afektovaná čůza Minnelli bude vadit, nespletla jsem se. Bohužel všem zúčastněným herečkám byla vzorem a tak se dámy předháněly, která bude horší. Ale v takové silné konkurenci nelze zvítězit. Na chudáka Reynoldse zbyla role nešikovného trouby, zhostil se jí se ctí, čili bez trapnosti. Tu snaživě obstarávala Minnelli. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Liza Minnelli mluví afektovaně, zpívá afektovaně (i když kupodivu u zpěvu mi to skoro nevadilo), chodí i tančí afektovaně... ba v jedné chvíli mne přesvědčila, že ona afektovaně i dýchá! Takhle expresivní projev se obyčejně nevidí ani u hereček z němých filmů, když pominu slečnu blondýnu ze Zpívání v dešti (mimochodem film od stejného režiséra!), kde příšerný hlas a přehrávání byly nutnou součástí role. Stanley Donen bohužel nechal stejně afektovaně mluvit všechny ženy, které se zde na večírcích prohání, až si pomalu myslíte, že v meziválečném období všechny bohatější paničky trpěly afektovaným projevem... Kdyby zde nehrál můj oblíbený Gene Hackman, asi sledování filmu velice brzy vzdám (i tak jsem to po 20ti minutách málem vypl). Nakonec jsem se zadíval, od první napínavé chvilky začal i dobře bavit a musím říct, že mimo výkon herečky v hlavní roli celkově zas nejde o vyloženě špatný film. Tenhle výlet do doby prohibice, odehrávající se po většinu času na lodi ilegálně pašující alkohol, měl rozhodně i světlé chvilky. Ze tří velkých akčních scén na lodích mne zaujala nejvíc ta první, ještě v pohodovém duchu a připomínající svým pojetím víc než strhující okamžik spíše nějaký ten děj z němých grotesek (což se k atmosféře doby hezky hodilo), ale závěr se nakonec taky povedl. Atmosféru téměř neustále v pozadí dotvářela jazzová hudební kulisa a podařilo-li se režisérovi občas na pár minut Minelli odehnat mimo kameru, mohl jsem být nakonec i svědkem příjemné podívané. 55% . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Aktualizace přesně po měsíci 14.6.2020: Hmm, takže ono je to americká variace na francouzský koprodukční film s Linem Venturou a Brigitte Bardot Rumový bulvár. Bez ohledu na nepovedenou představitelku hlavní role Šťastná dáma v mých očích oproti Rumovému bulváru prohrává a připadá mi jako skoro zbytečný film s minimálním osobitým kladem navíc. ()

Reklama

Reklama