Reklama

Reklama

Cubasa Tokio Revelations

  • Japonsko ツバサ TOKYO REVELATIONS (více)

Recenze (11)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Toto třídílné OVA navazuje přesně tam, kde skončila druhá série. Sakura, Sayoran, Kurogane, Faye a Mokona se dostanou do postapokalyptického Tokia sužovaného kyselým deštěm a nedostatkem pitné vody. Tohle OVA je pravým opakem fillerů, je nacpané důležitými událostmi a dozvíme se leccos o Sayoranovi, Fei Wongovi, ale i Kuroganem a Fayeovi. To vše v animaci o poznání plynulejší. A právě díky animaci a ději dávám stejné hodnocení jako původním dvěma sériím. I přesto, že Mashimo je přeci jen lepší při vytváření atmosféry pomocí hudby. Slabší ****. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Toto OVA je poměrně nevyrovnané, zatímco první díl a druhý díl překypují akcí, přičemž druhý díl vám doslova převrátí celou Tsubasu svým odhalením naruby, poslední díl je poměrně ukecaný, ale zase se dovíte motivaci hlavního arcilotra. Moje otázka však zní: „Bude ještě nějaké pokračování Tsubasy?“ 80 % ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Výborné ova, ten kdo si stěžoval, že série je moc pohádková a hodná a nemá co vážnějšího nabídnout je na omylu, tímto ova dostává série nový rozměr a co je hlavní,m ůžeme se těšit na třetí sezónu. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tak takhle podle mě měla vypadat celá série. Alespoň co se týče vzhledu a spádu. Kdo je momentálně zvyklý na tempo seriálu, asi bude mít problémy se stíháním, ale dostane se mu něčeho nového... hlavní linie příběhu. Poprvé vidím, že CLAMP dostaly dost peněz na animaci postav, a byla to výborná investice. Kéž by mohly dělat nějaké celovečerní filmy. Následovat bude 2-4 dílná OVA Shunraiki. ()

Genryuusai 

všechny recenze uživatele

Díky tomuhle je bohužel vidět, o co divák při sledování předchozího seriálu přichází. Např. už jen to, že to navazuje na díl v polovině druhé řady značí, že celý její zbytek byly jen fillery... Nicméně filmová animace + pomalu víc děje než za předchozích 50 dílů seriálu = 5*. ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Jak to říct... Představte si, že Tsubasa Chronicle je opera... Opera má árie a recitativy. Árie, to jsou ty části, kde poskakuje srdce nad krásou, ale zas tak moc se nestane. Recitativ zase posune děj, ale forma je trochu 'nudnější'. Seriál potom metá jednu árii za druhou. Je nádhera ho sledovat, ale téměř každý si na začátku říká, že se to nějak táhne... A tohle, tohle je árie a recitativ v jednom! ; ) ()

Mya 

všechny recenze uživatele

Výborne spracované OVA-čko. Konečne sa niečo dozvieme o hlavnom záporakovi, ktorý doteraz pôsobil len v úzadí. Viac deja predznamenáva aj plno zvratov a toto 3-dielne OVA je zaujímavejšie ako dve predchádzajúce série dokopy. Atmosféru, presne ako v oboch sériách dokresľuje hudba výbornej Yuki Kajiury. ()

DaweForeman 

všechny recenze uživatele

Tohle OVA je z větší části odporné, protože jde skoro proti všemu, co bylo v předchozích dvou sériích. Je tu neuvěřitelný příběhový zvrat - vše, co tam nebylo řečeno, narváno do tří dílů (spíše to vidím, jako snahu o únik, aby nemuseli dělat dalších 52 dílů). Navíc je tu přitvrzeno - krve je tu až až, otevřených zraněných a krutých praktik (sice jsem psal, že by se mohlo přitvrdit, ale tohle je příliš). Navíc v mnoha směrech si protiřečí oproti předchozím sériím (je to především vidět na Yuuko). Dále nezačíná to tam, kde končí seriál - naopak to navazuje na děj, který se odehrává ve 42. dílu - tipuju, že se Mokoně po tom ukradnutí pírka podařilo v tomhle alternativním příběhu teleportovat hnedka na první pokus. Sice je hezký, že tu je spousta objasňujících věcí, kdy to vyplňuje přesně ty nejzajímavější mezery, ale vzhledem k tomu, že se jedná o alternativní příběh, tak člověk neví zda to může brát vážně nebo ne (přece jenom v hlavním příběhu je druhý Shaoran pořád uzavřenej v té nádrži). Navíc pokud to tak je, tak člověku je rovnou dopředu řečeno mnoho z příběhu a kazí to tak dojem. Proto tohle beru jako opravdu nepovedený OVA s trochou lepší animace a trochou vážnější tváří. Jinak to působí hodně zmateně. ()

ReaperMan 

všechny recenze uživatele

oproti anime to má pořádný spád a i animace je lepší. Po Tokyo Revelations existuje OVA Tsubasa Shunraiki, jenž má dva díly, která ale bohužel přímo nenavazuje na toto OVA a je potřeba si před případném shlédnutí přečíst mangu volume 18-21, jinak je děj poměrně zmatený. ()

Puslanka 

všechny recenze uživatele

Tedy, oproti seriálu to vypadá, jako by se někdo špatně vyspal u vymýšlení příběhu. Sice mě moc těší, že jsme venku z pohádky, ale někdy je to až moc hrané do autu. Já vám nevim...připadá mi to, jako kdyby někdo naházel rychle všechna vysvětlení, "perličky", o kterých zmínka už padla, a také, aby se neřeklo, něco nového na okořenění do minisérie, aby příběh mohl být "ukončený", pokud by se náhodou dál už nemohlo pokračovat...navíc mi to připadá trochu zmatený - že by jen můj dojem? ()

Reklama

Reklama