Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej Havelka v hlavní roli komedie z muzikantského prostředí... Z názvu malé televizní komedie je patrné, že půjde o příběh z muzikantského prostředí. Ne vždy to ale mají muzikanti jednoduché. Klarinetista divadelního orchestru Slávek je při návštěvě rodných Lužic svou tetou požádán, aby přišel i se svou kapelou zahrát na svatbu své sestřenice Maruš. Slávek marně vysvětluje, že žádnou kapelu nemá. Nakonec se mu podaří přemluvit své kolegy z divadla. Ti však na něj v určený den ve vlaku čekají marně: Slávek přijede na nádraží pozdě a muzikanti v Lužicích omylem zahrají na svatbě Mařčiny úhlavní sokyně Růženy. Nevěsty se poperou a na klarinetistu Slávka čeká ještě spousta nástrah… (Česká televize)

(více)

Recenze (12)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Celé to bylo takové civilní, možná až obyčejné a jednoduché a co z toho vylezlo. Svatba je prostě velká událost, s tím se nedá nic dělat. Když do toho zasáhne ještě ruku osudu, tak se pak nestačíme divit. Alespoň na to do konce života nezapomenou.Dechovka na vesnickou svatbu patří, takže se to přežít s klidem, bez újmy na zdraví. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Tak to připomíná hodně přízemně pojatý podklad pro dokument před střihem; jakýsi domácí podomácku vyrobený film. Příliš polotovarové. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Laciná ostravská blbinka o dvou venkovských svatbách, jedné myslivecké slavnosti a zapomenutém klarinetistovi, ve které Ondřej Havelka hraje tradičního jelimánka. ()

raroh 

všechny recenze uživatele

Věrohodné (točeno v exteriérech včetně venkovské putyky), realistické (herecké výkony klasa), hodně formanovské v duchu 60. let (s vystižením atmosféry doby zhruba o 15 let pozdější) a na 80. léta nezvykle autentické. Vesnice jak vyšitá (svatba, myslivecká zábava). ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Ostravští filmaři natáčeli ztřeštěnou komedii na Jihlavsku. Svatba se konala v Jamném a oddávající hrála naše fyzikářka. A v kapele (Lučanka) hrál ředitel ZŠ Velký Beranov. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Náhodou jsem se nečekaně pobavila!Všichni byli dokonalí (včetně pana Pechy, co se po hospodské rvačce hrabal zpod stolu) a bylo vidět, že to hráli s chutí. I tu dechovku jsem přežila, bez ní by to nešlo. Ale nejdřív jsem myslela, že Havelka pojede hrát na svatbu s tím operním orchestrem a představovala jsem si, kdyby ta herdekbaba takhle nastópila na klarinetistu Vídeňských filharmoniků: esli nepřijedeš a na té veselce nezahráš, tak ti povidám, že seš černá vovca:-). ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem jim nerozuměla co říkaj, pak jsem nechápala o co tam vlastně jde, ale ve výsledku to byla docela zábava. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem nic velkého, ale vlastně jsem se docela pobavil. Dobré herecké obsazení a taková jednoduchá a příjemná zápletka. :) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Lidová televizní motanice o dvou svatbách, ztraceném klarinetu a zajíci z tomboly…..nevím, moc jsem to nepobral, ale hlavně jestli to má teplý. ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

I přesto že pan Havelka není můj idol, komedie je to dobrá. Nářečí v podstatě také ušlo, bavil jsem se, tak proč nedat šedesát procent, že. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

Furt se ta mládež fláká někde venku a do hospody to nezajde. Jak pak máme na ni působit. Řekněme hodně jednoduché, až hloupoučké. Ale taková byla tehdy na vesnici doba. Z tohoto pohledu věrohodné. Až na to že těch nymfomanek bylo pomálu. Natočené možná až amatérsky, ale vzhledem k autorství... ()

Reklama

Reklama