Reklama

Reklama

Burt a Verona spolu žijí už dlouho. Jejich společný svět je skromný a neokázalý, nemají dokonce ani vlastní dům. Teď však Verona čeká dítě, a tak musejí najít vhodné místo, kde by se mohli usadit a začít rodinný život. Když se vydají na cestu za novým domovem, nemají zdaleka tušení, co všechno je může potkat! Tvůrce oscarového dramatu Americká krása Sam Mendes dokazuje svěží vztahovou komedií pověst režisérského chameleona, který střídá žánry a neztrácí autorskou identitu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (463)

misterz 

všechny recenze uživatele

Film začína tak nenápadne, že som si až po čase uvedomil, ako ma strhol a očaril. Sympatický protagonisti, bežné ale o to zaujímavejšie problémy, ktoré prináša so sebou partnerský život a výborná muzika. To všetko boli základné kamene veľmi príjemnej dokonca až ezoterickej atmosféry. Veľká spokojnosť. 80/100 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

To, co chybalo Americkej krase, Ceste do zatratenia, Marinakovi a Nudzovemu vychodu, dotiahol Sam Mendes do dokonalosti v Away We Go. Tak neskutocne inteligentne dialogy zo zivota, uzasny vyber hudby a postav, humorne situacie a prupovidky? "Burt, Burt... I reject your aggression. I reject your unbelievable bullshit!" Srdce mi skakalo radostou, a to ma Burt ani nemusel naschval strasit a nadavat mi: "You cuntsucker!" :) Co viac k tomu dodat, scena na trampoline je jedna z najsilnejsich, ake som kedy videla. Tolke stelesnenie lasky a suznenia dvoch postav je snad naozaj mozne iba vo filme, ale o to viac nas to prinuti rozmyslat o tom, kde robime chybu a ako sa k takej partnerskej dokonalosti dopracovat. "Do you promise to let our daughter be fat or skinny or any weight at all? Because we want her to be happy, no matter what. Being obsessed with weight is just too cliché for our daughter. Do you promise, when she talks, you'll listen? Like, really listen, especially when she's scared? And that her fights will be your fights?" Sam Mendes je dokazom rezisera, ktory vezme neznamych hercov, s krasnym nametom a vytvori z neho male-velke dokonale dielko, ktore sa razom stane pre mnohych synonymom krasy, stastia, spokojnosti, lasky a oddanosti. ()

Reklama

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Mendes opět jiný, opět výborný. Vyprávět téma "hledání rodinného zázemí" skrze nahláškovanou a výtečnou situační komikou nabitou road movie a skrze humor se tak svérazným způsobem dopracovat k tak upřímně znějícím životním pravdám, to umí jen málokdo. Komedie s občasnými dramatickými prvky a silným hereckým duem (třeskutě zábavný John Krasinski NA HRAD!) se tak dopouští jen drobné chybičky v poněkud delším závěru. (44. MFF KV - 9.7.08) ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Sam Mendes pokračuje ve střídání žánrů a tentokrát natočil konverzační dramedii balancující na hraně mainstreamu a indie podívané. Film má asi nejblíže k jeho debutu Americká krása, taktéž mu nechybí sarkasmus a nezdráhá se uštědřit Američanům (a nejen jim) pár ran pod pás, narozdíl ale od Mendesova předešlého Nouzového východu při všem tom pošťuchování nešetří humorem a pozitivismem. Největší klady filmu třímají ve hravém scénáři, který přetéká úžasnými (opravdu úžasnými) dialogy, uvěřitelnými a sympatickými postavami a je plný trefných narážek a humorných situací, které mě dokázaly upřímně rozesmát. Nemenší chválu si zaslouží i představitelé hlavních rolí John Krasinski a Maya Rudolph, kteří ztvárnili mladý pár hledající nejlepší místo pro zapuštění kořenů tak bravurně, že by s nimi člověk nejradši strávil celý den a navíc jejich jemná gesta dodávají některým humorným situacím ten správný šmrnc. Ano, Všude dobře, proč být doma je další z hřejivých dramedií, po jejichž sledování máte zaručeně lepší náladu a v hlavě se vám začnou protáčet různé myšlenky o životě a tak, ale ten film je prostě tak trefně napsaný, skvěle obsazený a zahraný a zručně natočený, že mi nezbývá než chválit a nějaké to remcání nad provařeným příběhem si pro tentokrát rád odpustím. 90% ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Mendes svým dalším filmem potvrzuje, jak výjimečným režisérem je. Tentokrát natočil malý nezávislý filmeček o páru, který hledá dobré místo pro své nenarozené dítě. Oba lidé přitom potkávají své příbuzné a známé, kteří mají více či méně bizarní životní styl. Po rozpačitém začátku a scéně s rodiči nastává ta pravá mendesovská jízda, která mi tak dlouho chyběla. Vynikající soundtrack plný folkových písniček, které dokreslují tu pravou indie atmosféru a sympatičtí herci vám přidají na dobré náladě. 8/10 P. S.: John Krasinski vypadá jako mladičký František Fuka. :-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (12)

  • Toni Collette odmítnula roli kvůli natáčení jiného filmu, zaskočila za ni Maggie Gyllenhaal. (don corleone)
  • S délkou 98 minut se jedná o nejkratší film režiséra Sama Mendese. [Zdroj: moviezone.cz] (CrypzzXD)
  • První film Mandese, ke kterému nesložil hudbu jeho dvorní skladatel Thomas Newman. (don corleone)

Související novinky

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

Festival Barbakan aj o kvalitných filmoch

29.08.2009

V Banskej Bystrici sa v priebehu piatich dní (23. 9. – 27. 9.) uskutoční v rámci multimediálneho festivalu Barbakan i prehliadka kvalitných filmov. V predpremiérach budete môcť vidieť napríklad… (více)

Reklama

Reklama