Reklama

Reklama

The Yellow Handkerchief

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Americký nezávislý film pojednáva o trojici ľudí cestujúcich naprieč Louisianou, z ktorých každý si na cestu prináša vlastné trápenie. Muž, ktorý sa práve vrátil z väzenia, dospievajúci chlapec, ktorému nik nerozumie a mladé dievča, ktoré žije opusteným životom; všetci traja budú na konci dlhého putovania iní, než boli na začiatku. (MaxForValue)

(více)

Recenze (132)

castor 

všechny recenze uživatele

„Pochutnal“ jsem si – po všech směrech. Milá a opravdově vystavěná road movie, ve které nehrají hlavní úlohu nějaké převratné emoce, ale jednoduše život. Osud si tu těžce zahrává s hlavními představiteli, ať už jsou jakkoliv staří. Vyprávění se tak záhy zařízne pod kůži jako neposedná tříska. Bývalý trestanec Brett se totiž dostává do společnosti mladé dvojice, přerostlého snílka Gordyho a patnáctileté Martine, která (ač to tak na první pohled nevypadá) taktéž uvízla na mrtvém bodě. Tihle tři se pomalu ovlivňují, poznávají, stejně jako divák všímající si starých dobrých a navrch poctivých „dramat“. Každý z nás (i z hrdinů) něco hledá. Porozumění, zájem, lásku, zázemí. Indický tvůrce Udayan Prasad, kterého bude dobré sledovat, volí poměrně zajímavé cesty a pomalu plynoucí tempo. Měl navíc štěstí na skvělé herce, u Williama Hurta není o čem diskutovat, o Kristen Stewart a její dle mého úžasné budoucnosti by se dalo mluvit hodiny. Hůře zařaditelný snímek je zasažen trošku zbytečně do zpuštěné oblasti léčící se z řádění hurikánu Katrina, přesto se největší dramata dějí někde úplně jinde!! Moc příjemné překvapení.. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Krásný. Není to o příběhu, je to třech naprosto odlišných lidech z nichž každý má svou bolest na duši. Rozuměl jsem jim všem. Výborný herecký obsazení. Kristen (spolu s Diane) je má nejoblíběnější herečka na světě a i tady ukázala talent i neskutečný charisma, který v sobě má. Eddie rovněž předvádí velmi suverení herecký výkon a William jen potvrzuje, že tvůrci při castingu neudělali chybu. Silný, přirozený a upřimný, víc takových filmů a kdyby každá herečka byla tak božská jako Kristen to by bylo na světě hned líp. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný americký nezávislý drama střihnutý do jednoho příjemného road movie napříč státy. Herci byly fajn. Příjemně to odsýpalo. Kdyby takových dramat z Ameriky chodilo více. Ono jich chodí, ale ty opravdové kvality má málokterý. A mimochodem William Hurt byl perfektní! ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nechápala jsem dost věcí, například důvod vzniku filmu, tak byly moje divácké postřehy dost povrchní. Kupříkladu že Eddie Redmayne je fakt fešák, a to už jsem věděla, a že Kristen Stewart mi opravdu nepřijde jako dobrá herečka, což už jsem taky tušila. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Výborné americké nezávislé road movie. K takovým filmům když se člověk dostane, tak aby pomalu oslavoval. Pomalu plynoucí drama s dějem, který se nikam nehrne a který pomalounku představuje jednu postavu za druhou. William Hurt jako čerstvě propuštěný trestanec míří na jih a jelikož mu před nosem ujede jeden z mála místních autobusů, rozhodne se přijmout nabídku ke svezení od mladé dvojice. Jak se postavy pomalu poznávají, poznáváme i my je. Všichni působí přirozeně a říkám, že z Kristen Stewart jednou bude (co bude, ona už jí je) vynikající herečka, která si (až na pár finančních jistot v podobě Stmívání) téměr nevybírá špatné filmy. O Willamu Hurtovi ani nemá cenu diskutovat, to je herectví na Oskara. Zpustošené okolí New Orleans překvapivě není skoro vůbec zpustošené, to jsou spíše životy a příběhy všech tří hlavních postav. Chce se mi vstát a režisérovi zatleskat. Prosím více podobných filmů. Udayan Prasad si mě získal a na jeho další filmy se nesmírně těším. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Správná komorní a emotivní road movie, která nechá vyniknout výborně napsané dialogy a dobře vyprofilované postavy. Herci jsou perfektní, tempo správně pomalé. Jen škoda toho konce, který to přece jenom tlačí víc do romantické roviny. ()

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

Zatrpknutý "man of few words", čo postáva ako špatne vyrezaný svätý za dedinou. Emocionálne rozsekaná Bella, ktorá do každého citového vzplanutia vkladá svoj celý život. A k tomu vskutku dosť trápny mladý muž, ktorý sa vydáva za domorodého Indiána. Tak toto je zostava na jazdu po južanskom vidlákove. Spája sa tu príliš veľa elementov, ktoré nemôžu viesť k príjemnému diváckemu zážitku. Čuduj sa svete, po rozpačitom začiatku to graduje takým štýlom, že slaná voda mi tečie po tvári, uaaa. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Road-movie se postupně propracoval mezi moje nejoblíbenější žánry. Snímky tohoto druhu mají vše, co má dobrý film mít. Bývá pro ně charakteristická dobrá atmosféra, děj je zajímavý a napínavý, obsahuje nějaké zvraty, které jinak jednoduchý příběh pořádně okoření. Scény jsou doprovázeny vesměs příjemnou hudbou a diváka zavádí díky cestování do různých zajímavých míst. A navíc rychle ubíhají. The Yellow Handkerchief je skvělé romantické drama, na kterém bych vyzdvihl úžasnou kameru, její záběry a hru se světlem. Hereckými výkony potěší celé ústřední trio, přičemž největší sympatie vzbuzuje William Hurt a Kristen Stewart. Příjemná hudba dotváří výsledný pěti hvězdičkový dojem, jenž je ještě podpořen pěkným závěrem snímku. ()

Silas 

všechny recenze uživatele

Strašně zajímavý postavy ztvárněný výbornými herci v road movie, kde všechno přesně funguje. Zážitek jako prase. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Milovníci road-filmov, Kristen Stewart a (či už ťažkých alebo prostých) dramat si príjdu na svoje. Môže zamrzieť mierne odfláknutá práca scenáristov, ktorá vonkoncom neponúka nič nové, tobôž prevratné. Ak však hľadáte niečo jednoduché a zároveň zložité (ako sám život), niečo veselé a zároveň smutné - pustite sa smelo do toho. Viac na - http://csfdkofein.blog.cz/1008/the-yellow-handkerchief-2008. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Pomalší štart, no potom s postupujúcim príbehom ma to bavilo čím ďalej tým viac. Asi najväčšie pozitívum vidím v zaujímavej skladbe obsahovej stránky a slušných hereckých výkonoch. V niektorých momentoch to mohlo byť síce trocha svižnejšie a niektoré udalosti okolo postáv mohli byť vykreslenejšie do väčšej hĺbky, ale ako hroznú chybu to neberiem. Veľká spokojnosť. 75/100 ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je stejně nenápadný jako Cake Eaters, oba filmy se mi moc líbily, nejsou to zrovna velkofilmy, či trháky s akčními scénami, ale je to přesně ten žánr, co můžu...tedy nějaké psychologické drama, které má většinou krásnou myšlenku. Což Yellow Handkerchief bezesporu má, vzpomínkové scény podle mě dělaly hodně, Kristen Stewart mě svým projevem opět přesvědčila, jako vždycky... a všechny ostatní role na mě působily upřímně a zahrány byly přirozeně. Neříkám, že to naprosto využilo svůj potenciál, ale rozhodně je to zvláštní snímek, který si zaslouží pozornost... ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Film o několikadenní jízdě státy na jih, který je spíš jízdou, která má za cíl zjistit jací jsme a co vlastně od života chceme. Mám moc ráda tyhle malé filmy, které nechtějí šokovat, které plynou líně a hebce, jsou pomalé a velmi nejistě se kradou do mysli, za to na konci víte, že jsou usazené v hlavě právem. William Hurt je velmi šarmantní, sdílíte s ním jeho pocity. Za něj mluví už jen jeho oči! Kristen Stewart je výborná a potvrdila jen to co už si myslím dávno (je velká škoda, že je spojovaná pouze s Twilightem, kterej za nic nestojí), Eddie Redmayne je velmi atypický o to víc se do tohohle ne zrovna typického snímku hodí, budu se muset podívat na nějaký další film s ním a Maria Bello je taková dodatečná ozdůbka tohohle nenápadného, ale velmi příjemného filmu. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Divný a hlavně nudný film. Život svede dohromady tři lidi a každý z nich má zjevně své problémy, ale film to vůbec nedokáže prodat. Postavy mě nedokázaly ani na chvíli zaujmout. Celé mi to přišlo naprosto odtržené od reality, zachraňovali to jen herci. Až na Kirsten, ta má v každém filmu stejný postižený výraz. Rozhodně zklamání. 5/10 ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

zo začiatku som si myslela, že ma to moc nebude baviť, ale omyl ... veľmi príjemné ... štvrtá hviezda za Hurta a ten parádny koniec :-) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

I love it!Nezávislé filmy zbožňuju,stejně tak Kristen :-) Úžasná road movie,ve které tři naprosto odlišní lidé poznávají sami sebe,důležitost toho mít někoho blízkého u sebe a taky že promarněné šance a ztracený čas,nejsou důvodem k tomu,abyste si jimi a svými životními chybami nechali zničit ten život,jenž máte ještě před sebou.Herecké koncerty které pohladí oko i ducha.Kristen prosím hraj takéto role a vykašli se už na upíry :-) ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Plynout si krajinou a jen tak mimochodem se třikrát najít, a kdyby nic, tak jižanské slunce v chmurném listopadu povzbudí, a ten zbytek konec konců taky, stačí jen naslouchat... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Mám road movie rád, sám jsem si jeden úžasný road trip po středozápadě USA užil, takže se dokážu dobře vcítit. Nicméně zpátky k filmu. Tady je vše evidentně zaměřeno na psychologii postav a velmi decentní vyprávění příběhu. Osobně jsem si přál něco s větší energií, něco pozitivního a zároveň dojemného. Tohle byla bohužel místy nuda, a ač se herci opravdu snažili a působili velmi uvěřitelně a přirozeně, tak příběh mi naopak přišel jako z jiného vesmíru. Úplně mimo. Já teda zdaleka nadšený nejsem, a to jsem se fakt těšil... 45% ()

Reklama

Reklama