Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

terunka003 

všechny recenze uživatele

Vtipné, sarkastické, trefné. Dylan Moran rozebírající společenské, politické, aktuální situace s vážně vtipnou tváří, píjící víno a kouřící cigarety. Určeno těm, kteří mají tohoto komika rádi. "Neotvírejte ty dveře. Jediné, co uvidíte, bude jedna mrňavá šedá hladovějící kočka s průjmem. A nejspíš bude i kouřit." ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající stand-up comedy, která si udrží pozornost celou hoďku a půl. Dylan Moran je úžasný komik (i když nevěřím, že to hraje:). Charakteru Bernarda Blacka se tu dál drží a je to jen dobře. Špinavej, nasranej, hulvátskej a s vopicí. Přesně takhle ho zbožňuju. Občas sice něco není tak dokonalé, ale když si zpětně uvědomím od čeho k čemu se vlastně dostal a probral to... a jak jsem se u toho zasmál... no úžasný. Za jeho hlas bych střílel. ()

Reklama

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Nemám rád dokonce ani bankomaty. Vždyť víte, ty krámy, do kterých v jednu ráno ťukáte, snažíte se soustředit a ono se vás to pořád na něco ptá. -Jste spokojený s vaší hypotékou?- Co já vím?! Nejsem si jistej dokonce ani tímhle párkem v rohlíku. -Chcete si zkontrolovat váš účet?- Co seš, moje matka?! Kde je tlačítko s obrázkem půllitra?" Jestli jste si doteď mysleli, že Dylan Moran svojí pravděpodobně nejslavnější roli opileckého, cynického a vůbec asociálního knihkupce Bernarda Blacka z výtečného seriálu Black Books jenom hraje... tak jste úplně vedle :-) ()

smrtacik 

všechny recenze uživatele

Bavme sa spolu pri pivku a pusťme si k tomu dobrú stand-up comedy pod taktovkou ,,hajzlíka“ Dylana Morana. Kto nepozná Dylana Morana, mal by to hneď napraviť. Nie je to typický predstaviteľ komediálnych rolí, je to skôr taký seriálový pustovník. Pamätať si ho môžete najmä z anglického seriálu Black Books (myslím, že ho vysielala aj ČT niekedy vo večerných hodinách), kde stvárnil rolu večne ufrflaného, ľudí cynicky urážajúceho predavača kníh, ktorého prioritou boli cigarety a alkohol. Za týmto seriálovým počinom stal pre mňa geniálny Graham Linehan, ktorý vytvoril seriály ako Father Ted (1995) a IT Crowd (2006). Táto rola bola tak dokonale hulvátska a beznadejná, že si ju prose ľudia zamilovali, pričom si osobnosť tejto postavy akosi stotožnili s Dylanovým ksichtom. A herec to využíva spôsobom nevídaným pre svoje vystúpenia ,,jedného muža“ tak ako v prípade Dylan Moran: Monster. Hneď ako začnete sledovať záznam jeho vystúpenia je vám nanajvýš jasné, že ten chlap nemôže byť úplne normálny a iba to hrať, on musí k takémuto životnému štýlu inklinovať. Počas 85 minút si Dylan berie do huby všetko možné a nič mu nie je sväté. Na programe dňa je napríklad alkohol, drogy, výchova deti, homosexuáli, náboženstvo či politika. Načo sledovať desiatky dokumentov o týchto témach, pustite si Morana a máte hneď vo všetkom jasno, prinajmenšom ako on. Zbytočne rozoberať, čo a ako vníma, treba si to pozrieť, ale je jasné, že držať sa jeho filozófie je cesta do horúcich pekiel. A my aspoň trocha civilizovaní ľudia si to radšej vychutnáme takto z pohodlia domova. Takže zhrnutie na záver. Tento Írsky komik a jeho vystúpenie je niečo na čo sa nezabúda, taký komplexný monológ na normálne aj bizarné témy ste určite ešte nevideli. A ten jeho ,,blbý kukuč :-) Hodnotenie: 100% ()

Fat'Fatal 

všechny recenze uživatele

Jojo, Dylan Moran se mi líbil i v Black Books, a na Monster jsem se těšil dlouho. Viděl jsem to dvakrát za sebou a pořád jsem se tlemil. Cynismus je mi blízký a Moran ho má na rozdávání. Rapování, Enya, fenomén irských vlasů a nespočet dalších scének a historek tak brilantně podaných, že jsem napoprvé ani nestačil všechno zaregistrovat a hlavně vstřebat. Jedině ty snímky za zákulisím mě nudily, ale byly krátké a hlavně jich bylo málo. Takže plnej počet a těším se na další jeho záznam. // Viděl jsem v originálním znění s titulky. ()

Zajímavosti (2)

  • Turné bylo v novinách The Times popsáno jako „mistrovská třída komického charisma - přebíhání od tématu k tématu ve zdánlivě spontánním stylu, ale vlastně pevně organizovaném". (TheJoker)
  • Všechna Moranova představení jsou doprovázena projekcí jeho kreseb. (TheJoker)

Reklama

Reklama