Reklama

Reklama

Dylan Moran: Monster

(TV film)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Záznam predstavenia írskeho komika Dylana Morana v Dubline. Zabávač preslávený najmä úlohou kníhkupca v seriáli BLACK BOOKS vedie nepretržitý monológ o všetkých možných aspektoch života v modernej spoločnosti - drogy, ľudský potenciál, technika, hotelové izby, rôzne účinky rôznych druhov alkoholu, deti, výchova, hudba, politika, lži, spolubývajúci, televízne spravodajstvo, Francúzi, náboženstvá, homosexuáli, Ježiš, dômyselnosť designu mužských genitálií, dialekty a dokonca aj fenomén známy ako "írske vlasy". (tomashrabek)

(více)

Recenze (160)

woody 

všechny recenze uživatele

Vodka is a very deceptive drink, because you drink it and you say "Why are we drinking this? This is nothing, it has no smell, no taste! Why are we- W-why are we on a traffic island?" ... Tolik pravdivé životní filozofie není ani v Nietzschem (mezi náma, i toho mr*at do análu násadou od smetáku) ... Moran se nepotřebuje někomu vnucovat, buď se vám jeho svojské názory na chlast, prostitutky, bukvice, Brity, hudebníky nebo nezvané návštěvy líbí nebo si zůstaňte v té své přízemní slupce. Já jsem konečně rád, že se mi někdo nastěhoval do hlavy a shromáždil to stylisticky brilantní formou do jednoho devadesátiminutového celku... A to znáte o tom rapu? "I got my pecs, I got limos, I got bitches, and all my limo's powered by bitch juice, and my spare pecs are in the limo." ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Kdo umí, ten umí.. Kdo neumí, ten čumí!! :o) Pamatováček: (Po dalším zhlédnutí, se jistě rozšíří) ** Co je ideál? Moje ideální tělo by mělo mít jedno oko. Stejně jich víc nepotřebujete. ** Co jiného než drogy máte nabídnout děvkám v hotelovém pokoji? Nedá si někdo jogurt? ** Byla to tak nádherná žena, že ostatní ženy by o ní prohlásili: "Je atraktivní očividným způsobem". Zvláštní je, že ženy, vyjadřující se tímto způsobem, mají unikátní schopnost skrývat svou přitažlivost tak dobře, že byste jim nejradši hodili veku.** A já jsem rozumný člověk. Obvykle, víte, v takovejch situacích, bych si řekl, stejně jako vy: "Půjdu domů, dám si šálek čaje a budu přemýšlet o tom, co bych téhle osobě udělal, kdyby byli svázaní." ** A když měli vytvořit muže, byla to dvojitá směna před konečným termínem v pátek pozdě v noci. V morzeovce, protože oni jen: "Lepte lidi, kostka, lepte, lepte, tady kostka ... Jé zapomněli jsem na genitálie, přineste je zpátky. Použijeme ňáký prasklý lokty, co zbyly od žen. To je dobrý, to postačí." To je důvod, proč je to tak deprimující se na ně dívat. Víte, jsou jako ňáký dudy pokrytý chlupama. ** Víte, už mám svůj věk. Když chci závrať, stačí, když se nečekaně zvednu ze židle. ** ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle sem se fakt tesil, Moran je neskutecnej borec a je jen skoda, ze vic nehraje ve filmech. Jedna se o zaznam vystoupeni v divadle, takze tu je jen stolek, zidle, mikrofon, promitaci platno a Moran a uplne to staci. Skoda, ze kamera obcas nezabrala i to platno, vypadalo to jako vtipny obrazky. No takze krome drobny pauzy v prostredku predstaveni a asi ctyr prostrihu na rozhovor s Moranem, kdy dostava naprosto stupidni otazky ve stylu olizete mymu svagrovi koleno pro charitu, nesleze z podia a zvani, zvani a zvani a do toho obcas ucucne nezbytnyho vina, zapali si cigaretu, nebo si prohrabne vlasy, takze za chvily vypada, jak kdyz zrovna vstaval. A sype to ze sebe fakt neuveritelnym zpusobem a je uplne jedno jesli zrovna mluvi o zenskejch a chlapech, muzice, politice, valce, nabozenstvi a spouste dalsich vecech, s nicim se absolutne nesere a nedela mu problem cokoliv zesmesnit. A klidne i sebe, kde jinde uslysite, ze by radsi vykouril smoulu a perem mu uvaril snidani, nez se nechal zabit. Na druhou stranu ale musim uznat, ze v tom neskutecnym privalu hlasek kolikrat lita od jednoho tematu k druhymu a zapomene to prvni dovest do konce a pak tu sem tam chybi nejaka pointa, pripadne je tak rozjetej, ze uz kolikrat vymejsli kokotiny a obcas se taky na chvilku zadrhne a je videt, ze zapomnel myslenku. Ale to je malokdy, vetsinu casu ze sebe haze hlasky, ktery by se mohli zaramovat a devadesat minut sem se skvele bavil. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jako první Moranův výstup jsem viděl Like, Totally, a jeho prvotina Monster se mi líbila ještě víc. A po druhém zhlédnutí se to dokonce znásobilo. Chytnul mě už začátek svým krásně absurdním zákulisním rozhovorem, po celou dobu jsem se bavil a ke konci překvapivě kvalita vtipů a nátlak na moji bránici gradovaly, tedy opačný postup než u Like, Totally. V tom se navíc, jak jsem později zjistil, několik vtipů opakovalo, takže oproti druhému představení to bude ještě o půl hvězdy víc. Jinak mi přišlo, že v Monsterovi Dylan také více využíval mimiku a hraní tělem. „Nejsem rváč, víte…jsem krváceč. To nejlepší, v co můžu doufat, je, že někoho jinýho utopím ve vlastní krvi. Když se v ní neutopím první. Víte, nejsem moc dobrej v řešení takovejch věcí. Dobrej v zápasení a tak. Dokonce ani neumím plavat.“ ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších stand-up comedy jakou jsem měl možnost vidět. Dylan se v projevu jako obvykle hodně stylizuje (?) do charakteru Bernarda Blacka, což je rozhodně dobře, protože je to charakter vskutku zbožňováníhodný (ať žijí konzervativní nihilisti!), na druhou stranu by mě docela zajímalo, jestli by měl tak nadaný komik v repertoáru ještě jiné smíchopudné zbraně. Některé kanóny které tady vytáhl jsou však dostatečně masivní, aby vám takhle nesmyslné šťouralské otázky vyhnaly z hlavy a udělaly vám z bránice cukající se řešeto... Takže neváhejte a vyslechněte si Dylanovy "zasvěcené komentáře" na účet rasismu, rapu, Enyi, irských médií, Francouzech, nábožentví či alkoholu... ;) 90% ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Blázen. Šílenec. Naprostý magor. Zašel bych s ním na pivo, ale stejně by mě nejspíš poslal... Ano, přesně tam. ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Famózní podívaná. 85 minut sem doslova řvala smíchy! Vrchol cynismu. Nejlepší stand-up comedy co sem kdy... To musíte vidět - VŠICHNI! ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

One man show, v níž neúčinkuje Dylan Morran, ale Bernard Black. Velmi dlouhé, nudné, jen místy vtipné. A nemyslím si, že vyznávám stejný úhel pohledu jako onen "one man" v této show. U mnoha témat jsem jen kroutil hlavou a říkal si: "Ten chlap je úplně mimo." Jasně, lidem se dnes líbí drzí tlučhubové, jimž není nic svaté. Ale já jsem jiný. Mně něco svaté je. A když vím, že ten rozcuchaný kecálek je úplně mimo a jeho tzv. humor je urážlivý až na půdu, něco se ve mně sekne a já odmítám dál poslouchat jeho 85 minutový výplach mozku. Kdo se tomu "žvástání" směje? Lidi s hodnotami na stejné úrovni? Proč se musíme smát někomu/nečemu, co zakládá svoji popularitu na plivancích a cynismu? Přijde vám cynik vtipný? Diktovaná sranda není nic pro mě. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Toto bol vyčerpávajúci zážitok. Od smiechu ma bolela sánka, poplakal som si, niekoľkokrát som to dokonca musel vypnúť - tak moc humoru tam bolo. Black Books mám rád a teraz vidím, že Moran hral sám seba. Je mi jasné, že to všetko nemyslel vážne, ale stvoriť postavu, ktorá je tak rasistická, homofóbna, šovinistická a hlavne neuveriteľne cynická a nenávistná v podstate ku všetkému živému aj mŕtvemu, tomu ja hovorím umenie. "Everybody is corrupted by hotel room." Dylan Moran je Boh. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

...a pak pustili tu písničku. Jmenovala se "The Funk Soul Brother". Na to nikdy nezapomenu, protože to byl taky veškerej její text. Byl z té písničkářské školy, kde to se slovama nepřehánějí ...pro případ, že by jich byla škoda. Znělo to jako milion požárních aut, který honí 10 milionů sanitek přes válečné území. A pouštěli to tak nahlas, až z toho začala prázdná židle vedle mě krvácet. Zpívalo se tam: "The funk soul brother. Právě teď, jé. Je to funk soul brother. Vomrkni to. Je to, no, funk soul brother. V podstatě." Já neříkám, že je to špatná písnička. To vůbec ne. Říkám jen, že byste mohli vzít dejme tomu koště, namočit ho do ňějaké brzdové kapaliny, strčit druhý konec do mýho zadku ... a posadit mě na trampolínu v jezdícím výtahu, na jehož stěny bych napsal lepší písničku, jen tohle tvrdím. Tohle nemůžu nepodepsat :-) ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Morana miluji hlavně skrz Black Books. Díky doporučení jedné uživatelky sdílející mou lásku jsem se dostal k Monsteru a Like, Totally... Like, Totally je bezesporu slabší než Monster. Čím víc se smálo publikum v Londýně, tím méně jsem se bavil já. Moran často řešil blbosti a neřešil je nijak závratně zábavně. Chuť jsem si spravil na Monsteru. Ten je absurdnější, Dylan mi přijde "bernardovější" a tím i mnohem vtipnější. Člověk se až diví, jak malý je rozdíl v hodnocení těchto dvou představení... 90% ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Nevím, co říci. Dylan Moran je dle mého mistrem 'žánru' stand-up comedy. Jeho nihilismus, okořeněný absurditou, povařený surrealismem a podávaný na kriticismu.. to vše s lahodným vínem jako dezertem. Už hodně dlouho jsem se nesmál hodinu a půl v kuse. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

Vynikající stand-up comedy, která si udrží pozornost celou hoďku a půl. Dylan Moran je úžasný komik (i když nevěřím, že to hraje:). Charakteru Bernarda Blacka se tu dál drží a je to jen dobře. Špinavej, nasranej, hulvátskej a s vopicí. Přesně takhle ho zbožňuju. Občas sice něco není tak dokonalé, ale když si zpětně uvědomím od čeho k čemu se vlastně dostal a probral to... a jak jsem se u toho zasmál... no úžasný. Za jeho hlas bych střílel. ()

Reklama

Reklama