Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dva osamělí mladí lidé ve velkoměstě se setkají, užijí si vzrušení v zábavním parku a poté, co si užili krásný den, se jeden druhému ztratí v davu. Uvidí se ještě někdy? (wero1000)

Recenze (8)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Svižně zrežírovaná romantická ptákovina. Česky se nejmenuje "Lonesome", protože nevíme, zda se jedná o ženu, muže, nebo muže a ženu nebo více mužů a žen. V angličtině to není problém, tam to vyplyne z dané situace. Češi nemají rádi něco nejistého, ti musí mít všechno polopatě. Budiž: Glennu Tryonovi bylo už třicet, čas myslet na ženění. Ubíjející prostředí v práci i doma; kromě navázání známosti nemá nic smysl. - Co se svižnosti týče, trochu bych jí srazil cyklickým přehráváním písně Toma Waitse 'Coney Island Baby': "Every night she cames/ To take me out to dreamland/ When I'm with her, I'm the richest / Man in the town atd." Jo, jo, tak tohle je tak Coney Island Girl ( Barbaře Kentové bylo 21, zemřela před šesti lety ve věku 103 let). ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Snímek začíná scénou, kdy vstává mladá, krásná dívka. Naprostá harmonie a klid. Následuje scéna, kdy vstává mladý muž. Naprostý chaos a spěch. Že si ti dva na konci padnou do náruče, asi nikoho nepřekvapí... Ale síla tohoto snímku nespočívá v příběhu, ale v krásných obrazech. Svoji vizuální stránkou totiž tento film nijak výrazně nezaostává za Murnauovým Východem slunce, a to už je nějaký kalibr...S potěšením tak kvituji, že němý film není jen o Murnauovi, Langovi a Ejzenštejnovi, ale že silné snímky natáčeli také dnes už bohužel zapomenutí režiséři, jako třeba Pál Fejös. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Originální a velice příjemná romantická komedie s několika zvukovými vsuvkami líčí den dvou mladých lidí, kteří nemají partnera, i když všichni kolem nich už někoho mají. Sami od sebe se vydají sami do zábavního parku, kde se seznámí a stráví příjemný den, aby se na konci jeden druhému ztratili v davu. Jak se ale najdou, když ani neznají svoje příjmení? Oba představitelé hlavních rolí byli sympatičtí, technicky nelze filmu nic vytknout. ()

Gor'seye 

všechny recenze uživatele

Veľmi "neštandardný" nemý film (a nie len kvôli zvukovým scénam), ale hlavne celkovým spôsobom, ako je film urobený. Len dodám, že na youtube je verzia s neoriginálnym soundtrackom - existuje aj originálna verzia (so zvukovými scénami a hlavne anglickými dialógmi/titulkami), ktorú naozaj odporúčam. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Z nenáročné situační veselohry, jež si ve své rtuťovitosti skoro vystačí bez mezititulků, pozvolna roste prostinký milostný příběh dělníka a spojovatelky a zároveň americká verze symfonie velkoměsta a Chaplinovu "Moderní dobu" předjímající satira na živobytí uprostřed osamělého průmyslového davu. Škoda že režisér - Maďar, který dal nejdřív přednost filmu před bakteriologickým výzkumem a posléze antropologii před filmem - se soustředil víc na rozvernosti formy (vícenásobné expozice, vpády barvy a zvuku, moderní střih...) než na citový dopad. V tomto ohledu "Osamělí" zaostávají za soudobými díly takového Murnaua či Borzageho. Když film skončil, měl jsem pocit, že by se mi víc než roztomilá pointa v závěru líbilo realističtější vyznění, pak mi ale došla ironická špička v happyendu : aby se sousedi přes zeď vůbec všimli jeden druhého a sblížili se, museli vyrazit na stádní veselici na ostrově k tomu účelu vyhrazeném.... ()

Reklama

Reklama