Reklama

Reklama

Když bylo Mary jedenáct, zemřela jí matka, talentovaná tanečnice, která pracovala u Dominique. Ta dívku adoptovala a vychovávala se svými dcerami Britt a Bree, i když ve skutečnosti Mary pro její dvě nafoukané dcery otročí jako kdysi legendární Popelka. Uklízí po nich, plní jejich rozkazy a za odměnu může chodit do školy. A protože její vášní je tanec, také do tanečního kroužku. A právě do této školy přestoupí slavný mladý tanečník a dětská hvězda Joey Parker, po němž šílí všechny dívky včetně Britt a Bree. Když se ve škole koná tradiční ples, Dominique ví, jak moc na něj Mary chce jít, a tak jí těsně před odchodem přikáže uklidit nejprve pokoj, v němž vše rozházela. Naštěstí se v poslední chvíli objeví kamarádka Tami s dalšími přáteli, pro které žádný nepořádek není nezvladatelný. Na maškarním plese tančí Mary v masce s neznámým mladíkem, zlé sestry jí však rozsypou pod nohy kuličky, po nichž uklouzne a upadne. Díky tomu však zjistí, že jejím tanečníkem byl Joey. Když začne odbíjet půlnoc, dívka uteče, aby byla doma dřív, než macecha zjistí, že neuposlechla zákazu. Ve spěchu však ztratí mp3 přehrávač a Joey, který se do své tanečnice zamiloval, se ji s jeho pomocí pokusí najít. (TV Nova)

(více)

Recenze (98)

kritička 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s Popelkou, kde hraje Hillary Duff, tak tahle to jednoznačně prohrála. Stokrát ohraná klasika vsazená do moderního prostředí už dávno ztrácí to svoje původní kouzlo. Selena Gomez je navíc další produkt Walta Disneyho, chci ji vidět za deset let. Herci nesympatičtí, umělí, všichni pomálu stejní - dobro poznám na kilometr daleko a zlo je prostě zlo. Nepouštět - alespoň pokud vám není 12 a méně. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku stejně dobré jako Moderní Popelka s Hilary Duff. Příběh a postavy jsou v podstatě hodně podobné jako u Moderní Popelky, ale zde jde více o hudbu a tanec. Sice nikdy nepochopím tu debilitu plesu v maskách, kdy se lidé nedokáží poznat jen kvůli toho, že mají na očích masku (co zbytek obličeje? a hlas?), takže "princ" pak nikdy nedokáže poznat svou "Popelku", když je v civilu... ale jinak musím říct, že v rámci žánru nemám filmu co vytknout. Tanec "přes zrcadlo" byl jednou z nejlepších scén. Navíc se sem tam naskytla docela vtipná hláška. Vévodila tomu samozřejmě "macecha" Jane Lynch, která mě svým otravným tónem hlasu dostávala už v Glee :) Co se týče Seleny Gomez, možná je to jen klasická teenage hvězdička, ale je to vážně roztomilá holka k pokoukání (a to ani nejsem kluk :)). A Andrew Seeley možná na pohled není takový sympaťák jako Chad Murray v Moderní Popelce, ale jeho pěvecký a taneční styl á la Timberlake nebyl rozhodně špatný. Abych to shrnula - proč se prostě někdy nepodívat na naivně milý a nenáročný film? Já byla spokojená. ~(3,4)~ ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

A zase jedna teen-trapnost. S Popelkou i Princem cvičí hudba a hormony, a i to první chvílemi balancuje na hranici únosnosti. Výrazové prostředky Seleny Gomez se sice omezují na výraz provinilého štěněte sedícího u hromádky, tancovat ale – alespoň laickým pohledem nešiky obecné – umí. Horší je to s jejím protějškem, kterým je model(k)ovský junák z čeledi Bíbrů. A z pohledu na rovnátka a herecké křeče zlých sester mě bolely zuby. Naštěstí je tu Jane Lynch, jejíž postava chátrající pop-star-macechy obstarává těch pár vtipných momentů, které se tomuto skvostu podařilo napaběrkovat. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Docela dobře jsem poobědval, v návalu odpolední únavy lehl k televizi a snad z čistého masochismu zůstal civět na tuto záležitost. Variací na Popelčin příběh je plná prdel a z poslední doby žádná z nich zrovna neoslnila (KRÁSNÁ POKOJSKÁ, MODERNÍ POPELKA), tohle je ale skoro kanál. Mělo to být asi taky trochu o tanci, co je tu ovšem předváděno, nemá snad nic společného ani s vrávorajícím opilcem, natož tak s choreografií. Ústřední dvojice je nehorázně otravná a velmi nesympatické je také téměř celé zbylé obsazení. Jediný důvod, proč ode mě nemá film odpad, je Jane Lynchová a její “zlá královna“, která ještě alespoň dokáže svou postavu vybavit něčím, co by se při troše dobré vůle dalo označit jako zábavnost. Jinak nikdy více! 5% ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Byla jsem deprimovaná. Proto jsem se dívala na tenhle film. Proč ne, je to výplach. Takže, tenhle film je blbej. Ani taneční čísla nejsou dobrá, ani herci nejsou dobří, říkají pitomé věci a hlavní hezoun je držka. Nejméně hrozná byla Selena Gomez. Btw. po zhlédnutí jsem byla ještě o trochu více deprimovaná. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • Selena Gomez před natáčením absolvovala čtyři týdny tanečního tréninku. (ČSFD)

Reklama

Reklama