Reklama

Reklama

Ørnen

(seriál)
  • Dánsko Ørnen: En krimi-odyssé
Dánsko, (2004–2006), 22 h 24 min (Minutáž: 53–59 min)

Hudba:

Jacob Groth

Hrají:

Jens Albinus, Marina Bouras, Steen Stig Lommer, Janus Nabil Bakrawi, Susan A. Olsen, Ghita Nørby, Morten Lützhøft, Elva Ósk Ólafsdóttir, Melinda Kinnaman (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Dánský kriminální seriál z prostředí národní jednotky pro boj s mezinárodním organizovaným zločinem. Nově vzniklý vyšetřovací tým pod vedením They Nellemann (Ghita Nørby) a Hallgrima Hallgrimssona (Jens Albinus) při vyšetřování bojuje s ruským agentem KGB a mafií, s albánskými obchodníky s drogami, litevskými obchodníky s bílým masem a dětskou pornografií, se zbraněmi, nerostnými surovinami a s teroristy. (bllm)

(více)

Recenze (6)

emma53 

všechny recenze uživatele

Po 1. sérii u mě vládne zatím naprostá spokojenost, tak uvidíme jak se to vyvine dál v dalších sériích. Navíc jsem překvapená absolutní neznalostí herců a to jsem už pár dánských filmů viděla. Zatím převažuje kriminální rovina a osobní jen náčrtkovitě, což pro začátek stačí, cítím se tak nezahlcena příliš mnoha informacemi. - Po skončení mohu napsat, že je to jeden z dalších velmi dobrých krimiseriálů, jen je škoda, že jsem cítila určitou odtažitost všech osob, včetně Hallgrima, kterého bych si přála v té osobní rovině trochu víc rozebrat a to platí i pro ostatní představitele. Ono k tomu dojde, ale to už bylo pozdě. Nejvíc mně byl sympatický Michael za netem i když paradoxně jsem o něm věděla nejmíň. Některé situace byly těsně na hraně uvěřitelnosti, ale jinak ho mohu s klidem a ráda doporučit dál. ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrný krimi seriál, na svou dobu asi docela moderně natočený. Skutečné práci policie ani zločinců to asi moc neodpovídá, některé věci jsou hodně přitažené za vlasy, ale to nebudu hodnotit. Vyšetřovací tým je, až na Marii, složený ze samých sympatických postav, vyzdvihla bych nenápadného chlapíka Frantsena a velitelku Theu, schopnou, chytrou, moudrou, vždy stojící za svými lidmi, trochu připomínající M. Dobrá je i záporácká postava Sergeje v podání Thomase W. Gabrielssona z první série, která pak chytne takový mysteriózní nádech. Mírně legračně vyznívá, jak všechny ženské jedou po Hallgrimovi jak slepice po flusu, chvílema jsem měla pocit, že po něm jde i Nazim. Vidím to mezi 3 a 4, po druhý polovině třetí série snižuju na 3. Těch 80 % co tady momentálně vychází, je hodně přepálenejch. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem měl se skandinávskými krimi-seriály jen dobrou zkušenost. Ať už šlo o Most, Zločin nebo třeba sérii z Oddělení Q. Ørnen je první seriál, který mi nesedl a vlastně se mi vůbec nelíbil. Neřekl bych, že to je špatný seriál. Spíš nevybalancovaný. Přišlo mi, že příliš tlačí na pilu, depresivní notu a ždíme divácké emoce spíš pro efekt, než že by to mělo nějaký smysl. Velmi okaté to bylo především v epizodě první (Hallgrimssonova matka) a poslední (é... kolikrát, že to vlastně (ne)umřel?)... Charakteristická je také značná dějová hutnost, až zkratkovitost. Co v Ørnenu nacpali do jedné epizody, by jiným seriálům vystačilo na celou sérii. Většina postav i členů týmu je značně nesympatická a bylo málo komu fandit. Zmíním proto několik sympatických výjimek. - Zachraňoval to detektiv Nazim a paradoxně i záporák Sergej. Sympatická, ale málo využitá postava je technička. Skvělá a dobře využitá je postava mírně "autistického" informatika. Za klad považuji mysticko-psychologickou linku. Sice to byly většinou noční můry způsobené traumaty hlavního hrdiny, ale do příběhu přinášely určité zklidnění a dramaturgický oblouk.:-) ()

moudnik 

všechny recenze uživatele

Neotřelé, napínavé, báječné. Jsou to klidní a vyrovnaní lidé ti Dánové, klidně si žijící v stoprocentní demokracii. I oni však mají problémy, zvlášťe s mezinárodním zločinem. S tradičním severským klidem a ineligencí řeší složité případy a pachatele posílají před soud. ()

VLADEK 

všechny recenze uživatele

1.sezóna - 70%, na svoji dobu vzniku zcela jistě nadprůměrné, ale ve zpětném pohledu nic co by ve mně zanechalo něco trvalého - za pár měsíců si ani nevzpomenu, a navíc místy drhne motivace některých postav v osobních vztazích, ale možná někdy zkusím další řadu a třeba budu překvapen. 2.sezóna - 50%, tak tady drhnou některé "reálie" a setkání obchodníka se zbraněmi s Djangem a podpis smlouvy a licence na těžbu to bylo fakt k smíchu. ()

frenkie 

všechny recenze uživatele

Severská kriminální serie(3x po osmi dílech), která zejména díky výborným hercům, dobře napsaným postavám a scénáři je tím, čím je: výbornou zábavou. ()

Reklama

Reklama