Reklama

Reklama

VOD (1)

Ocitáme se na zdánlivě opuštěné palubě vesmírné lodi. Dva členové posádky se právě probouzejí z hlubokého umělého spánku a s hrůzou zjišťují, že trpí podivnou ztrátou paměti. Nemají nejmenší ponětí, kdo jsou a co na palubě vesmírné lodi vůbec dělají. Jediným zvukem je skličující rachot a skřípot ozývající se z centra lodi. Jediný způsob, jak se dostat ven z této cely, je úzký a tmavý světlík. desátník Bower (Ben Foster), mladší z dvojice astronautů, vleze dovnitř, zatímco druhý, poručík Payton (Dennis Quaid), zůstává a snaží se navázat rádiové spojení. Bower proniká hlouběji a hlouběji do centra lodi a odhaluje děsivou realitu. Astronauti si brzy uvědomí, že oproti původnímu zdání nejsou jedinými pozůstalými na kosmické lodi a rozmotávají její šokující a strašlivé tajemství. Přežití lidstva záleží jen na nich. (HBO Europe)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (922)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý sci-fi horor. Má výborný príbeh odohrávajúci sa vo vzdialenej budúcnosti, keď je už svet preľudnený a je nutné osídliť novú planétu. Muž sa preberie z dlhého spánku na vesmírnej lodi, pričom si takmer na nič nespomína a prebudí aj dôstojníka, lenže si uvedomujú, že sa niečo pokazilo. A tak sa muž vydáva na cestu naprieč loďou, aby sa mu podarilo zachrániť celú situáciu, ale postupne nielen odhaľuje skutočnú pravdu, ale musí aj čeliť útokom neznámych vražedných tvorov. So spracovaním som veľmi spokojný. Mám veľmi rád tento štýl, keď hlavný hrdina vie na začiatku prakticky to isté, čo aj divák, kvôli čomu sa postupne obe strany dozvedajú nové skutočnosti a tentoraz to vyšlo výborne. A tak dej už od začiatku pôsobí viac než dobre, pričom keď sa už hlavný hrdina vydá na cestu naprieč loďou, úroveň filmu ide ešte vyššie. Určite musím pochváliť dávkovanie informácií a postupný príchod nových postáv, pričom hlavne všetky tie dôležité zvraty, ktoré zmenia pohľad na situáciu sa skutočne vydarili, po celý čas sa ideálne striedajú pokojnejšie časti s dynamickými, pár scén je perfektných a tak sa je skutočne na čo pozerať takmer po celý čas, pričom poteší aj zaujímavý záver, ktorý som vôbec nečakal. Jediným záporom sú scény, v ktorých sa prejavuje samotný psychologický symptóm, teda až na tú skvelú spomienkovú, čo ma vôbec nebavilo, ale našťastie ten zvyšok to ľahko zatieni. Nadmieru spokojný som aj po hororovej stránke, tu vôbec nejde o nejaké postupné budovanie atmosféry, ale o dynamickú hororovú jazdu, pričom všetky tie survivalové sekvencie sú výborné. Určite musím pochváliť samotné netvory, ktoré rozhodne vedia vyvolať rešpekt a poteší aj pár drsných momentov, toto mi prišlo úplne ideálne. S hereckým obsadením som dosť spokojný, film si vystačí s pár hercami, pričom Ben Foster sa tu výborne hodí a jeho postava ma bavila, k tomu Dennis Quaid, ktorý ale pôsobí trochu nadbytočne a pár veľmi dobrých postáv z priebehu filmu. Réžia a technická stránka sú skvelé, jedine pár trikov pôsobí trochu umelo, ale inak si nemôžem sťažovať, výborná vizuálna stránka, kulisy, atmosféra, špinavé prevedenie, úplne ideálne. Takže som veľmi spokojný, jeden z najlepších filmov svojej kategórie za dlhú dobu, ktorý sa oplatí pozrieť aj viackrát. 80% ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Katastroficko-psychologicky-zombie-sci-fi thriller :) Atmosfera z tohto filmu srsi na kilometre a vam po vzhliadnuti nezostane nic len tiesnivy pocit, ze co vsetko nas v buducnosti caka. Priserky boli podla mojho skromneho nazoru skvele, postavy tak isto a nezostava mi nic ine, len dat palec hore, pretoze v tomto zanri sa musi hladat dielko, ktore vas nenuti sa kazdu chvilku pozerat na hodinky, naozaj lupou. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Český jazyk ako prvé prekvapenie hneď v úvode na nás vybafne v originálnom znení Pandorum, nasleduje tá očakávaná atmosféra plná tmy, špiny a železa ale potom ako by Christian Alvart zabudol na slávnu poučku že strach z neznámeho je ten najlepší, tak nám ukáže toho čo loví v chodbách lodi hneď pri prvej príležitosti v celej kráse už v prvej tretine filmu, takže z filmu pripomínajúceho ALIENa je skôr THE DESCENT v kombinácii so SUNSHINE. Napriek výbornej atmosfére film však nedosahuje očakávané grády, tie si akoby nechával až do samotného záveru kedy Pandorum vystrčí svoje pazúriky naplno aj s fantastickou pointou aká tu zrejme ešte nebola použitá. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Jak mám taková tématay rád, tak tento film byl pro mě zklamáním. Hlavní důvody jsou střihač a kameraman. Pokud je drtivá většina filmu naprosto nepřehledný zmatek, kdy v akčních scénách není vůbec patrné kdo koho honí, kdo s kým bojuje, pak nastupuje nuda - a to i přesto, že samotný námět mi přišel zajímavý - jeho zpracování to zabilo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Možná je to hype, možná je to realita, ale kvalitních sci-fi hororů je jako šafránu v Himálajích. Pandorum však přináší milovníkům sci-fi příjemné osvěžení a pocit, že jejich žánr má v budoucnu stále, co nabídnout. Co na tom, že tématika je dost podobná Aldisově románu Nonstop (s pár úpravami), něco si bere z Horizontu událostí a takový Scottův Vetřelec taky nezůstal opomenut. Výsledek je velmi zábavný, úderný, má svůj styl, tempo a velmi dobrou (scifi) atmosféru. Někomu to viditelně sedí lépe, někomu hůře, ale dlouho jsem se takhle nebavil v prostředí vesmírné lodi, které má něco do sebe a netěšil se na závěrečné rozuzlení. Závěr se však povedl stejně jako celý (jednoduchý) příběh a jako spokojený divák jsem pouze rád. Rozhodně však nečekejte nějaký velký strach a hororovou atmosféru, tohle je spíše vesmírná záležitost o přežití v uzavřeném prostoru plného vražednými soupeřů, kteří nebudou čekat ve stínech, ale pěkně v davech budou sprintovat za vaším, stále bušícím, srdcem. Žádný druhý Vetřelec. Naštěstí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (15)

  • Pandorum měl být původně první díl trilogie, která se ovšem kvůli nízkým tržbám realizace nedočkala. (akisha)
  • Pandorum byl název nemoce, kterou vyvolávala dlouhodobá hibernace a následný psychický stres. Nemocí trpěla postava Galla (Cam Gigandet). (MrBaker)
  • O bojovou choreografii se postaral představitel Manha Cung Le. (ČSFD)

Související novinky

Space opera vrací úder

Space opera vrací úder

22.03.2010

A to hned ve dvou zajímavých filmech. Mezigalaktický Interstellar je jedním z mnoha projektů, jejichž režii zvažuje Steven Spielberg. Někteří tvrdí, že se nakonec rozhodne právě pro vesmírné… (více)

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

Zamilovaný kosmonaut Keanu Reeves

28.01.2010

Není snadné se v těchto dnech vyhnout narážkám na Avatara či přímému srovnávání s ním, ale dnes se ho pokusím nezmiňovat ;-). Budu dělat, že „lovestory ve vesmíru“ nazvanou Passengers považuji za… (více)

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

Vesmírnou Pandořinu skříňku...

14.05.2008

...otevřou dva muži, kteří se probudí v útrobách kosmické lodi a nemají nejmenší ponětí, odkud se tam vzali, ani co jsou vlastně zač. V temném, klaustrofobickém sci-fi thrilleru Pandorum je ztvární… (více)

Reklama

Reklama