Reklama

Reklama

Ivan Martin Jirous čte dopis od Dáši Vokaté při mši u Tyrolského domu v oboře knížete Schwarzenberka

(studentský film)
všechny plakáty

VOD (1)

Obsahy(1)

Za poetickým záznamem mše v knížecí oboře, který překrývá zpěv písničkářky a četba jejího dopisu básníkem, se skrývá nostalgický až melancholický pocit z pozvolna se vzdalujícího světa undergroundové pospolitosti. Průzračný film, oddaný okamžiku a jeho radostné náladě, zachycuje zlomek jednoho setkání pod širým nebem a ve zvrstvené dokumentaci poukazuje k podstatě nezávislé kultury jako neustále proudící a nezavršené. A zdá se, že její součástí může být i šlechtic a současný český ministr zahraničí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Radko 

všechny recenze uživatele

Čierna. Biela. Farby filmu. List. Súkromný, intímny. Privátne sa stáva verejným. Čítaním osobných písmen, zážitkov, úvah, v slovách, vetách. Magor prerývane lúšti vety, hlas škobrce, zadrháva (aj to sa stáva). Možno si pomohol nejakým trúnkom, možno nie, možno zviditeľnenie privátneho bráni znelému prednesu. Dáša Vokatá spieva s nasadením piesne o vzťahoch, Krylovi. Kňaz slúži omšu pod stromami. Prchavosť, pocit, že je to stále krásne. Udržanie intímnej vnímavosti pospolitosti úprimnej kultúrnej výpovede. Za minulého režimu bola menšinovou. Dnes sa hranice rozostrili, vymedzovanie sa sa stalo temer modlou pseudoindividuality, ktorá je novou stádovitosťou. Myšlienky prchavé napadali mi pri tomto dokumentárnom zázname, ktorý sa vďaka kontextu stal poéziou sentimentu nad niečím, čo prežije, ale inak. ()

HenryS. 

všechny recenze uživatele

Psychedelický perverzní večerníček; věřím, že se jednou dostane na obrazovky jako večerníček. Vhodně zvolená stopáž tomu výrazně napomáhá. Pár geniálních prostřihů, nejvíce asi ten, když si Magor někde v koutě obory při mši čte Dickovu Sluneční loterii, a Schwarzenberk se do toho křižuje. ()

antragus 

všechny recenze uživatele

Pětiletý odstup od 23 záběrů a osobně v tom nevidím žádný zvláštní posun. Všechny možné kecy o poetice, undergroundu, náznacích ve filmu atd., které jsou zde v jeho popisu tam sice existují, celkově mi to ale nevyznívá o nic příjemněji ani zásadněji než zmíněných 23 záběrů... ()

Reklama

Reklama