Reklama

Reklama

Barbarská bohyně

(neoficiální název)
  • Španělsko Mondo cannibale (více)

Obsahy(1)

Film španělského režiséra Jesuse Franca začíná v nejmenované tropické zemi. Mladý profesor Jeremy Taylor (Al Cliver) se svou ženou Elisabeth (Pamela Stanford) velmi mladou dcerkou a kapitánem lodi se plaví po řece, když jsou znenadání přepadeni kanibaly, kteří zákeřně vylezou z řeky a začnou řádit. Kapitána zabijí, mladou ženu, zaživa, jak divá zvěř, roztrhají a pojídají (obzvláště se vyžívají na vnitřnostech) a omráčeného profesora unesou do své vesnice. Holčička se v podpalubí stačí skrýt, takže poté osamocena ztroskotá na pobřeží. Jeremymu se ale daří zle, kanibalové mu useknou ruku, začnou ji konzumovat a nebýt toho, že v tu samou chvíli přijde místní šaman v náručí s dívkou (kterou mezitím našel zpola utopenou na břehu řeky), asi by se mu vedlo ještě hůře. Bílá bohyně, jak ji začnou nazývat, vyvolá zmatek, Jeremymu se díky tomu podaří uniknout, je nalezen u cesty a se ztrátou paměti přiveden zpět do civilizace. Po několika letech se mu paměť vrátí a on po určitých těžkostech zorganizuje expedici, která se vrací do míst, kde zanechal dceru Lanu, z níž mezitím vyrostla celkem vnadná blonďatá dívka (Sabrina Siani). Kanibalové ji stále uctívají jako Bílou bohyni (White Godness) a vyvolený náčelník s ní smí i souložit. Členové profesorovy expedice jsou postupně vyvražďováni i pojídáni domorodci, až nakonec dojde k setkání otce s dcerou. Podaří se Jeremymu překonat všechna nebezpečenství a dosáhnout toho, aby se s ním dcera vrátila do civilizace? (Orilach)

(více)

Recenze (4)

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Jesus Franco sa po vzore Ruggera Deodata vydáva do nebezpečnej Amazónie za kanibalmi, aby sa pokúsil nadviazať svojou verziou na neprehliadnuteľný CANNIBAL HOLOCAUST. Keďže je Franco a jeho filmová práca známa tým, že si na vysokorozpočtové nádielky od producentov nepotrpí, nevyhne sa miestami lacným a provizórnym exteriérom, podivnostiam v scenári, nenáročnému hereckému prejavu a jednoduchej zvukovej stope. Preto to miestami vyzerá ako keby kanibali reprezentovaní pestrofarebne zmaľovanou počernejšou skupinkou ochotníkov (k videniu sú tu napríklad masky pripomínajúce zeleného Hulka z komixu, Kissákov zo známej metalovej skupiny, pálkarov z THE WARRIORS Waltera Hilla, sfetovaných blackmetalistov, či rôzne krikľavé outlooky zvieracieho charakteru), nelovili svoju korisť v tropickej džungli, ale v botanickej záhrade :-) Za málo peňazí, veľká zábava! Našťastie sa stále niečo deje, preto na nudu nie je čas. Franco svoj kanibalský námet pojal ako konfrontáciu medzi Jeremy Taylorom, ktorý pri plavbe zhruba pred desiatimi rokmi na jednej z riek Amazónie prišiel o svoju manželku a dcéru brutálnym vpádom mäsožravých karnevalo-kanibalov. Aj napriek zraneniam a čiastočnej strate pamäti sa Jeremy po rokoch vracia na miesto činu, aby vytrhol svoju dcéru z pod rúk barbarských požieračov mäsa a vrátil im úder späť! ### Dobrodružný horor Jesusa Franca je vyrobený v koprodukcii so Španielskom ("Magna Films") – pôvodný názov filmu mal byť “Rio Salvaje“, a Francúzskom (produkovaný spoločnosťou “Eurociné“), ktorého zásluhou filmu prischla >pôvodná< zvuková stopa francúzska, a názov “Mondo cannibal“. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Další omýlený příběh o cannibalech. Musíme zachránit dívku,kterou drží nemilosrdní kanibalové,další film,který vyplňuje pohledy na krásnou krajinu. Tentokrát jsou kanibalové hezky pomalovaní. Filmu nechybí ukazování beznaděje před kanibaly a masakr. Je to jako jiný canibalský film,který jsem náhodou zachytil a skoukl. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Bylo pro mne milým překvapením, když jsem zjistil, že se Jesus Franco kdysi pustil i do kanibalského subžánru. Byl jsem opravdu zvědav, co předvede ... No nepředvedl skoro nic. Pěkná krajina, strašní herci, klasická zápletka - záchrana mladé dívky ze spárů kanibalského kmene atd. Takový slabší odvárek kanibalských horrorů, který si jako film drží pro mne nepochopitelný, něčím přitažlivý, Francův rukopis a atmosféru. Jako kanibalský film ale naprosto selhává. Masakry jsou zde myslím jen dva a jsou řešeny velice zvláštním kamerovým stylem, vše je snímáno tak z blízka a ujetě zpomaleně, že vůbec nevidíte, co se vlastně děje. Občas se odněkud vytáhne pravé zvířecí masíčko (a to se počítá...). Je to slátanina a kravina, to je bez diskuze. Příznivcům těchto starých horrorových grindhouse trashů by však neměl uniknout. Jistě si v něm své najdou. Italové předvedli i mnohem horší (tím myslím méně kvalitní) kanibalské kousky. Na tohle se dá ještě v pohodě dívat a neusnout nudou. Kdyby bylo více gore, byl by to v rámci svého žánru dobrý film. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

SHEENA medzi kanibalmi? Ťažko. Jeden z najhorších eurotrashov, aký som mal možnosť zhliadnuť. Film určite vo svojej dobe znamenal pre kanibalský subžáner to, čo pre zombie horor Matteiov HELL OF THE LIVING DEAD. A totižto lacnú a nekvalitnú trhavinu úzkeho rozptylu. Matteiov snímok bol aspoň zábavný. A aby toho nebolo málo, MONDO CANNIBALE dokonalo sprznil aj neskutočný anglický dabing. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Jesús Franco neměl kanibalské filmy rád a sám dokonce svůj výtvor označil jako nejhorší kanibalský film všech dob. Také přiznal, že ho natočil pouze pro finanční zisk. (koval45)
  • Nesestříhanou verzi filmu vydala v roce 2007 americká společnost Blue Underground, specializující se právě na brakové, okrajové žánry. (koval45)

Reklama

Reklama