Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vypracovat se od bezvýznamných chuligánů z drsné čtvrti v Belleville až k loupežím v elegantních bankách v Paříži, to dokáže jen Simon a jeho gang. Vybírají jeden trezor za druhým policajtům rovnou pod nosem a ti se jen diví jejich drzosti. Jak dlouho bude tato banda nerozlučných přátel schopna vyhnout se krveprolití? (oficiální text distributora)

Recenze (16)

claudel 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč, ale tenhle film mi od začátku nesedl. Vincent Elbaz je zvláštní postavička francouzského filmu, ale tahle role mu nijak zvláště nesedla. Jestli to bylo inspirováno skutečnými událostmi, pak se zbývá zeptat, co byla pravda a co lež, protože spousta věcí byla přehnaná a ustřelená. Po Ničemech jsem viděl další zbytečnou francouzskou krimi. Sláva Válce policajtů! A teď jsem zjistil, že Clémence Poésy je ta éterická čarodějka z Harryho Pottera :-) To by si téměř zasloužilo hvězdičku navíc. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si myslel, že to bude komedie. Spletl jsem se. Ono film špatný není, to ne, ale nějak se v něm nedá orientovat. Jednou byli tam, pak jinde, postavy umíraly a přibývaly úplně jiné a celý děj byl popletený. Navíc proč ti idioti vykrádali banky ve Francii, ve které po nich všichni šli, když jezdili po světě a mohli krást kdekoliv. (5/10) ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Jeden z tisíce podobných filmů na téma kradení v bankách alias ukažme jak je policie neschopná. Tentokrát z Francie, kde se podle mě bere toto téma dost vážně a filmy působí realisticky, nejsou špatné, ale některé z nich mohu být i dost nudné a nenápadité - jako tento. Když se točí podle skutečného příběhu, je mi jasné, že zrovna Francouzi z toho nebudou dělat akční, vtipnou podívanou jak to naopak umějí někteří Amíci - kteří zase naopak neumějí zpracovat kvalitně vážný námět - autobiografii nějakého pořádného hajzla. Aspoň jsem žádnou takovou podívanou neměl čest vidět. Takže ve výsledku jen potvrzuji sám za sebe, že tento film na poli francouzké tvorby podobných témat je spíše podprůměrný. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém je nevyváženosť, neujasnenosť. I keď sú jednotlivé hlavné postavy predstavované ako navýsosť ľudské a neglorifikované, tvorcovia k nim predsa len prechovávajú až príliš veľa sympatií, ktoré sú však podložené iba minimom dôvodov chápať ich počíňanie. Tiež sú niektoré vykrádačky podané takmer až surovo realisticky, iné odľahčene, ba až humorne... divák sa ťažko orientuje, stráca sa v pátraní po zámere tvorcov či prípadnej výpovedi (priateľstvo, pomsta, sociálny podtext, rodina...?), často nerozumie... no zároveň sa nedokáže odtrhnúť, zaujíma ho, ako to celé dopadne, čo z toho nakoniec bude. Dvojitý (trojitý) záver je však už len posledným dôkazom rozpačitosti zúčastenných, ich bezradnosti pri rozhodovaní, akým smerom chceli tento nesporne potenciálny príbeh viesť. Ale neľutujem, dívalo sa na to fajn! ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • Poslední gang se natáčel na severovýchodě Paříže, ve čtvrtích Belleville a Montmartre a rovněž ve slavných parcích Monceau a Buttes-Chaumont. (claudel)

Reklama

Reklama