Reklama

Reklama

Aria - The Origination

(série)
  • USA The Origination
TV spot

Epizody(14)

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v budoucnosti na planetě Mars, které se začalo přezdívat Aqua. Akari a její kamarádky Aika a Alice se konečně začínají blížit k vytouženému konci své cesty za velkým snem, který je až doteď spojoval, stát se Primou, tedy uznávanou gondoliérkou ve městě Neo-Venezia. Podaří se jim zúročit několikaletý trénink a uspějí ve své poslední zkoušce? A jsou vůbec připravny na vytížený život Primy? (D.Snake)

(více)

Recenze (9)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Milovníci předchozích příhod gondoliérky Akari a spol. si mohou šlehnout další dávku inzulínu a vychutnat si svůj oblíbený slaďák, jehož ingredience již znají jak své boty. Ti, kteří si ji neoblíbili, kvalitativní změnu čekat nemohou. A ti, kteří ji neznají a poznat by chtěli, nechť začnou seriálem Aria the Animation. Slabší ****. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby byla celá Aria jedním uceleným anime, tak bych neváhal si tuhle podívanou zařadit mezi svých TOP 10 seriálů. Ten příběh jako celek je prostě asi tím nejpříjemnější a nekrásnějším, co jsem viděl. Bohužel takhle vybírat jen jednu část podle mého nejde, protože každá z těch částí je nádherná a kouzelná, ale je to vždy jen část příběhu. Aria the Animation je velmi krásný úvod, který nám představí svět "nových Benátek" seznámí nás s charaktery a ukáže jakým tempem a v jakém stylu nám bude příběh podáván. Aria the Natural je prostředkem, který krásně pracuje s prostředím, mírně pracuje s charaktery a ve stále stejném nádherném a příjemném tempu nám vše pozvolna ukazuje. Aria the Origination je úžasné emotivní finále, kdy vše skončí asi tak nějak jak jsme si v duchu přáli a které si zkrátka člověk neskutečně užije. Jednotlivě je to krásné, ale dohromady je to dokonalé. Za sebe i zde tedy dávám opět 10/10 a jsem s celým anime i s jeho jednotlivými částmi naprosto spokojen. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už jsem to asi pochopil. Nedokážu na 100% říct, jestli to je tím, že se mi tento slaďák dostal pod kůži anebo je poslední série skutečně ta nejlepší. Každopádně mi ona liknavá poetika, klid, štěstí a neuvěřitelně harmonická plavba našla cestu k mému srdci a v nejsvětlejších momentech se těžko bránilo dojetí (jedna postava z tohoto seriálu by mi tyto "trapné věty" zakázala). Ona ta až extrémní bezstarostnost je svým způsobem nakažlivá. Ano, co se týče tempa a způsobu vyprávění, tak se nám Aria nikterak nezměnila, ale nabyl jsem dojmu, že se tu vypráví o důležitějších, rozhodnějších, sentimentálnějších věcech než v předchozích 2 sériích. Docházíme k životním křižovatkám hrdinek a stejně jako ony, tak i my se musímě rozloučit. Měkčí nátury uroní slzu či dvě (možná i víc), protože se dočkáme dost možná jedoho z nejlěpších uzavření, které kdy bylo načrtnuto. Sekunduju s tím, že 9. epizoda je naprosto výjimečná a zasloužila by zarámovat zlatem. Co jěště musím připomenout jako zvláštní výhodu celé ságy je fkt, že klidně můžete začít třeba právě Origination. Ono její zpracování vás totiž lehce nažene do shlédnutí těch zbylých. V tom vidím problém s chronologickým sledováním, protože Animation mě málem od toho úplně odlákal a spíš mi je teď první série bližší než byla při prvním shlédnutí. I přes všechna ta cukrkandlová pozitiva tomu nejvyšší hodnocení nevlepím, protože obsahově, dějově, myšlenkově a v rámci racionální inteligence to těchto příček nedosahuje..a to nezmiňuji toho stejně a stále otravného prezidentského kočkopsa. Objektivní 4* jak vyšitý, i když pocitově by člověk dával víc :-) Na shledanou, Neo-Venezio! ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všichni tady říkají, jak je to to "nejlepší" z celé Arie, mně se však zdálo, že na Aria the Natural to nemá :-) Pravda, zakončí se tam etapa jedné gondoliérky, je tam mnoho převratů, ale... Nejvíce mě však dostala Aria the Natural. Dávám ale také 5* :-) Je to výborné anime, to mi nikdo nevymluví ^_^ ()

mandelbrot 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Aria. Trochu méně přeslazená než obvykle a především s výraznějšími posuny v životech hlavních aktérek. Díky těmto změnám nabídne lepší vhled do duší hrdinek, které se nemouhou už jen bezstarostně opájet nádherou Neo-Benátek, ale musejí se také vypořádat s pocity nejistoty a obav z budoucnosti. V kombinaci s hezčím vizuálním zpracováním a také perfektním koncem se tak třetí Arii daří mnohem lépe než jejím přechůdkyním přenést svou vnitřní krásu do našich srdcí. Hazukašii serifu kinši. Eéé. ()

WildevilCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOP 1 v AniDB!!!!!!!!!! Není co dodat, snad jen, že když se mi tohle anime opravdu začalo hooodně líbit tak končí... :D ----100%-----, viz můj názor u aria the animation, snad jen chronogram: 1.Aria the Animation ->2. Aria the Natural -> Ova: Aria the Arietta -> 3.Aria the Origination ()

D.Snake 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zbytečné opakovat opět to samé, protože platí co jsem řekl u obou přechozích sérií. Dodám jen, že Origination je vynikající zakončení už tak výborné série. Naprostým vrcholem je pro mě pak 9. epizoda, která je to nejlepší, co jsem v anime v poslední době viděl. Každá z hlavních postav se dočkala důstojného konce a celkově na mě prostě todle anime zanechalo skvělý pocit. V poslední epizodě se dostavila i nostalgie, protože tudle sérii jsem si natahoval jak jen to šlo. ^_^ Škoda, že už to skončilo. Bylo to moc fajn a můžu jen doporučit. Jak jsem u Natural rozmýšlel zda dát 10, tady jsem neváhal ani vteřinu. Dávám naprosto zasloužených 10/10 (v žádném případě se ale nevyplatí shlédnout jen Origination. Aria se prostě musí shlédnout jako celek, nebudete toho litovat, pokud vám aspoň trochu sedne tendle žánr) ()

JohnyTrava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tentokrát, musím priznať, že sa mi Aria páčila. Možno som si už zvykol, možno bola kratšia stopáž dobrou voľbou a možno je Origination naozaj tak podarenejšie. Alebo že by ešte zo mňa prchá koniec v dobrej nálade. Síce platí to čo pre ostatné diely ale predsalen je táto séria zaujímavejšia, akoby vyzrela z určitých neduhov. 7,5 bodu, nakoniec sa oplatilo vydržať. ()

Tenzen12 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení celé serie. Jak příběhem, kvalitou, tak i sentimentalitou . Není to první anime u jehož jsem uronil slzičku, ale u žádného jiného jich nebylo tolik a u žádného to nikdy nebyly i slzy štěstí. Hořkosladký konec přeslazené (a přesto milované) série si ***** zaslouží, i kdyby jen na rozloučenou. ()

Reklama

Reklama