Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V komedii The Promotion si John C. Reilly zahraje zaměstnance velké nadnárodní společnosti, který by byl rád povýšen. A zdá se, že povýšení má na dosah ruky. Bohužel na vysněné místo si brousí zuby i jeho mladší kolega. Začíná nemilosrdný boj o šéfovu kancelář. (Bauer)

Recenze (110)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,..a já chci povýšit! Měl jsem to nadosah.... a pak se objevil ten chlápek z Kanady“..... Co čekáte od komedie, ve který 2 chlápci mají svádět souboj o místo manažera v obchoďáku? No právě. To já taky! Ale to tady (asi) nekoupíte! Od S.W. Scotta bych čekal souboj plný ,,podivných“ nástrah, třeba i zvrhlých scén, ale místo toho jen ubíhá čas. Žádný nervy drásající scény, salvy smíchu, všechno je nenormálně normální, ale stále mě zajímá, jak souboj dopadne. Chlapci pracují, snaží se – nebo ani né a já a musím přemýšlet, co má film za ,,poslání“. Proč to někdo natočil. (?) Proč jsem se na to díval. (?!) Neublížilo mi to. Ale to je asi jediné pozitivum. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Chci se dozvědět, odkud pochází výraz ,,mám to v kapse!“. 2.) Jsem účastník CD kurzu ,,Šťastný život“. 3.) Nevím, proč si nevybírat spolupracovníky ze Španělska. 4.) Četl jsem, že v Kauflandu hledají manažera. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alex Wurman: 1. The Donaldson's Experience ,2. Cheese Poster ,3. Canada ,4. Strawberry Charleston Chew ,5. It's Pepsi's World ,6. Quiet House ,7. Around The Store ,8. A Series Of Bad Choices ,9. The Company Picnic ,10. Welner's Coming ,11. One Week Lot! ,12. Maybe I Don't Belong Here ,13. Inside Is Cool, Outside Sucks ,14. Mace Apology Speech ,15. Seven Seas ____!!!! ,16. Hardy's Powdered Hand ,17. Blapples ,18. Fight Dance ,19. Masculari Horriblus ,20. I Am Peanuts ,21. Congrats To You Too! ,22. Four Handed Promotion, ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od filmu se Scottem bych tohle fakt necekal. Tohle je totiz naprosto prijemnej civilni film, kterej se zdarne vyhejba nekolika klise. Ale zase to neni zadna velka sranda. Nejvetsi plus sou dve hlavni postavy v podani Scotta a Reillyho, sice to a fakt, ze pribeh je o dvou konkurentech, co chtej ziskat misto manazera, primo vybizi k brutalni komedii plny naschvalu, ale tady je vse jinak. A ani to neni, ze by jeden byl za dementa a druhej za machra a nasledovalo dojemny finale. Tohle jsou proste dva normalni typci, kazdej resi svy problemy, obcas se jednomu neco povede, jindy neco zkazi a druhej je na tom zrovna tak. Takze film tak prijemne odsejpa, aniz by cloveka necim nastval, ale zase ani nijak zvlast nepobavi, takze jen lepsi 3*. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Neumím zasunout pod správným úhlem hlavu do řiti nadřízeného, ve šplhání po zádech kolegů patřím k těm nejpomalejším a post ředitele zeměkoule je jediným managerským postem, o kterém jsem ochoten pouvažovat. Asi proto není téma boje o post vedoucího sámošky pro mne žádnou výhrou, ale v podání dvou mých oblíbených komiků jsem se těšil na první ligu zábavných podrazů. Jenže jediným skutečně vtipným místem byla Wehlnerova vzpomínka na motorkářský gang a ten zbytek je míněn mnohem vážněji, než na co jsem se naivně dopředu naladil. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hluboce lidský, citlivě natočený nezávislý film, který mi svou atmosférou připomněl známějšího a oceňovanějšího Přednostu. Příběh dvou prodavačů, kteří soupeří o místo vedoucího v nově otevírané prodejně na předměstí, je sice natočený v komediálním duchu, ale je to humor navýsost civilní a jemný, rozhodně nevyvolá salvy smíchu, spíš mírný úsměv na rtech a obsahuje i hlubší momenty, které vedou spíš k zamyšlení nad hodnotovým žebříčkem a životním stylem. Práce v maloobchodě nepatří mezi ty prestižní a skýtá spoustu možností, jak hlavní hrdiny ponížit. Bylo by možné zaplnit stopáž filmu spoustou laciných fórků při střetu s nespokojenými zákazníky nebo gangem mladistvých z periferie, ale všechno ve filmu má takovou solidní úroveň, která nezachází ke krajnostem. Celkový dojem: 75 %. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi nevýrazný a slabý snímek. Mezi nepřeberným množstvím filmů, které vznikají, působí tento jen jako mizivý oblak. Jen Povýšení není špatné, není vynikající, ani průměrné. Jen tak nenápadně a bez povšimnutí proplouvá. Pár scén bylo docela slibně úsměvných, ale vše, co by mohlo být jakkoli výrazné či povšimnutí hodné, zaniká v, pro mě chabém zpracování. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Taková v poklidu rozjíždící komedie. Seann William Scott jako ambiciózní zástupce vedoucího prodeje v supermarketu Doug Stauber. Přestěhovat se není jen tak, když nejsou finanční prostředky. Jediné řešení je povýšení. Ale k tomuto kroku brání hned pár nečekaných věcí. ( Hodnocení: 6/10 ) ()

A_FISH 

všechny recenze uživatele

Příjemné noční překvapení a příjemnej letní film.... Těch 56% přičítám bohužel špatně zvolenému žánru a hlavně fanouškům S.W.Scotta, kteří si jednoduše chtěli jen stáhnout další ztřeštěnou komedii ( 85 minut nudy; Seanne vrat se k Stiflerovi! ). Ti museli být přirozeně zklamaní, poněvadž dokáže zahrát i něco jinýho než vypatlanýho kreténa - s dovolením jsem si vypůjčil Queendomův přesný příměr. J.C. Reilly pak jako vždy vynikající. A nejen proto, že se objeví i tady, mi tenhle snímek připoměl Hodnou holku s Jennifer Anistonovou, kde se pro změnu s umírněným civilním výkonem ukáže ona. Takhle nějak si představuji Americké nezávislé léto, kam by tenhle tragikomický příběh sednul jako prdel na nočník. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

Bezkrevná komedie,plná nesympatických lidí a slabých výkonů. V USA zřejmě vřeštěli obdivem nad odvahou, s jakou autoři použili asi dvakrát slova negr a masturbovat, ale mě to moc nedostalo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Naozaj je to výborná a vtipná komédia pre prázdninové večery, ktorá sa zaobíde bez priblblých naháňačiek a vulgarizmov. Dobre zvolená hlavná dvojica hrdinov a konkurentov o miesto managera predajne. Obaja sú príliš slušní, než aby sa vzájomne podrážali, ale aj práve napriek tomu sa nájdu v ich rokovaní rôzne naschvály. Film je určený skôr pre náročnejších divákov.. Slušná komédia, Seann William Scott tu hrá napodiv, pre neho netypickú rolu, pokojného, ​​spoľahlivého, rodinného chlapíka, ktorý je vo svojej práci dobrý a tak počíta s povýšením, než sa však objaví veľmi zdatná konkurencia. Musím povedať, že nejakých podlosti je tu ako šafranu a aj tie sú skvelé - autor bol schopný dodať súboji poradne grády a nenávisť. Hlavný hrdina je určite naivný blbeček. Kto čaká tvrdý, zákerný boj, okorenený humorom - bude nadšený. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Prostředí 8/10/// +Stifler mi tady připadal velice příjemný, herecky to zvládl, pro mě zajímavé prostředí, taky v podobném dělám, takže mi situace byly hodně blízké a známé a díky tomu jsem se bavil a film si užíval -John C.Reilly mi sem moc nepasuje, mohl tu být ještě jiný závěr, někeré situace mohli být ještě zábavnější nebo naopak dramatičtější/// Seann William Scott kdysi patřil mezi mé nejoblíbenější herce. Škoda že jsem spoustu jeho filmů neviděl v té době, ale až teď kdy už mám dávno jiné oblíbence. Přesto mě tady konečně potěšil i herecky a nemusel jsem se za něj stydět (viz. Mládí v trapu, Můj život idiota, Poldové). Film není přespříliš dlouhý, nicméně jisté poselství si sebou nese. Já jsem proto příjemně překvapen./// Celkem 70%/// ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že tenhle film u nás nepůjde do kin. Byl by to totiž logický propadák. "Povýšení" je totiž přesně ta část americké kinematografie o americké kultuře, která v tuzemsku nemůže a ještě dlouho nenalezne porozumění (nemyslím porozumění coby souhlas, jen prosté pochopení). Věřím, že kdo někdy pracoval u firmy jako je Philip Morris nebo prostě větší obchodní řetězec (Tesco, Ahold, bývalý Carrefour apod), je o něco blíž možnosti nalézt porozumění k Promotion. Takhle to totiž funguje už i u nás, onen z vojenské služby známý "zákon padajícího hovna", transformovaný podnikatelským sektorem pod heslem "keep smiling, customers are approaching", jenomže to zná zatím jen zvětšující se "pár" zasvěcených, kdežto v kapitalistické Americe jsou podobné "job affairs" už dávno zakořeněné. Přeci jen, v Česku jsme ještě pořád děti JEDNOTY.____V žánru se někdo opravdu pořádně sekl, drama je blíž pravdě, tragikomedie asi nejblíž (a tragikomediím se zpravidla nesmějeme!).____Seann William Scott, herec známý především odrůstajícímu světu teenegarů jako Steve Stifler, se v Promotion rozhodně nedočká oskarového ocenění, ale jeho výkon není zlý, ovšem do role Douga Staubera se moc nehodil. John C. Reilly je naproti tomu jako neúspěšný asistent asistenta a bývalý motorkář a la Hells Angels perfektní. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší odvar na komedii. Od Stiflera a Reillyho jsem čekal trochu víc srandy. Nakonec to nebyla uplná ztráta času a pár scen mě i pobavilo na to abych mohl udělit čistý průměr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Trochu sociální satira , trochu malá pěkná komedie o tom, jak stoupat na korporátním žebříčku a co to zanechá na duši. Poněkud pustošivý Richard činí celou věc dívatelnou. Potěšila mě píseň bývalého bubeníka punkové skupiny Sex pistols, nyní zakladatel kapely Public enemy. A pár vtipných hlášek. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Malé, divné, vtipné, sympatické, netypické, originální, John C. Reilly, benjo, motivační kazeta, loď v láhvi, přiměřená délka. Promotion mě obrovsky překvapilo, protože jsem v něm našel přesně ten "divný" druh humoru, který mi ohromně sedne. Absurdita, Napoleon Dynamite, trošku Wes Anderson... Uvidíme, co se ze Steve Conrada vyklube. Nikomu nedoporučuju, Promotion si nechám pro sebe. 80% Weard. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Komedie s trošičku odlišnějším pojetím, než je člověk úplně zvyklej, oba hrdinové ukážou jak pozitivní tak negativní stránky svého já, takže chybí takový ten člověk, kterému byste jasně fandili. ()

Reklama

Reklama