Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři námořníci Gabey, Chip a Ozzie mají přesně jeden den volna v New Yorku, než se zase budou muset hlásit na palubě své lodi. A oněch čtyřiadvacet hodin si chtějí pořádně užít! Zamýšlejí navštívit tady a tohle a tamto, ale hlavně se seznamovat s dámskou částí obyvatelstva báječného New Yorku a protančit pak s nimi celý večer. Jejich plány se však zkomplikují, když se Gabey na první pohled zamiluje do plakátu Miss "Turniket" Ivy Smith a rozhodne se ji v obrovském městě nalézt. (dopitak)

(více)

Recenze (32)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

S klasickými poválečnými muzikály mám zkušenosti minimální (ano,stydím se), ale okamžitě to začnu napravovat. Omamně rozhýbané, se skvělou choreografií a klukovsky rošťáckou trojicí námořníků v extrémně sympatickém podání, kde ani ten "třetí vzadu"- neznámý Jules Munshin - nezaostává ani o píď. Nástup je famózní a pravěké číslo "Prehistoric Man" mě vyloženě zvedlo z křesla. První polovina je stoprocentně našláplá, ve druhé už se tolik netančí a nezpívá a hraje se spíše na melodramatickou notu, takže nejvyšší hodnocení uniklo. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Jsem zklamaný. Jedna výrazná melodie, tři chlápci v námořnickém, ale jinak nezajímavé charaktery, ke kterým nejde přilnout, přičemž jedině pak by mě ty eskapády začaly zajímat. Technicolorový drajv to sice táhne k jistá zábavnosti, ale stržený jsem nebyl. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

♫ New York, New York, What a wonderful town ♫ Výborná muzikálová čísla a to nemluvím jen o pekelně chytlavém New Yorku, New Yorku (ne, to není ta slavná píseň, která je se Sinatrou často spojována a která vznikla až o 30 let později pro film s Robertem De Nirem), ale třeba taky o výborné taneční scéně v muzeu mezi dinosaury. I Frank, který to s choreografiemi většinou nepřeháněl, se tady celkem rozpohyboval, nejspíš i proto, že vedle Gena Kellyho člověk nemá moc na výběr :-) Za výbornou náladu, tři sympatické představitele, příjemný smysl pro humor (při narážce na Sinatrovu přítelkyni Avu Gardner se nešlo neusmát), smyčkovité vyprávění a právě ona výborná pěvecká a taneční vystoupení nakonec dávám 4*. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trochu sklamanie. Od tvorcov jedného z najlepších filmov ever som asi čakal priveľa. Ešte to nie je tak vyladené ako ďalší projekt Donena s Kellym, superdokonalý Singing in the Rain ale aj tak fajn muzikál. Milé, vtipné, veselé. 7/10 ()

Javert 

všechny recenze uživatele

Tanec. Hudba. Humor. Frank. Gene. Krásné herečky/tanečnice. Krása. New York, New York! What a wonderful town! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film vzdialenejší realite si snáď ani nedokážeme predstaviť. Lásky na prvý pohľad, bláznivé naháňačky, jednoduché myslenie všetkých postáv. Ale tu ide skutočne o starú svätú pravdu, že ak chcete žiť plnohodnotný život, treba žiť každý deň, ako by bol posledný. Donen s Kellym točia/tancujú/spievajú s takým entuziazmom, že ich filmy nedokážem považovať za pásové výrobky továrne na sny, i keď špeciálne film On the town je jeden veľký sen. Nemôže to byť taká pecka, ako Singing in the rain, pretože tá mala geniálny námet, On the town ho má na prvý pohľad naivný, ale vyvažuje to všemožnými nápadmi. Nakoniec sa ale ukáže, že tento námet je naopak výborný, pretože má v sebe temnejší tón. Ukazuje námorníkov, ktorí si môžu užiť iba jeden deň plný zábavy, ale čo potom? Vyhľadá Gabe Ivy? ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Rob Roy píše pravdu, taky u mně tenhle výborný muzikál, kterému ale ke konci ve scénáři těžce dochází dech, byl dlouho "na plnej". Po odchodu Ivy Smith už se ale kamera točila jen setrvačností a děj vyloženě váznul.___Poslední z trojice THE FRANK SINATRA AND GENE KELLY COLLECTION, a přestože se v něm zpívá asi nejvíc, považuju ho v sérii za nejslabší. Jedničkou tak stále zůstává Take Me Out to the Ball Game, po Marriage on the Rocks asi nejlepší film Franka Sinatry, co jsem zatím viděl.___Tři muži na tři (vlastně jednu chvíli i čtyři) ženy, jeden zbouraný dinosaurus, auto v zelenině a asi dvacet písniček, s perfektně propracovanou choreografií (Gene Kelly se podílel i na režii) - tak přesně tohle lze najít v On the Town! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Určite povinná jazda pre muzikálovo-chtivých divákov. Hoci ma pesničky príliš neoslovili, tanečné kreácie a choreografia je však na vysokej úrovni. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Choreografne vydarené tanečné scény, spájajú podpriemernú melodrámu do ako tak sledovateľného celku. Na povrch ale stále vytŕča totálna naivnosť a miestami aj trápnosť, ktorá ničí možnosť mať z tohto snímku ešte lepší pocit. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, je to krásně barevné, za což zase může Technicolor, navíc je to docela zábavné a některé ty písničky jsou chytlavé, anebo alespoň docela chytré. Frank Sinatra zpívá úchvatně, ale o tom se asi moc nedalo pochybovat. Jen je to místy až tak moc radostné, že vás to může přestat bavit. Snaha námořníků si vrznout je ale v tomhle ohledu zábavná. ()

Wiliem 

všechny recenze uživatele

Je to velmi příjemné, přesto trochu zdlouhavé, hlavně v druhé půlce kde už se tolik nezpívá. Od muzikálů nečekám žádný veliký příběh, přesto jsem byl ale trochu zklamaný. 80%. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pro me prijemne prekvapeni, srandovni podivana se sympatickymi postavami a peknymi pisnickami. Sem tam zaujala i choreografie. ()

nemorino 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvých filmov, ktorý sa z časti natáčal v exteriéroch mesta New York. Dejovo nenáročný, hudobne excelentný; jeden z najlepších filmových muzikálov Gena Kellyho a mojej "srdcovky" Ann Miller. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Celé to pôsobí tak rozkošne naivne, skoro by sa dalo povedať, že až homo... Ale o čom to vlastne je? Trojica námorníkov má po dlhej dobe na mori jednu noc na vychádzku "on the town" (najväčším a teda najanonymnejším) a tak sa naháňajú za bohapustou j*bačkou. Iba je to pre všeobecnú verejnosť a divácku (ne)prezieravosť 50tych rokov schované za veľmi hravý zábavový muzikálový šat. A ja muzikály a najmä G.Kellyho móžem, takže u mně dobrý. ()

Reklama

Reklama