Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Pierre 

všechny recenze uživatele

POŘÁD SI HRAJEŠ? Tak tato otázka je naprosto přesná, protože Terrence Hill je zde opravdu velice hravý a tato jeho vlastnost je ve světě chladného divokého západu velkým osvěžením. Nejsem zrovna fanda westernů a nedokážu je brát dostatečně vážně. Takže pokud je v nich přítomný humor vůbec se nezlobím. A tady mě Terrenceho vylomeniny se střílením do sklenic, sebráním jablka batoletu apod. v první polovině velice bavily. Odlehčená je i Morricconeho rozverná hudba a v některých chvílích i tvůrčí nápady (honička ve skladu ze zrcadly.) Díky těmto odlehčeným prvkům se film dá v pohodě dosledovat. Jinak jsem ale ve vážně míněných scénách jsem hlavně trpěl nudným westernovským nádechem, rozvláčností, zmateným dějem a přílišným natahováním. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podivné dědictví a Mé jméno je nikdo, oba filmy natočené krátce po sobě, v obou Terence Hill, oba o soumraku hrdinů Divokého Západu. Konec 19. století byl koncem kolonizace amerického Západu, železnice přivezla tisíce lidí, právo a organizovaný zločin. Osamělý pistolník už se neměl kam schovat, směrem na západ už ležel pouze Tichý oceán. Nová doba vyžaduje nové lidi a nejrychlejší pistolník Západu už cítí, že to není pro něj, chce se uklidit do Evropy, kde dožije svůj život. Mr. Nobody má však o jeho odchodu do důchodu jinou představu. Kombinace klasického westernu reprezentovaného Henry Fondou, a šimonomatoušovské mlátičky s Terencem Hillem, ukazuje na Leoneho schopnost jít s dobou, a taky na jeho nadhled a smysl pro humor. Morriconeho hudba opět na jedničku. 85% ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Připadá mi, že si film hraje na něco, čím není. Zdlouhavé scény se opravdu vlekou a spíše nudí, chybí v nich nějaký ten náboj, který člověka nutí nespustit oči z plátna v očekávání, jaký úder další scéna přinese. Má jít o komedii, ale toho vtipu tam zas tolik není, nadsázka až příliš chtěná a motivace postav taková nějaká podivná. Aspoň, že hudbu složil tradičně dobrý mistr Morricone. Viděno v rámci Challenge Tour 2015:30 dní se světovou kinematografií. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Sergio Leone své umění v určitých pasážích tohoto westernu nezapře a hned je tak podívaná daleko zajímavější. K tomu všemu napomáhá také Ennio Morricone se svoji tradičně skvělou hudbou, jež tu mimo jiné využívá více či méně modifikované motivy z Tenkrát na západě či Hodný, zlý a ošklivý. Jízda Valkýr je sama o sobě fantastická, ale v mistrově úpravě mi tentokrát příliš nesedla, čímž se patrně jako jediný odlišuji od zdejších uživatelů, kteří ji opěvují. Co se herců týče, tak Terence Hill předvádí skvělý výkon, avšak osobně jej za westernového hrdinu moc nepovažuji. Henry Fonda je opět skvělý, avšak neukazuje tu nic, co bych si pamatoval i po letech. Hodnocení filmu jako celku se pohybuje mezi 3 a 4*. Za zdařilý finiš dávám vyšší počet. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Reziser Sergio Leone je znamy tym, ze rad nechava sceny natahovat dlhymi zabermi na tvare bez dialogov, pripadne nechava v pozadi bezat napinavu hudbu, v tomto pripade to bolo spojene s tykajucimi hodinami alebo je hrobove ticho a divak sa ma stopercentne sustredit na to, co sa tam vlastne ma stat, alebo kto ma co v plane. Vo chvili, ked sa na scene objavi Terence Hill sucasne s veselou hudbou Ennia Morriconeho som si uvedomil, ze sa divam na westernovu komediu a nie na westernovu dramu typu TENKRAT NA ZAPADE (1968) od toho isteho rezisera. Opät ako pri mnohych filmov urobila hudba Ennia Morriconeho film lepsim, nez bol, pretoze ta melodia nemala chybu. Neviem, ci bol problem v scenari alebo v com, ale na to, aby som mu dal 4 alebo 5* by ma to muselo viac bavit a bolo tam zial par nudnych chvil... 02.09.2010 ________ Terence Hill - (Nikto / Nessuno) +++ Henry Fonda - (Jack Beauregard) +++ Jean Martin - (Sullivan) +++ R.G. Armstrong - (John) +++ Karl Braun - (Jim) +++ Leo Gordon - (Red) +++ Produkcia: Sergio Leone +++ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)

Související novinky

Reklama

Reklama