Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Přestřelky nic moc a humor taky neni žádné terno, ale co mně hodně bavilo byla ta myšlenka, kdy si každý pistolník získává jméno, tím, že zabije současnou legendu. Terence Hill až moc hraje sám sebe, ale Henry Fonda to zachraňuje. Ennio Morricone se svým božským soundtrackem, vytváří epickou atmosféru a podle potřeby to umí buď odlehčit a nebo zvážnět. Kdyby se to celé pojalo jako seriozní záležitost, tak by to bylo o dost lepší, takhle je to takové někdy mezi a to je škoda. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako som sa na toto legendárne dielo westernového žánru tešil, tak som bol po jeho skončení sklamaný. Dej nudný a o ničom, Fonda nevýrazný, žiadne poriadne prestrelky. A vrchol všetkého boli časté zrýchlené zábery, až to miestami pripomínalo paródiu. Človek by ani nepovedal, že s tým má niečo spoločné Sergio Leone. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Na prvý pohľad by sa zdalo, že Leone, Morricone a Fonda sú dostatočnou zárukou pre vznik ďalšieho vynikajúceho filmu. Boli by, ak by súčasne niekto nemal ambíciu spojiť spaghetti western s prvoplánovými a nudnými komédiami Buda Spencera a Terencea Hilla a ktovie s čím všetkým ešte. A navyše veľkého Henryho Fondu upozadiť ako nejakého komparzistu. Slabiny filmu vynikajú najmä pri jeho opakovanom zhliadnutí, ktorého som sa dopustil včera. Pri ňom už nefungujú ani fórky na jedno použitie. Napriek všetkým slabinám určite nejde o podpriemerný film, aj keď naň jeho tvorcovia nemôžu byť hrdí. Ale Morriconeho hudobný motív je skvelý. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na tento film mám priam nostalgické spomienky. Bol to asi môj prvý western s Hillom a dlhé roky som mal na stene prilepený biely plagát s deravou ponožkou. Po dlhej dobe sa už naň však pozerám inak. Asi najnetradičnejšie spojenie westernu a komédie už len z pohľadu dvojice Hill-Fonda, z pohľadu hudby a samozrejme režiséra. 70%. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tady asi někdo dělal narážky na Sama Peckinpaha a jeho Divokou bandu nebo co... ale to je jedno. K filmu: štval mě místama nesmyslnej děj, buď nenavazoval nebo bylo divny chování postav. Jednou se chtěli zabít, pak né, pak chtěli zabít někoho jinyho atd. Uplně zdlouhavy nebo zbytečny nebo nevtipny byly různý scény, např. ta s chlastáním v baru (zdlouhavá), zrcadla v domě hrůzy (zbytečná), chytání ryby haluzou (nevtipná), chcaní na veřejném urinálu (chch, ale když nad tim premejšlim, tak tohle byla docela prdel). Počáteční scéna v holičství byla jediná, která mě pořádně potěšila a byla čistokrevnej Leone. Ale Terence Hill se mi prostě do Leonovejch westernů nehodí - není drsnej, ale takovej šašek a jeho komediální výstupy jedině ruší atmosféru západu. Fonda a jeho Jack Beauregard je taky postava, která se někdy chová nevim proč tak tomu, ale jako vysloužilej hrdina s brejličkama má něco do sebe. Ale to jak ho Nikdo tlačí do toho utkat se s tou bandou, to je docela trapny. Vtipně pak vyznívá nápis: "Nobody was faster on the draw". A jinak poslední záběr ala prstění prdele tomu dá korunu, nebo spíš takověj anální rozměr, chch... ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Hlavním zdrojem filmu je literatura: dítě, které nechce vyrůst, Petr Pan. (Hennes)
  • Děj filmu se odehrává v roce 1899. (SONY_)

Související novinky

Reklama

Reklama