Reklama

Reklama

Mé jméno je Nikdo

  • Itálie Il mio nome è Nessuno (více)
Trailer 1

Zkušeného pistolníka Jacka Beauregarda (Henry Fonda) už nebaví být ustavičně ve střehu a dokazovat náhodným mladým puškám svou rychlost. Chce se jen sejít se svým dávno ztraceným bratrem a pak navždy odplout do vysněné Evropy. Do cesty se mu ovšem postaví vynikající střelec a vtipálek, který si říká Nikdo (Terence Hill) a má docela jiný plán ohledně Beauregardova osudu. Začíná záchranou života a končí pistolnickým soubojem dvou modrookých střelců v pravé poledne... Spaghetti western říznutý klasickou italskou komedií natočil v koprodukci Itálie, Francie a Západního Německa režisér Tonino Valerii, někdejší asistent režie u dolarové trilogie Sergia Leoneho. Jeho vliv je patrný zejména v úvodní scéně, namísto opisování jde však u Valerie spíše o poctu a dál se snímek ubírá vlastním směrem. Rozkročený mezi taškařicí nad nejznámějšími westernovými klišé a nostalgií nad mizející érou nespoutaného Divokého západu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Váš klobouk už si říkal o další kulku." Je někdo rychlejší střelec než Jack Beauregard? Já myslím, že je to Nikdo, ale jasnou odpověď na tuto otázku dá až tento nejpomalejší souboj o nejrychlejší kolt Divokého západu. Mě v něm pobavily scény s holičem, bombou, střelecko-alkoholickou soutěží či fackovacím panákem a taky jsem si odnesl poučení, že usměvavý pistolníky v bílejch kulkou nedotčenejch kabátech, není radno vyzývat na souboj. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Podivné dědictví a Mé jméno je nikdo, oba filmy natočené krátce po sobě, v obou Terence Hill, oba o soumraku hrdinů Divokého Západu. Konec 19. století byl koncem kolonizace amerického Západu, železnice přivezla tisíce lidí, právo a organizovaný zločin. Osamělý pistolník už se neměl kam schovat, směrem na západ už ležel pouze Tichý oceán. Nová doba vyžaduje nové lidi a nejrychlejší pistolník Západu už cítí, že to není pro něj, chce se uklidit do Evropy, kde dožije svůj život. Mr. Nobody má však o jeho odchodu do důchodu jinou představu. Kombinace klasického westernu reprezentovaného Henry Fondou, a šimonomatoušovské mlátičky s Terencem Hillem, ukazuje na Leoneho schopnost jít s dobou, a taky na jeho nadhled a smysl pro humor. Morriconeho hudba opět na jedničku. 85% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem viděl kdysi dávno, kdy mi ke štěstí stačilo jen to, že tam hraje Terence Hill. Mám dojem, že tehdy mě jen překvapovalo, proč tam neni také Bud Spencer. No a dnes, když vím, kdo je to Sergio Leone, Ennio Morricone, Henry Fonda, Sam Peckinpah a Jízda Valkýr, tak to najednou dává docela nový rozměr. Líně plynoucí film o namachrovaném frajírkovi (T. Hill), přičemž příběh hraje spíš až vedlejší roli... Celou první hodinu se vlastně nic neděje. Dokonce celých prvních deset minut je jen takový vtípek, který nemá žádné velké opodstatnění, ale stejně ukazuje režijní mistrovství Leoneho a Valeriiho. I dnes se na snímek koukám především jako na komedii. Je tu sice dost vážných momentů, ale spíše parodicky-vážných, než vážně-vážných. A Terence Hill, ačkoliv hrál i vážné role, působí už od pohledu komicky. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Nejvtipnější komediální western,stejně srovnatelný snad jen s Hillovým dědictvím.Paradox je že v obou bez velkého Buda Spencera.Tady ale všechno šlape jako hodinky a hlavně Leone dokázal z Hilla vytřískat úplně všechno.Přijde mi jako by si Hiill už žádnou roli potom nikdy tak neužíval,jako tady.100% ()

Šandík 

všechny recenze uživatele

Film ve své podstatě nesmírně literární... Rozhodně není vážně míněný a není to ani klasická parodie nebo komedie nebo cokoli podobného. Jestli tenhle film můžu k něčemu přirovnat, tak je to taková westernová verze Amélie z Montmarteru. Pohádka se vším všudy, pohádka pro dospělé a také pohádka, která si ze své pohádkovosti velmi okatě utahuje. Na rozdíl od mnoha jiných westernů, které se se svou pohádkovostí berou smrtelně vážně... Celkový dojem: 75% ()

Galerie (41)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu se objevuje scéna, kdy hlavní hrdina pije whisky a následně sklenice zahazuje a střílí do nich. Tyto sklenice jsou naplněny opravdovou whisky ředěnou vodou. Terence Hill chtěl, aby tak scéna vypadala realisticky. (Diego75)
  • Nessuno (Terence Hill) ve filmu jí fazole. Terence Hill měl rád fazole i v soukrém životě. (Redyx1)

Související novinky

Reklama

Reklama