Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Provokativní a vášnivý milostný příběh zasazený do 20. let minulého století. Milionářská dcera Sapfó přijíždí na řecký ostrov Lesbos na své líbánky se svým manželem - umělcem Philem. Zde vzápětí potkává Helenu, dceru ruského archeologa, do které se ihned zamiluje. Během tohoto milostného trojúhelníku Sapfó propadá myšlence, že je reinkarnací bájné básnířky Sapfó. Nicméně naše moderní Sapfó si neuvědomuje, jak tragicky skončil příběh starověké Sapfó? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (14)

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

Na rovinu – šel jsem do toho v očekávání lízaček a jelikož se mi jich v soft-verzi a podání vpravdě krásných žen dostalo, nemůžu být úplně nespokojen. Vlastně jsem byl docela překvapen, když postavy, bez výjimky notabene příšerně špatní herci, vedly MÍSTY snesitelné konverzace, (byť s divným přízvukem) citovaly ctihodné zdroje a přes nepatrné nepřesnosti (skutečně to nebyl Pythagoras kdo tvrdil, že dvakrát do stejné řeky nelze vstoupit – vlastně tvrdil pravý opak) skýtá mezi vlhkými scénami neobvykle širokou paletu neužitečných informací a citátů. Na viditelně zanedbatelný rozpočet žehrat nebudu – je to právě to, co dodává tomuto „céčku“ zvláštní kouzlo videa z prvorepublikové přímořské dovolené; jako biják s rozpočtem 40 miliónů by to bylo k nesnesení. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Pán a paní Lovelovi připlouvají na ostrov Lesbos na lodi Afrodité a v tašce s sebou vláčí lovebirds... Láska a vášeň je skutečně všudypřítomná. Představitelka Sapfó zpočátku nějakým paranormálním způsobem přinucuje můj monitor vypouštět feromony. Jiného výkonu však není schopna. V místnosti začíná být k zalknutí. S příchodem druhé ženy propadá mužské pokolení studu - nejdříve obří falus starověké sošky a pak žena dávající ženě tisíckrát větší rozkoš. Ale konec vše v dobré obrátí - SPOILER - ukáže se, že lesbická láska je jen chiméra a na její rakvi úd vnikne do srdce ženy se správnou orientací. Nebohá Sapfó, vášeň a nic než vášeň, kterou jsi byla schopna předvádět přesvědčivě jen nahá s jazykem mezi stehny, tě zahubila. Tušil jsem to. Být pornografií, měla bys co nabídnout. Být psychologickou studií, také bys možná měla co nabídnout. Obojím jsi být ale nedokázala. I když, s tou studií to zase tak nevypadá horké, když nejdříve sebevědomá Ruska naprosto bez skrupulí svede Sapfó, pak prohlásí, že ji nechce (poněvadž to není jako s chlapem - jak to vlastně bylo předtím?), svede manžela (poněvadž ten svou Sapfó miluje a nyní si s ní nerozumí a tak potřebuje utěšit jiným klínem), ukáže se, že i přes dobrodružnou a volnomyšlenkářskou povahu je panna, což komentuje slovem: "Samozřejmě." Jsem z těch lidí nějak zmatený. KONEC SPOILERU. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Základní devízy byly dobré až skvělé. Ale výsledkem je amatérské balancování mezi soft pornem a pseudo sondou do života jedné rádoby reinkarnované Sapfó. Nuda. Přičtu-li lacinou výpravu, špatný střih, nemožné užívání minimálního počtu hudebních motivů a jednu horší zvukovou stopu než druhou = katastrofa. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Když od něčeho vůbec nic neočekávám, bývám občas nakonec docela mile překvapen. A to se mi přesně stalo u tohoto filmu. Podle anotace (mladá žena Sappho připlouvá na Lesbos s novým manželem a zjistí, že je převtělená básnířka stejného jména) jsem čekal špatné béčko zajímavé jen díky lesbickým scénám. Ale nebylo to tak, Sappho má překvapivě i další kvality, například zajímavé dějepisné vsuvky. Podle mě to není vyloženě špatný film, už jen kvůli tomu, že herci nehrají špatně a cosi jako atmosféra se tu taky objeví. ()

L'Alpagueur 

všechny recenze uživatele

Normálně bych hodnotil tento film dvěma hvězdičkami, protože jde vlastně o několik erotických scén, které jsou střídány filozofickými dialogy, jež slouží jako slovní vata. Jenže zde je třeba vyzdvihnout invenci Ukrajinců, že už před víc než patnácti lety našli tu odvahu filmově zpracovat téma lesbického vztahu, přitom ukrajinská společnost je více nábožensky založená a konzervativnější než česká. Nejvíce pak tato ukrajinská tvůrčí svoboda vyniká v kontrastu se současným Ruskem, kde by něco takového nedovolili. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na Krymském poloostrově nacházejícím se na severu Černého moře. (VMa)

Reklama

Reklama