Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (125)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tahle série opravdu už nemá vůbec co nabídnout. Technická stránka je značně podfinancovaná a film vypadá, jako by vypadl z VHSKY z 90. let, to samé platí o hereckých výkonech. Atmosféra nulová, což vzhledem k tomu, že se film odehrává v psychiatrické léčebně je značně negativní, takže jediné, co stojí za zmínku je Gore, kde potěší praktické efekty a je zvládnuto poměrně slušně, ale kdyby se nemuselo čekat 70 minut než se film rozjede, potěšilo by to víc. Ujdou ještě Chuckyho hlášky, jinak nevidím příliš důvodů proč nového Chuckyho doporučit. Na jedno zhlédnutí se to přežít dá.50% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

I když je to už řemeslně na úrovni televizních seriálů z 90.let, psycholéčebna nemá vůbec žádnou atmosféru a některé postavy jsou úplně mimo, od Chuckyho více než horror čekám černý humor a pošahanou/slaboduchou zápletku...Takže jsem nakonec víceméně uspokojenej... Je to blbost objektivně někde kolem dvou hvězd, ale subjektivně je mi to pořád tak nějak sympatické a je fajn, že se Chucky po těch letech mohl vrátit do Dourifovic těla (i když o generaci jinde :D ) ...ha- to byl asi Spoiler ()

Reklama

hhannie 

všechny recenze uživatele

Jakože na tupost a nelogičnost chování hlavních postav jsem si v hororech už celkem zvykla, ale tady to bylo do oči bijící. Psychiatrickou léčebnu hlídá venku celkem jeden! maník a celé oddělení jedna sestra a ještě sedí šikovně zády ke všem pokojům, tak aby ji mohl kdokoliv a kdykoliv sejmout. Ach jo. SPOILER: A několik panenek Chucky a nově převtělení do lidí na lusknutí prstu? Vážně? Chuckyho kult jsem si pustila víceméně z nostalgie, ale myslím, že žádný další díl nechci z téhle série nechci už nikdy vidět, ani kvůli starým známým hercům. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Asi je čas, aby Mancini předal sérii do rukou někomu jinému. Jako scénárista má sice zajímavé nápady, ale jako režisér má neskutečné zkraty. Po mizerné Nevěstě a naprosto tragickém a ubohém Seedu přišla malá vlaštovka naděje Curse, kde se Mancini vrátil k hororu a k atmosféře a i když byl děj trochu zbytečně překombinovaný, mělo to ten správný hororový nádech. Bohužel toho Mancini nevyužil a vrátil se k podobné frašce, jako bylo sémě. Atmosféra naprosto neexistuje, děj je stupidní, nedává sebemenší smysl, Chucky je podivná figurka ze které nejde absolutně žádný strach. Nová léčebna nemá žádnou atmosféru a pokaždé, když se na scéně objeví příšerná postava Jennifer Tilly která jí hraje ještě hůř, jde všechno doslova do prdele. Ono vůbec od doby, kdy se ve scénáři objevila přítelkyně Lee Raye, šlo to všechno do sraček. Scénář fakt nedává sebenší smysl, všechno je laciné, odbyté, dialogy rvou uši, vražd je málo a jsou o ničem a Alex Vincent naprosto nevyužitý, opět. Opravdu tak špatný film, až to milovníka prvních tří dílu hodně bolí. Tohle se vůbec nepovedlo, je čas jít dál, jiným směrem a přitom scénář bych napsal lepší za deset minut. Stačilo by, aby Andy byl v nějaké starší a opravdu děsivé léčebně společně s Nicou a Chucky tam v temných uličkách likvidoval pacienty i personál v nějakém svižnějším twistu a ne jednou za dvacet minut ve scénáristické žumpě rádoby parodie a nepochopitelných dějových zvratů, ve kterém je Chuckyho zaklínání dokonce hotové za deset vteřin bez jediného efektu....nevim, co si Mancini myslel že dělá. 25%. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie ako Seed, avšak o dosť horšie v porovnaní s Curse. Predchádzajúca časť ma fakt bavila viac, bola napínavejšia aj atmosférickejšia. Samotné prostredie psychiatrickej liečebne tu žiaľ atmosféru nevytvára, už len preto, lebo táto časť je opäť viac čiernohumorná ako hororová. Spočiatku ma to ešte bavilo, ale v druhej polovici spokojnosť skončila. Gore potešilo, Chuckyho hlášky taktiež, ale samotný nápad toho chudáka Chuckyho roztrojovať či rozštvorovať, aby bol v každej jednej bábike, mi príde ešte prijebanejší ako Chuckyho bisexuálny syn v piatej časti. Mancini to svojimi fantazmagorickými nápadmi žiaľ začína postupne pochovávať. Záver hlúpy, ale to som vlastne aj čakal. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Natáčelo se od 9. ledna do 17. února 2017 v Kanadě a Georgii (USA). (Varan)
  • Fiona Dourif (Nica) je dcerou Brada Dourifa, který ve filmech o děsivé panence hrál masového vraha Charlese Lee Raye, který se do Chuckyho převtělil v prvním dílu filmové série Dětská hra (1988). V dalších dílech panenku vždy daboval. (pórek)

Reklama

Reklama