Reklama

Reklama

Chuckyho kult

  • USA Cult of Chucky (více)
Trailer 1

Poslední čtyři roky strávila Nica (Fiona Dourif) v ústavu pro duševně choré zločince poté, co byla nespravedlivě obviněna, že to byla ona, ne Chucky, kdo zavraždil celou její rodinu. Když ale její psychiatr na skupinové terapii představí nový léčebný prostředek – “hodnou” panenku – léčebnu postihne série děsivých úmrtí a Nica začne o své diagnóze pochybovat. Andy (Alex Vincent), Chuckyho nyní již dospělá oběť z původního snímku Dětská hra, spěchá Nice na pomoc. Aby ji ale zachránil, bude muset obelstít Tiffany (Jennifer Tilly), Chuckyho dávnou nevěstu, která udělá cokoliv, aby pomohla svému milovanému protějšku. A je jí jedno, jak smrtící a zvrácené to bude. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (125)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby za predaj Blu-ray v USA $1,062,840Tržby za predaj DVD v USA $1,134,883║ Tak tu to Mancini prekoučoval, sa mu to dosť rozpadlo pod rukami. Jednoznačne najmenej nápaditý diel, kde maximálne vyčnievajú len tie tak zbytočne zvrátené scény, trošku už cez čiaru znesiteľnosti. /40%/ ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kdykoliv se dívám na nějaký horror z blázince, po shlednutí si připadám jako blázen :-) Každopádně vítám každé pokračování slavných horrorů. Scéna se skleněným stropem parádní. Vadilo mi několik panenek. Už to nebylo takové napínavé. No a ty červené boty na konci? Hnus. Ten psychiatr nemá vkus! ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

O niečo lepšie ako Seed, avšak o dosť horšie v porovnaní s Curse. Predchádzajúca časť ma fakt bavila viac, bola napínavejšia aj atmosférickejšia. Samotné prostredie psychiatrickej liečebne tu žiaľ atmosféru nevytvára, už len preto, lebo táto časť je opäť viac čiernohumorná ako hororová. Spočiatku ma to ešte bavilo, ale v druhej polovici spokojnosť skončila. Gore potešilo, Chuckyho hlášky taktiež, ale samotný nápad toho chudáka Chuckyho roztrojovať či rozštvorovať, aby bol v každej jednej bábike, mi príde ešte prijebanejší ako Chuckyho bisexuálny syn v piatej časti. Mancini to svojimi fantazmagorickými nápadmi žiaľ začína postupne pochovávať. Záver hlúpy, ale to som vlastne aj čakal. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tahle série opravdu už nemá vůbec co nabídnout. Technická stránka je značně podfinancovaná a film vypadá, jako by vypadl z VHSKY z 90. let, to samé platí o hereckých výkonech. Atmosféra nulová, což vzhledem k tomu, že se film odehrává v psychiatrické léčebně je značně negativní, takže jediné, co stojí za zmínku je Gore, kde potěší praktické efekty a je zvládnuto poměrně slušně, ale kdyby se nemuselo čekat 70 minut než se film rozjede, potěšilo by to víc. Ujdou ještě Chuckyho hlášky, jinak nevidím příliš důvodů proč nového Chuckyho doporučit. Na jedno zhlédnutí se to přežít dá.50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Mám pre teba odkaz od Chuckyho. Vravel, že budeš vedieť, čo to znamená. Je to len jedno slovo. Vypitvanie.“ Ja neviem. Na tejto sérii - resp. prvých troch dieloch - som vyrastal a proste sa mi nepáči, čo tvorcovia s Chuckym urobili v nasledujúcich. (Kvázi)humorné štvorka a päťka boli jedným slovom strašné a síce pochmúrna šestka pôvodne „vážnej“ sérii napravila pošramotené renomé, ale tak že by šlo len kvôli tomu o nejako extra lepší film, to sa ozaj povedať nedalo. Sedmička je akousi kombináciou vážnej jednotky, dvojky, trojky a šestky a komediálnej štvorky a päťky. Dej je umiestnený do hororovými fanúšikmi obľúbeného prostredia psychiatrickej liečebne. Postavy sa dali, vraždiace scény sa dali, Chucky sa dal. Občas z toho vyšla atmosféra. Ale proste moc ma to nebavilo a dosť dobre nerozumiem stavu, v akom sa táto séria nachádza. No páčilo sa mi, že sa vrátil Andy (viď. potitulková scéna šestky). A tým pádom sa mi veľmi páčila aj bonusová scéna po titulkoch. Naopak, nebavila ma SPOILERY Jennifer Tilly, ktorú dlhodobo pokladám za najväčšiu chybu série a ani vysoký počet bábik. A humor samozrejme. SPOILERY ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Po "Koženym ksichtu" se nám letos vrací i pihatý zrzek z plastu: jestli je však i tento návrat nutný a povedený, na to si už budete muset odpovědět pouze vy sami. Charles Lee Ray nás tentokrát zavede do psychiatrické léčebny, kde postavě z předešlého dílu hodlá udělat ze života peklo a, jen tak mimochodem, pobít tamní personál a pár dalších pacientů. No a jelikož na to nebude sám (za ty spoilery byste si měli nafackovat, pánové), tak to vypadá na solidní bodycount za doprovodu tučných gore mňamek. Až uměle bílé interiéry dávají zajímavé kombo se zasněženými exteriéry, ale... do prdele, kde je ta atmosféra? Kde je napětí? Navíc scénář je děravější než Psychorův mozek a spíš připomíná sled násilně pospojovaných nápadů. Ještěže Mancini vepsal do Chuckyho plastové huby pár opravdu podařených hlášek a v závěru si pro vás připravil několik twistů - za což rozhodně plus. Ale proč proboha tam zase strká tu vymaštěnou zrůdu ze všech zrůd Jennifer Tilly a z vracejícího se Andyho udělal jenom vedlejší a navíc pitomou figurku? Zkrátka škoda psaných slov, jinak se ještě víc naseru. P.S. Vytrvejte až do konce závěrečných titulků, kde se vrací další nečekaná postava z původní série. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Po šesti filmech je lore tak hluboké, že se v něm dá jen těžko vyznat. Tvůrci se navíc rozhodli pokračovat ve směru šestky a poměrně utlumily ty největší bizáry - a pro mě to nejsou změny k lepšímu. Mancini navíc není nejlepší režisér a bývá lepší, když pro své scénáře hledá jiné. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V siedmej časti série je Nica (Fiona Dourif) poslaná do psychiatrickej liečebne s miernejším prostredím a väčšou slobodou. Jej doktor jej chce pomôcť prekonať temné spomienky na minulosť, ale po jej príchode sa za nezvyčajných okolností v liečebni objaví bábika Chuckyho. Doktor je presvedčený, že ide len o neškodnú hračku, ale Nica vie, že Chucky je späť. Jej presvedčenie sa naplní, keď začnú pacienti jeden po druhom brutálne zomierať. - Tie sequely v posledných týždňoch pribúdajú rýchlejšie, než rastú hríby na Záhorí. V tomto prípade ide o vydarený sequel, ktorý neprináša nič nové, ale len to staré. To ale nevadí, pretože Chucky dáva brutálne moderné hlášky, vydarilo sa niekolko parádnych gore scén, Fiona Dourif po dlhej dobe presvedčivo zahrala svoju úlohu v horore a nebolo to pokazené nezmyselným CGI, ako sa mnoho ludí obávalo. Napätie sa miestami objavilo tiež, čomu v mojom prípade pomohlo hlavne to prostredie zasneženej liečebne, ktorá pôsobila dosť depresívne a je to moje najoblúbenejšie prostredie v hororoch. Som zvedavý, čo príde v tejto sérii ďalej, pretože koniec je otvorený, a aj keď nejde o špičkovú hororovú sériu, nie je tu ani jedna časť, ktorá by bola vyslovene zlá, takže s ôsmou časťou nebudem mať problém a rád si ju pozriem. + herec z Halloween a Halloween II + herečka z Fear Clinic a Arbor Demon + herečka z Channel Zero + herec z Damien + herec z iZombie ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Z posledních tří pokračování je Cult of Chucky tím nejlepším. Mancini se opět nedokáže odpoutat od přepáleného závěru předchozího filmu, ale tentokrát jej nerozvedl v parodii. Sedmý díl se stejně jako ten předchozí pokouší spíše o seriózní slasher. Mancini naštěstí napsal velmi nápaditý a chytrý scénář, ve kterém ani zdaleka není nejzajímavější hádankou to, kdo zemře jako další. Několik překvapivých zvratů a velmi povedené černohumorné momenty. Škoda toho polovičatého finále, průběh sliboval daleko větší hody a Mancini si možná toho naspořil na příště až příliš. Už proto doufám, že Cult of Chucky vydělá a že nějaké to příště vůbec bude. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Na Chuckym sa mi na jednej strane veľmi páči, že aj napriek tomu, že táto séria má už prakticky tridsať rokov, tak je stále približne v tých istých rukách, takže je to plnohodnotná séria, ako sa patrí, ale pri tomto siedmom pokračovaní si už nie som istý, či je to stále správna voľba. Na každého nového Chuckyho sa vždy teším, mám rád tie temnejšie, ale aj zábavnejšie diely, ale už by to nutne potrebovalo zmenu a nejaké nové Chuckyho dobrodružstvo, tu mi prítomnosť starších postáv z pôvodných dielov, dokonca aj hlavného hrdinu úplne prvých častí, ktorý už medzitým samozrejme dospel moc nesedela. A rovnako aj zasadenie deja do psychiatrickej liečebne, ktorú som v tomto žánri nikdy moc nemusel a tento film mi to opäť len potvrdil. Film sa aj napriek krátkej dĺžke väčšinu času nesie skôr v pomalšom tempe, pričom dejovo to ani nemá moc čím prekvapiť alebo výraznejšie zaujať, len sa neustále riešia postavy, ktorým samozrejme opäť nikto neverí, ako to bolo v tejto sérii už nespočetnekrát, ale predtým aspoň v atraktívnejšom a zábavnejšom prevedení. Až posledná tretina je dynamickejšia a film ma už aj celkom bavil, ale tiež to nie je nič, na čo by sa oplatilo dlhšie spomínať. A tak som rád, že aspoň samotný Chucky, teda hlavný dôvod, prečo som si tento film pozrel ani tentoraz nesklamal, každú scénu s ním som si užíval, má perfektné hlášky a je až prekvapivo brutálny. Síce by som bol radšej, keby tu bol len v jednej bábike, toto nebol najlepší nápad, ale filmu to ani neuškodilo. Po hororovej stránke to nie je najhoršie, atmosféra síce moc nefunguje a o napätie tu vôbec nejde, ale scény s Chuckym sa podľa mňa celkom vydarili, rovnako ako úmrtia, ktoré sú na pomery série teda poriadne drsné. Hlavne taká scéna s padajúcim sklom alebo rozdupaná hlava to slušne osviežia. Obsadenie na mňa pôsobí dosť rozporuplne, síce sa tu objavia postavy z predchádzajúcich dielov, ale bavila ma vlastne len Fiona Dourif, ktorá je tu prakticky hlavná hrdinka, ten zvyšok ma už nezaujímal a to dokonca ani Alex Vincent, ktorý bol ako chlapec v prvých dvoch dieloch sympaťák, ale teraz v dospelosti mu úplne chýba charizma a je z neho len nevýrazný herec. A režijne je to tiež skôr sklamaním, samotný Chucky vyzerá dobre a rovnako aj vraždy, ale atmosféra je slabá a vizuálne mi to tiež moc nesedelo, vyzerá to dosť nízkorozpočtovo. Takže Cult of Chucky je z celej série podľa mňa najslabší diel, ale stále si udržal nejakú úroveň a Chucky sa opäť vydaril, takže aspoň kvôli jeho scénam som rád, že som si to pozrel. 57% ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najhoršia časť série. Scenár, herci... katastrofa. Scény s Jennifer Tilly jedna veľká trapošina. Ale naklonovaný Chucky, to už bolo na mňa priveľa. Jeden bod za Chuckyho hlášky a gore. Inak pre mňa najväčšie tohtoročné sklamanie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Priemerná, tuctová žánrovka s množstvom nezmyslov i trápností, s ktorými sa divák skrátka musí zmieriť. Veľká škoda, že sa nevyužil potenciál psychiatrickej liečebne. Z toho sa dalo vyťažiť omnoho viac. Aspoň, že to gore stálo zato, lebo nebyť toho, zrejme by bolo moje hodnotenie nižšie. Predchádzajúca časť lepšia ... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký scenárista talianskeho pôvodu George Donald Mancini sa do dejín horrorovej kinematografie zapísal predovšetkým ako stvoriteľ kultovej postavy, reinkarnovanej vraždiacej bábky Chuckyho. Podľa jeho scenára bolo v priebehu rokov 1988 až 2017 natočených sedem častí tejto série. Posledné tri pokračovania aj sám režíroval. Konkrétne sa jedná o tituly: Detská hra (1988), Detská hra 2 (1990), Detská hra 3 (1991), Chuckyho nevesta (1998), Chuckyho potomstvo (2004), Chuckyho kliatba (2013), Chuckyho kult (2017). Videl som ich všetky. Dnes som si pozrel v pôvodnom znení s titulkami poslednú spomínanú časť "Cult of Chucky", ktorá plynule nadväzuje na predchádzajúci diel. Zmenilo sa prostredie, ale atmofséra zostala rovnaká. Takže ju budem hodnotiť tak isto ako jej predchodcu. *** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

-Slyším Chuckyho ve své hlavě....uááááá!- Řemeslně pěkně odvedený standardní příběh z blázince, kdy jsou efektní vraždy vyplněny vatou, bohužel ne střelnou. Asi nejhezčí je rozbité střešní okno, ubodání, rozvrtání a vyvržení dozorce má ovšem rovněž svůj půvab. Škoda, že panenkový slasher nemá více obětí, jelikož to je na celé sérii nejzábavnější. Vraždění nemají téměř žádný čas na útěk, anžto přepadení jsou náhlá a smrtící, což trochu zamrzí, páč se tím ztrácí napětí. Ještě že na všechno není sama jen mučená Chuckyho hlava, kterou si Andy schovává. Ošklivý Andy, ale Chucky má v rukávu několik es, takže Andy se bude ještě divit... ()

juta 

všechny recenze uživatele

Nové pokračování Chuckyho působí trochu televizním zpracováním, což je velká škoda na tento kultovní horor. Na druhou stranu přišel tenhle díl s některými novinkami a navíc Chucky nebyl jen jedinou figurkou... To bylo docela fajn, stejně tak, že se vrátily staré známé postavy. Konec byl tak trochu otevřený, tak doufám, že se brzo dočkáme osmičky. :-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Strašná škoda, že Mancini nemá k dispozícii väčší budget a film sa preto skoro celý odohráva v sterilnom prostredí blázinca. Príbeh nie je síce žiadna sláva a až príliš variuje už otrepanú tému, že všetci okrem hlavnej hrdinky si myslia, že Chucky je len bábka. No tá Manciniho obsesia s tesným previazaním celej ságy, vrcholiaca opäť raz v potitulkovej scéne, musí nadchnúť každého fanúšika naratívu pokračovaní. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Podprůměrný díl, ale je pravda, že scéna se šlápnutím do úsměvu měla své kouzlo. Nico mu z xichtu udělala pěknou čalamádu .. 4/10 = 40% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle novej Chucky je opravdu nejhorším z celé série. Určitě jsem nečekal žádnou pecku, ale taky jsem nečekal, že to bude taková sračka. Sledovat Cult of Chucky bylo pro mě utrpením. Samozdřejmě, že to není vina Chucky(ho).To asi jenom Mancini(mu) naprosto hráblo.Dávám jednu hvězdu z úcty k Chucky(mu), ale jinak je tenhle kousek téměř odpadová záležitost. Jestli je v plánu další Chucky tak doufám, že Mancini u toho nebude. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|59%| Už 7.díl této celkem zdařilé série. A jak to tak vypadá, co jsem zjišťoval, tak režisér Don Mancini na r.2019 připravuje osmičku. Já jsem pro. I když na první dva filmy to asi už mít nebude. No nic, nebudu srovnávat k žádnému dílu at z toho není guláš. Tento snímek CULT OF CHUCKY je určitě obstojnou částí, sérii ostudu dělat nebude. Přesto to má pár much. Hororová atmosféra tu moc není, ale zase tu máme Chuckyho, který hláškoval o něco víc než v předchozím snímku CHUCKYHO KLETBA. Příběh je už takový vycucaný z prstu. Ale budiž. Jen mi moc nesedla skutečnost, že se Chucky může rozmnožit do více schránek. Pochopil bych do panenek, ale i do lidí? No, uvidíme, co přinese osmička. Rozhodně zde bylo krom dobrých hlášek i pár zajímavých krvavých úmrtí. Máme tu i postavu Andyho z prvních 2 dílů. Hraje ho stejný herec, i když už je logicky dospělý. Celkově mě to bavilo, ale děje jsou v novějších a novějších pokračování už dost slabé. Víc to ale kritizovat nebudu, i hudba stojí za kladnou zmínku. Chucky pobavil a jsem zvědav na další část. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nejatmosféričtější Chucky. Tentokrát se vražedná panenka pohybuje v prostorách blázince, kam dosud nezavítala, hnedle se zde vyskytnou tři její (oživlé) repliky, připravené provrtat pár hlav a pustit žilou pacientům léčebny. Než se tak stane, je potřeba se trochu vpravit do děje a zrekapitulovat události ze šestého dílu, případně i z jedničky a dvojky, na nějž bezprostředně navážeme. Spojovatelkou je ochrnutá Nicka (Fiona Dourif), která do ústavu byla poslána kvůli své nepříčetnosti. Divák už ji dobře zná z předchozího dílu, ví, že její obvinění z vražd je liché. Vedle toho má Andy, který už se s Chuckym potýká od svého dětství, ve svém domě schované torzo originálu panenky. V minulém díle Chuckyho na závěr zastřelil, momentálně z něj zbyla jen mluvící hlava. Chucky má ale velkou šanci na reparát. Ovládá jisté mocné kouzlo. A když má na jeho vzkříšení eminentní zájem i někdejší přítelkyně sériového vraha, jehož duše se do něj kdysi převtělila, tak by to s jeho prokletou dušičkou nemuselo vypadat bledě. A je-li nablízku lidské tělo, do něhož se dá převtělit, je důvod k vražedným oslavám. Na většinu z toho, co uvádím, nedojde řada hned. I vraždění, které je brutálnějšího rázu, poodstoupilo do pozadí. Co je ale hlavně dobře, je to, že scenárista celé série Don Mancini, výrazně ubral na parodické až sebe-parodické rovině, kterou byly stiženy díly 3-5, něco málo se dochovalo i v díle 6, což prostě vyvolávalo dojem, že už se nechce nic dál vymýšlet. Netvrdím, že prostředí psychiatrické léčebny je přímo scenáristický objev století, nicméně je to prostředí uzavřené, klaustrofobické a dostatečně funkční pro účely vražedných rejdů. A to, co Mancini předkládá, disponuje mrazivou atmoškou, chyběl jen kousíček a z kamerových jízd po deprimujících chodbách mohlo Mancinimu náležet, že má pilně nastudován termín "kubrickova chodba". Jen tedy pokud celý film také zrežíroval výhradně on, prý udájně ne, nemám to ale stoprocentně ověřené. Budu tedy vycházet z oficiálního údaje, film přebírá něco atmosférického z jedničky, podtitulková scéna potěší příznivce dvojky, a celkově máte-li sedmidílnou sérii nakoukanou, budete v obraze. Jen mě zaskočilo, že ještě ve filmu z roku 2017, je k vidění animatronická práce. V některých pasážích se animatronickým loutkám neubráníte nechtěnému smíchu. Technická kvalita animace opravdu neoslní. Je to ale také určitá pocta i odkaz na originál z osmdesátých let, na to nezapomínejme. Z postav má nad všemi jasně navrch, i když připouštím, že chovanci ústavu i ředitel nebyli vůbec špatní, talentovaná a solidně hrající Fiona Dourif. Když její táta, známý béčkový herec Brad Dourif, namlouval poprvé Chuckyho, byla tak v první třídě. Je zajímavé, že se ti dva spolu přímo nesešli na place, ale dělají na hororu, o němž by jen tehdy málokdo prohlásil, že vraždící prokletá panenka přežije tři dekády a stále bude diváky bavit. 8/10 ()

Reklama

Reklama