Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nááááááádhera!! Naprosto krásný film, jiné slovo než krásný nebo nádherný (nebo synonyma těch dvou slov) prostě nepadá v úvahu. Henry Fonda a Katherine Hepburn si tyhle role nechali jako ty nejblyštivější diamanty vpodstatě na závěr své kariéry (Fonda doslova na závěr, brzy poté zemřel). Jeden z nejlepších filmů historie (podle mě). ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda je kouzelný! Jako nevrlý zapšklý starý pán, který prohlédne až v přítomnosti přidrzlého nevlastního vnuka prostě nemá nejmenší chybičku. Navíc mu scénárista vložil do úst obrovské množství nádherných hlášek. Ostatní čtyři hlavní role jsou také výborně zahrány, ale už nejsou tak šťavnaté. Atmosféra chalupy na Zlatém jezeře je taky nádherná a pokud bych chtěl někde stárnout, tak je to přesně na takovém místě! ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Už po pár scénách bylo jasně poznat, že jde o adaptaci dialogové divadelní hry - o starém manželském páru "na sklonku života", jehož hašteření a lamentování nad ustupujícím zdravím a nastupující senilitou přeruší měsíční pobyt 14letého nevlastního vnuka. "Skamaráďování" mezi ním a cynickým profesorem - uštěpačným, rýpavým "mezkem" - přineslo ty nejpohodovější a nejživější momenty, kdy jsem zvažoval i 4hvězdičkové hodnocení, nicméně kvůli prkennému úvodu a závěru (v němž se dlouholeté neshody mezi otcem a dcerou vyřešily jak mávnutím kouzelného proutku jedním rozhovorem) zůstanu u mírného nadprůměru. ()

TheRoller 

všechny recenze uživatele

"Aké je to prekročiť osemdesiatku?" - "Dvakrát horšie ako prekročiť štyridsiatku." Nechápal som, prečo všetci hovoria, že ten film je krásny. Nič viac. Teraz už chápem. Ten film je KRÁSNY. Nič viac sa o ňom povedať ani nedá. Najkrajšie na tom je, že ten film je vlastne o ničom, a pritom toho toľko hovorí. Proste nádhera. A Henry Fonda - najkrajšia labutia pieseň, ocenená Oscarom. Presne tak, ako si to grand jeho formátu zaslúžil. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Celý snímek jsem měla strach, že se Henry Fonda před kamerou rozpadne a Hepburonová roztřese k nezastavení. Obojí mě poněkud rušilo v tom, abych si mohla plně užít poetického příběhu staré dvojice. Lidé by měli znát své limity a v momentě, kdy začnou trouchnivět, by měli zvážit, zda si ještě stoupnout před kameru. Dílem z ohleduplnosti vůči vidoucímu obecenstvu a dílem kvůli tomu, aby si diváci zachovali vzpomínky na časy, kdy byla radost na ně pohledět. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Ve scéně, kdy Chelsea skáče šipku, aby se předvedla svému otci, měla Jane Fonda připravenou dublérku, protože nesnáší studenou vodu. Katharine Hepburn (Ethel) se jí ale zeptala, zda skočí sama, a Jane bylo trapné odmítnout, a tak několik týdnů trénovala a ve filmu pak šipku skočila sama. (Verunka84)

Reklama

Reklama