Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Ooooooh :) To je tak krásné - starší pár, který tráví měsíce pospolu u jezera, k tomu mladík, který s nimi měsíc stráví také, do toho shledání otce a dcery a rozdílnost staršího páru, který ale stále drží pospolu. Normálně bych řekla, že je to tak přep*čené, že mě z toho samou sladkostí bolí zuby, ale je to tak skvěle natočené, že tomu není co vytknout. Herecké obsazení - vynikající kombinace. Úžasná kamera a detailní, klidné záběry :) A pokud máte podvědomí o historii rodiny Fondových - či načtené životopisy jako já - tak víte,že to natáčení nebylo lehké ani pro jednoho. Doporučuji na pošmurné víkendové odpoledne :) ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Krááááááása, už při prvních kamerách na potáplice a západ slunce nad jezerem při piánu naznačovalo, že půjde o nevšední zážitek. Ale poté co hlavní dva představitelé poprve promluvili,už to bylo jisté! Za celou dobu 6 herců, včetně pošťáka a přitom taková atmosféra, jejich výkony jsou strhující. Jedná se proste o nádherný film, který pohladí na duši, takové filmy se dnes již nevidí. ()

Reklama

Neotom 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení, jímavý příběh, poklidné tempo, krásné prostředí, klavírní skladby v pozadí. Kombinací těchto faktorů vznikl film tak pozitivní, až se dotýká samotné hranice kýče- naštěstí ji ale nikdy nepřekročí. Mám snad jedinou výraznější výtku: Občas se mi nezamlouvala psychologie postav (zvláště radikální změny nálad během několika sekund bez zjevné příčiny). 80% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Asi tak úvodních 30 minut vypadalo jako takový obyčejný doochodcovský drama. Sice filmy o doochodcích mě zrovna moc neberou, ale dalo se na to dívat. Jenže pak se tam zjeví hysterická Jane Fonda a mele nějaký neskutečný hovna. Ta sice záhy opět zmizí, ale zbytek filmu už je akorát o tom, jak jeden despotický stařec jezdí s nějakym nevychovanym spratkem po jezeře na člunu a chytá ryby. Horko těžko jsem to dokoukal. Film by byl tak na 1 hvězdu, druhou přidávám čistě jenom za Henryho Fondu. Nechápu, kde to nabralo takový hodnocení. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ono pokud uděláte film o proměně starého bručouna v nejlidštější bytost na světě, tak pokud film nebude vyloženě dementní, tak téměř nemůžete neuspět. Asi první hodinku jsem prožíval obrovskou nudu a reálně zvažoval odpad. Možná to ani hodinka nebyla, ale subjektivně se to tak táhlo. Jakmile se dostavila návštěva, tak film začala ovládat kouzelná a pohodová atmosféra, která jej až do závěrečných titulků neopustila. Samozřejmě došlo na totální převýchovu nevychovaného spratka. A rodinné spřátelení na sklonku života. Nakonec se z toho vyklubal tedy celkem milý film o teple rodinného krbu a lásce až za hrob. Navíc došlo k symbolickému rozloučení s jedním úžasným hercem. S ohledem na to, že taky budu jednou starý, hloupý a ošklivý filmu malinko přidám. 3* ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Jedná se o jediný film, ve kterém se setkaly dvě legendy stříbrného plátna – Henry Fonda (Norman Thayer Jr.) a Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Před natáčením tohoto snímku se dokonce nikdy ani nesetkali, přestože měli společné přátele a známé. (Zdroj: ČSFD)
  • Kánoe Gertrude, která se ve filmu objevila, patřila Katharine Hepburn (Ethel Thayer). Po její smrti byla vydražena za 19 200 amerických dolarů. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy Chelsea skáče šipku, aby se předvedla svému otci, měla Jane Fonda připravenou dublérku, protože nesnáší studenou vodu. Katharine Hepburn (Ethel) se jí ale zeptala, zda skočí sama, a Jane bylo trapné odmítnout, a tak několik týdnů trénovala a ve filmu pak šipku skočila sama. (Verunka84)

Reklama

Reklama