Reklama

Reklama

Hranice nemožného

(seriál)
Rozhovor 1 - Georgina Haig
Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller / Horor
USA, (2008–2013), 74 h 31 min (Minutáž: 43–81 min)

Hrají:

Anna Torv, Joshua Jackson, Lance Reddick, Blair Brown, Jasika Nicole, John Noble, Kirk Acevedo, Seth Gabel, Michael Cerveris, Mark Valley, Leonard Nimoy (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(100)

Začínáme stejně jako seriál Ztraceni - pádem letadla. Všichni na palubě letadla zemřeli kvůli neznámému viru. Na místo, kam letadlo spadlo, jsou povoláni agenti Dunhamová a agent Scott. Z místa činu utíká neznámý, za kterým běží agent Scott. Neznámý agenta zavede do laboratoře, která vzápětí vybouchne. Jediný, kdo agenta může vyléčit, je Dr. Walter Bishop. Jenže ten je v léčebně a může jej odtamtud dostat pouze jeho syn Peter Bishop. Všichni tři se poté spojí a začnou vyšetřovat případy, které spadají za hranice nemožného. (Varan)

(více)

Recenze uživatele kareen k tomuto seriálu (1)

Hranice nemožného (2008) 

I když mám tento seriál velmi ráda, musím souhlasit, že první sezona tak trochu ve stylu Akt X byla opravdu slabší a nebýt přesvědčování zdejších nadšenců o pozdější vzestupné kvalitě, asi bych to někdy v polovině vzdala. Ne,že by epizodní díly, ve kterých sympatická agentka Olivia vyšetřuje podivné nevysvětlitelné jevy, ze kterých se většinou vyklubou vědecké experimenty byly vysloveně špatné, ale jejich koncept je tak trochu stereotypní a tak mě to začalo brzy nudit. Ale vydržela jsem a s nástupem druhé série jsem za svou trpělivost byla bohatě odměněna výborným příběhem se všemi atributy scifi, které mám ráda - cestování časem, paralelní reality a mnoho dalších. Větší prostor tu dostávají Joshua Jackson a John Noble jako chytrý, ironický Peter a jeho geniální a poněkud excentrický otec Walter. Nejen,že je mezi nimi výborná chemie, která baví, ale i dějová linka kolem nich je celkově zajímavější. Kapitolou samou o sobě jsou Pozorovatelé, kteří jsou velmi originální a později se stanou pro seriál velmi zásadní, at' už v tom kladném či záporném smyslu. Dobrým nápadem bylo také střídání děje ve dvou realitách, kdy v jednom dílu sledujeme jednání postav z našeho vesmíru a v dalším zase z toho paralelního. Poslední pátá řada se už odehrává kompletně v budoucnosti a tentokrát se pro změnu ocitáme v totalitní společnosti, kde se naši hrdinové s plánem na záchranu světa musí skrývat a kde jim jde o život více než kdy jindy. Finále se naštěstí uzavřelo bez nevyřešených otázek jinak tak typických pro J.J.Abramse a já si i přes rozpačitý začátek přidala seriál mezi své nejoblíbenější, kam zcela zaslouženě patří. ()

Související novinky

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

Lance Reddick zemřel ve věku 60 let

17.03.2023

Šok a obrovská tragédie. Tak nějak by se dala popsat nečekaná zpráva o smrti herce Lance Reddicka, jemuž bylo pouhých 60 let. Hvězda nespočtu seriálových a filmových rolí se zapsala do paměti diváků… (více)

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

J. J. Abrams chystá nový sci-fi seriál

12.12.2016

Režisér Star Treku a sedmých Star Wars zatím neoznámil svůj další celovečerák, na televizní scéně ale zůstává plně činný. Ačkoliv se o Westworld staral hlavně Jonathan Nolan, jednalo se o Abramsovu… (více)

Zemřel Leonard Nimoy

Zemřel Leonard Nimoy

27.02.2015

"Život je jako zahrada. Zažíváme dokonalé chvíle, ale uchovat je můžeme pouze ve vzpomínkách." Takhle před několika dny komentoval život herec a režisér Leonard Nimoy, v němž určitě poznáváte pana… (více)

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

Abrams: SW VII, robopoldové a magie s Cuarónem?

29.01.2013

J.J. Abrams se oficiálně stal nejvytíženějším filmovým a televizním tvůrcem na planetě. Především: studio Disney oficiálně potvrdilo, že DžejDžej opravdu podepsal smlouvu na režii Star Wars: Epizody… (více)

Reklama

Reklama