Reklama

Reklama

Dům loutek

(seriál)
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi
USA, (2009–2010), 20 h 59 min (Minutáž: 43–50 min)

Tvůrci:

Joss Whedon

Hrají:

Eliza Dushku, Harry Lennix, Fran Kranz, Tahmoh Penikett, Enver Gjokaj, Dichen Lachman, Olivia Williams, Reed Diamond, Amy Acker, Brett Claywell (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(27)

Dollhouse je přísně tajné a velmi ilegální. Je to místo, kde se plní přání. Klienti s dostatkem peněz a správnými kontakty si můžou najmout "Actives" nebo "Dolls". Dolls mají kompletně vymazanou paměť, čili jim můžou být vtisknuty vzpomínky, schopnosti a jazyk pro různá přiřazení. Na misích je kontrolují "Handlers" a po dokončení úkolů jsou opět vymazáni a udržování ve futuristické laboratoři Dollhouse. Jsou to lidé, kteří se rozhodli, pro vlastní důvody, vzdát se svých těl. Můžou být kýmkoliv. (dresi)

(více)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
zdenoeddie

zdenoeddie (hodnocení, recenze)

Po nadpriemernej 1. serii (****) prisla dost pre mna ubijajuca 2. seria (**), aj napriek mnohym myslienkam a posolstvam nielen nasej generacii, ma to az tak neuchvatilo. Celkovo teda ***.

TeraBum

TeraBum (hodnocení, recenze)

Tak jsem se po letech odhodlala a zkoukla jsem to... a musím říct že mě dlouho žádný konec takhle nedostal. Nejvíc mě děsí jak rychle mi přirostl k srdci Topher a teď když jsem viděla konec... no necítím se moc dobře :D

anderson

anderson (hodnocení, recenze)

NEŽNÍ ZABIJACI ??? Pre kristove rany !!! V JOJ tie nazvy vymyslaju jasni magori. Necudoval by som sa, keby tam za tymto ucelom mali zriadene "specialne" oddelenie.

Rofodog

Rofodog (hodnocení, recenze)

Pokud vím tak zakladatelé Rossumu stále žijí , takže to budou moct udělat znovu. Tím, že vrátili lidem své původní Já tak udělali jen polovinu práce.

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

SPOILER: Sucasny zaver sa ale za vyslovene pozitivny povazovat neda, skor to balansuje tak na hrane happyendu a nehappyendu, svet je totiz stale v troskach a par postav je nenavratne prec. Inak tiez nechapem ako moze zaverecny diel serialu vyslovene ublizovat, ci ho nedajboze uplne zrazit. V kvalite to urcite nie je, Epitaph Two: The return je priam nabity silnymi emociami a ako ukoncenie serialu spolu s Epitaphom One funguje vyborne.

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

No ideální by bylo, kdyby to prostě neskončilo, myšleno otevřený konec, klidně těch 10 let poté, nějaká beznadějná situace. :D Kdo zná Berserk, pochopí, jaké kultovnosti by se tím dosáhlo :).

BloodyVamp

BloodyVamp (hodnocení, recenze)

Nemyslím si, že by poslední dvě epizody seriálu tolik ublížily. 12. díl mě sice mírně zklamal nenadálým obratem a celkovou nedořečeností, ale nevím zda se to mohlo v dané situaci udělat lépe. Především lituji toho, že Jossovi nezbyl čas na prozrazení co se přesně stalo během těch 10 let, za jakých okolností došlo k masovému zneužití technologie (snad se to někdy dozvíme). Epitaph 2 podle mě seriál uzavřel velmi pěkně., finále bylo přímo nabité emocemi (ale také bohužel velmi zkratkovité a mírně chaotické, ideální by byly 2 hodiny, ale co naděláme).

jumanje

jumanje (hodnocení, recenze)

tak poslední 2 díly (a ten úplně poslední brutálním způsobem) srazily kompletně celý seriál...jak jsem to žrala celou dobu, tak jsem teď krajně zklamaná...

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Tradičně SPOILERY.
No, konec by mě překvapit neměl, vzhledem ke konci třeba Serenity, ale pořád bych to asi radši viděl končit jinak... nebo nejlépe to nevidět končit vůbec :D. No a ta záležitost po vzoru "polární samohany" mě přišla celkem ujetá, kdyby si aspoň vypěstovala svvého klona a klona Ballarda a pak se přehrála do toho klona, nebo prostě a jednoduše Ballarda do jinýho těla (už předtim byl jen kopie, tak co)... Popravdě čekal jsem, že se nabídne Alpha...
Ušlo to, ale radši bych otevřený konec směřující ke skáze :).

k212

k212 (hodnocení, recenze)

Neříkám, že mě Boyd nevyrazil dech svým obratem, ale zakončení nějaké muselo být a navíc seriál měl nejasné natáčecí/vysílací perspektivy už od počátku druhé série, buďme rádi za celou druhou řadu a jeho důstojný odchod. A souhlas ... celkově mě druhá série přijde o stupínek lepší než ta první, celková atmosféra je taková nervní a tísnivá, technické provedení takové hrubší a ostřejší (třeba ruchová složka je hodně agresivní).

Ilhan

Ilhan (hodnocení, recenze)

Přesně tak, myslím, že někdo z producentů potvrdil, že tenhle nápad s Boydem přišel někdy na začátku druhé série. Zároveň, pokud měl Joss tenhle děj naplánovaný na nějakou další dobu a pak to musel kvůli zrušení seriálu všechno nacpat do posledních pár dílů, tak se nedivím, že to takhle dopadlo. Tím ale nechci říct, že to bylo špatně. Právě díky tomu měli poslední díly opravdové grády.

novoten

novoten (hodnocení, recenze)

LosMojmos: SPOILER - Těžko říct, jak moc by jeho role byla odlišná při více dílech nebo další sérii, každopádně takhle mi ta dramatizace přišla efektní, efektivní a bezmála úžasná. Šok to určitě byl, ale zároveň žádný náznak laciné změny strany, ale plán, který se v nenápadných střípcích objevuje od začátku druhé série.

LosMojmos

LosMojmos (hodnocení, recenze)

Ten konec pokazili. Boyd by podle mě v původních plánech měl jinou roli. Tohle prostě pokazili. Poslední díl to moc zamotal a plánovaná dramatizace a šok spíše ublížili.

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Aaaaaaaaaaaa! :D
Já už se tak těsil a ono bude finále teprve za týden :...(

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Jak už bylo řečeno, chce to kabelovku, chce to stabilnější medium, prostě něco, kde konkrétní sledovanost jednoho pořadu nehraje takovou roli, protože celý kanál/balík je předplacený....

Domec

Domec (hodnocení, recenze)

To je pech, zrovna kdyz se to tak rozjelo, tak to musi skoncit :(

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Jednoznacne Ghost, Echo si daj az ako bonus po skonceni 1 serie. Epitaph one tiez. ;-)

Paul_cz

Paul_cz (hodnocení, recenze)

Diskuzi jsem nečetl protože nechci vidět spoilery.Chci se začít koukat na Dollhouse - co mám vidět jako první? Díl Ghost nebo díl Echo? Jaký je nejlepší pořadí? A ten Epitaph one, to mám zkouknout jako poslední díl první sezóny? Zasranej fox, takovej bordel v tom dělá : ).

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Ale samozrejme ze hrubu predstavu maju, netvrd mi ze z Epitaphu One nie je patrne kam serial smeruje, ved celu druhu seriu vidiet naznaky. Apokalypticka buducnost do ktorej to vsetko speje je premyslena ale ako k nej dojde je ozaj len na scenaristoch. Iste zvraty k pribehu zakonite patria, podstatne je aby dali v konecnom dosledku zmysel a s tymto zatial problem nemam.

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

Ok, asi jsem najivní, protože takhle to u moderních seriálů není, ale čekal bych, že při psaní scénárista zhruba ví, kde serál za několik dílů bude. To je třeba nádherně vidět v Babylon 5. Plácnu v 7. epizodě je něco, co odkazuje na věci plánované v 58. epizodě, což právě souvisí s postavami a jejich dokonalou promyšleností.
Často si říkám, kdy se asi rozhodli udělat z nějaké postavy něci jiného, než co původně byla.Třeba právě šokující odhalení 11. epizody ze včerejška. Opravdu by mě zajímalo, kdy v průběhu seriálu se rozhodli, že tahle postava bude mít tohle tajemství a podobně...
Proto by mě třeba zajímalo, čí to byl nápad a do jaké míry se důležité věci dějí jen proto, aby byla epizoda zajímavá :). A samozřejmě doufám, že se to nějak hezky uzavře a že to bude trochu dávat smysl...

M.a.t.t.

M.a.t.t. (hodnocení, recenze)

Asi ti nerozumiem, tvorca serialu predsa nemoze pisat ci tocit vsetky diely, na to ma spolupracovnikov, ktorych oboznami so svetom ktory vytvoril a pribliznym smerom ktorym by sa dej mohol uberat. Tvoj argument s rezisermi a scenaristami teda postrada zmysel, nakolko podobne sa tocia snad vsetky serialy. Na druhu stranu, nie je fajn ze ta dej dokaze prekvapit a nevyvija sa ocakavanym smerom?

Zax

Zax (hodnocení, recenze)

No nevim nevim. Na wiki má pomalu každá epizoda jiného scénáristu a režiséra a vůbec se mi nechce věřit, že co se stalo třeba ve včerejším 11. díle bylo promyšleno dopředu. Přijde mi spíš jako by se v každé epizodě snažili mermomocí diváka ohromit zvratem, ale zvrat v každé epizodě nevytváří zrovna konzistentní děj. Samozřejmě se nemohu dočkat zbylých dílů, ale kvality 1. epizody 2. serie to nedosahuje, škoda.

IKOLA

IKOLA (hodnocení, recenze)

Som rád za smer, kam sa seriál posúva a som rád aj za to, že po druhej sérii sa na Dollhouse bude spomínať ako na kvalitný seriál, ktorý dostál kvality značky Joss Whedon. Aj keď možno ešte predbieham a posledné tri diely to zasa maximálne dokašlú.

Ilhan

Ilhan (hodnocení, recenze)

Myslím, že teprve teď můžeme opravdu začít hořce litovat, že Dollhouse byl zrušen, protože teď je jeden díl lepší než druhý.

EdaS

EdaS (hodnocení, recenze)

a co takhle nechat těchhle standardních debat o dabingu? ořez a ještě dabing ten seriál úplně zabíjejí. nicméně, Summer Glau v pátém díle druhé série docela kicks ass! první polovina nic moc, druhá to zase naštěstí trochu posouvá. ne tak moc a ne tím směrem, co bych si přál, ale aspoň něco. do druhé série jsem teda vkládal víc nadějí. no co už. třeba ještě něco přijde.

Leeslie

Leeslie (hodnocení, recenze)

Tak dle mého názoru Zoufalé manželky měli dobrý dobrý dabing tak maximálně v prvních dvouch sériích...to co teď předvádějí v 5.sérii je hrozný,ale to jsme se dostali už trochu jinam...každopádně většina sitcomů je nadabovaná velmi dobře...

danielK

danielK (hodnocení, recenze)

Tak co se týká seriálů, tak tam je to 50/50 - musím říct, že třeba Simsonovi, Přátelé, Chůva k pohledání, Jmenuju se Earl - sitcomy, kde je nutnost vybrat opravdu dobré herce, ti mají dobré dabingy. Pak je katogorie seriálů ,,nesitcomových", které mají dobré dabingy - pro mě jsou v Česku mezi těmi všemi snad jen 2 kvalitní příklady - Zoufalé manželky, Dr. House a Mrtví jako já. Pak jsou ty špatné - př. Hrdinové, Čarodějky, Jak jsem poznal vaši matku a další výčet za nimi :( a u filmů je to ještě horší.....

Ilhan

Ilhan (hodnocení, recenze)

Neříkám, že všechny dabingy jsou špatné, ale kolik jich je dobrých? Tak jeden z deseti, dvaceti?

danielK

danielK (hodnocení, recenze)

Tak zase nemůžeme všechny dabingy házet do jednoho pytle, máme i výborné dabingy - tady u Dollhoussu je problém hlavně v nevýrazné Zuzaně Ščerbové, která dabuje hl. roli - je taková fádní a pro mě naprosto úděsná - navíc, Eliza Dushku má spjatou dabérku Ivanu Milbachovou, která tady (naprosto nelogicky) dabuje O. Williams. Jinak, dabingy na Coolu mi taky moc dobré nepříjdou, vyjímaje snad jen Jmenuju se Earl, ale tam je to hlavně tím, že Cool zvolil dobrého režiséra, který do rolí obsadil dobré herce.

Související novinky

Joss Whedon prolomil mlčení

Joss Whedon prolomil mlčení

18.01.2022

Je to zhruba rok, co jsme psali sérii článků na téma pozadí vzniku filmové Ligy spravedlnosti, kde po odchodu Zacka Snydera vznikl obří střet mezi hercem hercem Rayem Fisherem a zastupujícím… (více)

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

Whedonův marvelovský seriál? S.H.I.E.L.D.

30.08.2012

Dlouho se spekulovalo, o čem přesně bude televizní seriál, jehož rozjetí má Joss Whedon v exkluzivní smlouvě s Marvel Studios. Inu, bude o tajné vojenské obranné organizaci S.H.I.E.L.D. (Strategic… (více)

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

Zamávejte Dollhouse na rozloučenou

24.10.2009

Nový seriál Josse Whedona od začátku bojoval o přežití. Druhá sezóna byla schválena jen s odřenýma ušima a s nadějí, že se sledovanost zvedne. Opak je pravdou a tak už všichni čekají, kdy Fox seriál… (více)

Joss Whedon má chatu v lesích

Joss Whedon má chatu v lesích

10.07.2008

A v ní, jak jinak, straší. Tvůrce megaúspěšné Buffy a rychle stopnuté, ale přesto kultovní Firefly, startuje v lednu na Foxu nový seriál Dollhouse (Eliza Dushku jako členka party mladých lidí, kteří… (více)

Reklama

Reklama