Reklama

Reklama

Sedmé nebe

  • Česko Mrak 9 (festivalový název) (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Inge jde vrátit opravené kalhoty svému zákazníkovi Karlovi. Při předání ale dojde k náhlému vzplanutí a sexu. Inge žije s manželem Wernerem, zpočátku se proto vztahu s Karlem brání, ovšem vzájemná (nejen sexuální) přitažlivost je silnější. Láska přece kvete v každém věku, i v tom důchodovém, v němž jsou hrdinové filmu. (MFF Karlovy Vary)

Recenze (46)

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Sexuálně otevřený snímek o tragice mileneckého trojúhelníku, jehož vrcholy tvoří lidé důchodového věku, je z mého pohledu příkladem mimořádně dobře vystavěného příběhu, který je vlastně v životě naprosto běžný v jakékoliv věkové skupině a v kůži herečky v hlavní roli se jistě ocitlo mnoho z nás. ~ Wolke Neun však kromě tohoto osobního dilematu akcentuje sexuální život jako přirozenou součást stáří (mnohdy i dosti svérázným humorem: Víš, jak spolu souloží osmdesátiletí? Ona udělá stojku a on do ní prostě klesne.) ~ Mimořádně silné, syrové drama ze života. ()

exitak 

všechny recenze uživatele

Mazec :D Šel jsem na to trošku s předujetím, že to bude nějaká nechuťárna :D Ale vyklubal se z toho fajn filmek co ve mě vyvolal vlnu myšlenkových pochodů. Doteď pořádně nedokážu posoudit co by v podobné situaci bylo správné dělat. Ale myslim, že ta ženská se měla trošku víc zamyslet kolik jí je a co dělá. Dobře celej život se podřizovala jak řiká, ale kdo ji sakra nutil? Když si takhle "spackala" život s takovym ňoumou, tak si měla říct sem blbá je mi 70 teď už s tím asi moc nenadělám. Jenže ona se rozhodla nadělat, což je na jednu stranu pochopitelné ale při téhle volbě bych už asi hodně zvažoval zda to tomu druhýmu říct a nebo ho nechat v milosrdný lži a zatlouct to. Protože ono opustit chlapa, kterýmu je přes 70 (a neni milionář :) ), neni pro něho zrovna moc příjemný žít s myšlenkou, že až do smrti bude na starý kolená sám. I když to byl takovej ňouma :) Ale když to 30 let manželství drželo pohromadě asi by se to už tak mělo nechat. Druhá chyba byla, že když už se s tim ten chlap skoro srovnal, tak ho dorazila změnou postoje a opustila ho nadobro. Tohle by bylo na delší diskuzi asi :) Nicméně, natočený to bylo výborně. ()

kusper 

všechny recenze uživatele

Téma, kterého se každý bojí... Přitom nás to čeká všechny. Skvělé hercké výkony, tenhle film dokázal zaujmout i mě a to jsem o tři generace mladši než protagonisté. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Naturalismus je tu jen tvrda slupka, ktera ozvlastnuje, ale jinak v podstate neni dulezita. Respektive je - pridava jeste vetsi kontrast krehkosti hlavnimu sdeleni filmu. Laska proste muze dopadnout vseljak a pro me je cennej hlavne racionalni realismus, se kterym Dresen k tomuhle jednoduchymu sdeleni pristoupil. Takhle nejak ten zivot proste vypada. ()

danliofer 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce dost odvážný snímek. Ne každý film nám otevřeně naservírovává sex mezi seniory. Pro mnohé jako by v této věkové kategorii už žádná otevřeně vyjádřená intimina ani neměla existovat. Co když ale duše ještě žije a tělo ještě cítí? O tom všem je tento krásně citlivý a intimní film, který nesoudí, jen poukazuje na jednotlivosti. Hold patří všem hlavním hercům, kteří se nebáli obnažit se před kamerou ve věku, kdy už mnozí na své tělo i duši rezignovali... ()

Čtec 

všechny recenze uživatele

Minimalistickým způsobem natočený silný příběh o tom, jak barevný a mnohotvárný může být podzim života... Další z výborných nových německých filmů. Nevím, možná jsem to jenom dřív nezaregistroval, ale zdá se mi, že současná německá filmová produkce má velmi dobrou a navíc stoupající úroveň. Nebo alespoň východoněmecká, prostě ty filmy, jejichž děj se odehrává v Berlíně, Meklenbursku a Pomořansku. ()

Heraldika 

všechny recenze uživatele

Přesných 50%. Otevřené sexuální scény aktérů v pokročilém věku mě nijak nevadily, zato rozvláčnost děje v druhé polovině už více. Vlastně se jedná o klasický milostný trojúhelník, se zajímavými aspekty - a to nejen tolik polemizovaný věk, ale i to, že nevěrná je žena, žijící ve velmi harmonickém a sexuálně naplněném vztahu - ze kterého se nakonec rozhodne odejít. Opustí svémo muže po 30 letech manželství, což se zas tak často nestává. Ale jak je vidět, nesmí se usínat na vavřínech :-) ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh milostného trojúhelníku neklasicky mezi sedmdesátníky. Asi 65 letá Inge se zamiluje do 76 letého Karla a rozhodne se opustit svého manžela Vernera, se kterým dosud žila v harmonickém a evidentně věrném vztahu, kterému nechybělo porozumění, něha ani sex. Film je neuvěřitekně pravdivý a otevřený, nezastavuje se ani před milostnými scénami, a že jich není zrovna málo, nešetří herce ani diváka přikrašlováním. Chce nám sdělit, že život je stejný ve dvaceti jako v sedmdesáti letech, člověk se dokáže bezhlavě zamilovat jako poprvé, mít vyčitky, prožívat vášeň. Neřeší a ani nemůže řešit morální aspekt takového vtahu, to je vždy mezi člověkem a jeho svědomím. Jen ukazuje, že opustit mladého manžela či malé dítě je stejně kruté, jako opustit starce nad hrobem. Ale ta blízkost konce je právě mnohem silnější argument, proč svou poslední možnost vášnivého románu nevyužít. Pomalý rytmus filmu podtrhuje atmosféru starých milenců a scény z pěveckého kroužku, který Inge navšťevuje, působí sice směšně, ale obyčejné lidové písničky s prostými texty přesně film dokreslují. Snímek se určitě nebude líbit mladší generaci, bude je pobuřovat představa, že jejich babičky a dědové ještě dělají věci, které jsou přeci vyhrazené jen mládí, že svá bezzubá ústa používají i na něco jiného, něž je žvýkání v kávě namočeného chleba, bude je znechucovat tvrdost reality, propadlé tváře a povislá kůže. Ale mně tato perspektiva, vidina, že na stará kolena nebudu jen krmit v parku holuby, naplňuje radostí. ()

Psice 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí Sedmého nebe mě vedla hlavně myšlenka filmu – detabuizace sexuálních vztahů mezi seniory a zobrazení lidského těla sešlého věkem na filmovém plátně. Díky tomu, že ve filmu nezazněla žádná hudba a bylo využíváno efektu „roztřesené kamery“, bylo dodáno na autenticitě a divák byl o to víc vtažen do děje (tady a teď) - ale do jakého!? Předpokládala jsem, že bude mít film nějaký příběh a onen sexuální motiv do něj bude pouze zakomponován. Bohužel jsem ale získala pocit, že se dívám na jakési „senior porno“, protože první polovinu filmu tvořily převážně sexuální scény a příběh jako kdyby ani nebyl podstatný (očekávala jsem, že do děje co nevidět vstoupí instalatér, který jde opravit prasklé vodovodní potrubí…). Příběh se ale nakonec „rozjel“ (pokud se to tak dá nazvat) a vyústil v drama, za které by se nemusela stydět ani Danielle Steel či Rosamunde Pilcher… ()

ddf76 

všechny recenze uživatele

Duchodci to chteji taky a porad :). Laska a sex kvete v kazdem veku i sedmdesati. Dej je trosku predvidatelny, hlavne konec. Aspon jsem se dovedel jak to delaji osmdesatileti :). ()

jane1106 

všechny recenze uživatele

Všechna čest ústřednímu triu představitelů a Ursule Werner zejména. Čekala jsem, že Sedmé nebe bude stát především na snaze šokovat explicitními sexuálními scénami seniorů, ale bylo to nakonec jejich bezprostřední herectví a Dresenova režie, které z Wolke Neun udělaly velmi realistický, zdařilý snímek, který dokáže zaujmout a přimět k přemýšlení i generaci podstatně mladší. Snad jen ten konec mi přišel až příliš vyhrocený. ()

finn 

všechny recenze uživatele

Když chtěl někdo pro diváky věřně zachytit šukající důchodce, pak bych prosil nějaký děj. Film je o ničem, nazjímavá nuda ke všemu ukončená na efekt tragicky. V paměti mi zůstal jen obraz tří nahých sedmdesátníků. Na tohle nemám kufr a nejsem sám, když z projekce (ve Varech) odešlo odhadem 10 lidí :) ()

maddictive 

všechny recenze uživatele

Tvrdá rána pro všechny, kdo tajně naivně doufali, že takoví starouši už přece nemůžou mít sex. Několik dost naturalistických scén hned zkraje Devátého mraku alias Sedmém nebi nás ujistí, že můžou, a taky mají. Legrace byla, jak se všichni v sále při těch milostných scénách nervózně vrtěli a v duchu nadávali tomu, kdo do infa o filmu do programu zapomněl napsat, že když Inge vrací Karlovi kalhoty, tak sice dojde k sexu, ale k sexu trochu vyšší věkové kategorie;) Ale k filmu; je to klasická "vztahovka", oslovující řekla bych spíše ženské (a starší) publikum, takže muže to nemuselo zase až tak vzrušovat - teď mám na mysli to celé řešení co a jak a s kým a svědomí a a lásku a smrt a touhu...vlastně je to celý život pořád dokola.. jen Inge už má na kahánku, takže rozhodování musí být těžší..Pro mě zajímavý film, možná jen místy až příliš rozvláčný a zdlouhavý, ale v sedmdesáti už je to možná všechno tak nějak...pomalejší:) ()

Wecfarien 

všechny recenze uživatele

Nahota a sex v kombinaci se starými lidmi nejsou pravda úplně to, na co jsme na plátně běžně zvyklí, ale jistě to není jediné, čím by byl tenhle film zajímavý, krom toho tyto záběry trvají dohromady asi jen několik minut. To, kvůli čemu se stojí za to dívat, je vykreslení postav, jejich osobností, prožívání a chování. Výsledný dojem je velice skutečný, nemálo k tomu přispívá i kamera provedená spíše ve stylu dokumentu. Ty scény ze sboru mě bavily obzvláště. ()

LuckyK 

všechny recenze uživatele

Téma je samozřejmě velmi důležité a dosud tabuizované. Proč by důchodci neměli prožívat stejné vztahové peripetie jako jiní. Dobře víme, že Němci se vyžívají v úchylárnách, ale je nutné hned od začátku do toho bušit jako králici, dlouhé scény explicitní, pořád se promenádují nazí, to přece už není pro vyznění a myšlenku tak nutné. Vypadá to jako na typicky evropské nuda pláži plné německých sedmdesátníků. Ale ta forma!!! Zdlouhavé, ještě méně dynamické než dokumentátní film, nudné bez děje, roztřesená kamera, střih strašný. ()

Perchta6 

všechny recenze uživatele

Může kvést láska opravdu v každém věku?! Tak jestli ano,můžeme se všichni na moc těšit... Ale zapomeňme na předsudky. ()

kim lowe 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že se tvůrci nebáli vytasit se s poněkud tabuizovaným tématem sexu v pokročilém věku a ani herci se nezdráhali ukazovat své obnažené partie. Ostatní už byl jen prostý příběh o cizoložství s poněkud smutným koncem. ()

FandaF 

všechny recenze uživatele

Ten film je tak trochu ode všeho něco. Celé to na konci vyzní jako drama, ale je v tom fimu také romantika, komediální prvky a občas jsem měl pocit, že sleduji dokument "ze života seniorů" (podobně jak bývají různé dokumenty z přírody, např. ze života šimpanzů :D jen doplnit nějaký mluvený komentář...). Ale líbilo se mi to a téměř k tomuto dílku nemám výhrad, bavil jsem se a občas i docela zasmál - zvlášť, když se chechtali i ti staříci ;-). Pro mne bylo zajímavé překvapení, že se najde někdo, kdo poslouchá (jako relax) zvuk parní mašiny a vlaků z gramofónové desky ;-) ()

Reklama

Reklama