Reklama

Reklama

Wendy a Lucy

  • USA Wendy and Lucy
Trailer

VOD (1)

Wendy a její fenka Lucy tvoří nerozlučnou dvojici, která cestuje přes Spojené státy. Cílem jejich cesty je Aljaška, kde by Wendy chtěla pracovat. Film ukazuje drama několika dnů, během nichž Wendy nešťastně uvízne v malém americkém městečku, kde se jí rozbije auto. V témže dni se také ztratí Lucy. Dívka se rozhodne setrvat na místě tak dlouho, dokud fenku nenajde. Je však ve finanční nouzi a během hledání si uvědomuje velkou zodpovědnost, kterou za svého psa má. Poznání, ke kterému dospěje, ji staví před kruté a zásadní rozhodnutí. Wendy a Lucy je nezávislý film, který dokáže malým množstvím výrazových prostředků zobrazit velké existenční drama. K jeho přednostem patří i autentické herectví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (87)

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film, místy nepochopený, místy bezradný. Wendy se v tom babrá, nic ji nevychází, nemá sílu na to se vzchopit, ale proč je vlastně taková nebo se mi to jen zdá? Chce mít snad klid? Jede za novým životem a okolnosti ji v tom brání?.Člověk tady očekává nějaký zvtrat, ale možná je to zbytečné. Když se budu dívat podruhé vychutnám si tu čistou jednoduchost, ta je tady zřetelná.3,5 ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Nezávislý příběh o nezávislé Wendy, která se nezávisle vydává na Aljašku a přitom se jí nezávisle na nevhodnosti situace rozbije auto a ztratí se jí nezávislý pes Lucy, na kterém je Wendy závislá. Závislá se také stává na místním hlídači, který jí nezávisle na tom, jaký bude mít účet, půjčuje telefon. Na konci se ukáže, že až tolik Wendy závislá na své Lucy není a vydává se nezávisle na již zmíněnou Aljašku. Opravdu nezávislý film. 6/10 ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jak tenhle film jenom stručně popsat... Je to takové něco o něčem a zároveň o ničem. Za celý film se stane jen to, že ženě jménem Wendy (o které skoro nic nevíme, jen to, že bez peněz cestuje na Aljašku a že má kdesi v Indianě sestru a asi se s ní moc nemusí - akorát nechápu, co po ty dva tři dny co se to odehrává jedla a pila) při jedné blbé události zmizí její pes jménem Lucy, ona ho hledá po celém městě ve které uvízla, potká pár zajímavých lidí, SPOILER Lucy nakonec najde, ale protože je na tom finančně o dost hůř než na začátku, nechá ji u "pěstouna" který ji našel a sama Wendy pak odjíždí náklaďákem pryč KONEC SPOILERU. Takže je to jen jednoduchý příběh bez nějakého většího přesahu a se slabě představenými postavami, co přesně mi tím chtěla režisérka říct taky netuším, ale v rámci toho co to je se to vyvíjí docela zajímavě, dost mě to vtáhlo do děje, vůbec jsem se u toho nenudil a těch 80 minut mi uteklo jako voda. Navíc i pár těch setkání se mi líbilo. Road movie to sice není ani náhodou, vlastně ani nechápu, co tady ten žánr dělá, ale nevadí mi to. Ten film ve mě zanechal jakýsi "příjemně neutrální" pocit (líp to fakt nepopíšu), ale víc jak slabé čtyři mu dát prostě nemůžu. Ačkoli to možná mělo svým způsobem připomenout Jarmusche, ale na druhou stranu jsem ho tam moc neviděl. Takový zvláštní film, který není vůbec ničím zvláštní, fakt to líp asi nepopíšu. Ale jinak jo, docela se mi to líbilo. Slabé 4* ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Umírněná stopáž, umírněný herectví a umírněnej příběh. Nebýt toho neumírněnýho konce, kterej podle mě nebyl nutnej, je to čistá 5*. Takhle mi z toho vychází hezkých 90%, ale kvůli famózní Michelle, se kterou to stojí a padá, se přikloním výš. Moc pěknej, komorní film s ženskou hrdinkou, kterýchžto postav by bylo potřeba psát víc... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Prvý raz som tento film videl na preskačku na ČT 2 vo filmovom klube krátko pred polnocou. Už som zaspával, ale naplno som spánku oddať nemohol, lebo som (budúcu) pani manželku viezol o polnoci do roboty na nočnú. Niečo rozprávala, ja som ležal na gauči, jedným okom som driemal a druhým som sledoval televízor. Práve dávali Wendy a Lucy. Nijako extra konkrétne som si na to potom už nepamätal. Ale v spomienkach mi utkvel ten pocit, ktorý som z filmu ako z celku mal. Ten pocit bol veľmi príjemný. O cca 5 rokov neskôr ma to dožralo, zohnal som si film, nahnal som (už) manželku pred televízor a pozreli sme si to. A, nuž, hm, nuda. Nekonečné dialógy alebo naopak dlho sa nič nedeje a scéna sa norí do rozčuľujúceho ticha, kedy dávate VOLUME na plné, lebo si myslíte, že ste asi prisadli ovládač a zvuk sa znížil na minimum. Do toho nekvalitná kamera, ošarpané a ponuré americké predmestia, na ktorých skapal pes (pardon) a kde nie je žiadna robota, takže prekvitá chudoba a z toho vyplývajúce príšerné sociálne podmienky. Kameraman celé minúty sníma mlčiace postavy, o ktorých sa nič nedozvieme. Celé je to vytrhnuté z kontextu, začína sa to uprostred príbehu (bez toho, aby ste poznali začiatok) a končí sa to otvorene a v podstate „nijako“ (chcelo by sa povedať filozoficky a umelecky). Tešil som sa aspoň na psa, ale chudák Lucy tu veru toho veľa nenaštekala. Hlavná ľudská postava rozporuplná – Michelle Williams ju zahrala pôsobivo, na strane druhej ide o nesympatickú osobu. Stále hovorí o Aljaške, ale zjavne je v živote stratená, nič dobré ju nečaká a teda je azda lepšie, že príbeh končí predčasne, lebo z tohto zjavne happyend nikdy byť nemohol. Ak sa aj Wendy nejakým zázrakom dostane na vysnenú Aljašku, prinajlepšom sa zamestná ako barmanka v striptízovom bare. Potešili ma aspoň pekné postavy Willa Pattona (majiteľ autoservisu) a Wallyho Daltona (SBS-kár). Naopak, pošuk Larry Fessenden (zároveň producent filmu) je WTF (nepochybujem o tom, že presne taký dojem aj vyvolať mal, ale pozerať sa naňho nedá). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (6)

  • Michelle Williams si během natáčení neholila nohy a neupravovala nehty na rukou, po natáčení dostala od svojí kamarádky Busy Philipps manikúru a pedikúru. (aluna)
  • Režisérka Kelly Reichardt měla pocit, že je Michelle Williams pro roli příliš hezká. Proto jí požádala, aby si během dvou týdnů, co probíhalo natáčení, nemyla vlasy a nelíčila se. (aluna)
  • Michelle Williams v rámci příprav na roli spala několik dní v autě. (aluna)

Reklama

Reklama