Reklama

Reklama

Na vrcholky hor s Vladimírem Čechem

(seriál)
Dokumentární / Sportovní
Česko, 2008, 13x17 min

Máte rádi toulky po horách? Chcete obdivovat krásu a tajemství turistických chat? Tak se vydejte s hercem Vladimírem Čechem přímo na vrcholky hor. Zjistíte, že turistika je pro Vladimíra Čecha koníčkem. Horské hřebeny a vrcholky totiž několikrát prošel se svými hereckými kolegy a kamarády. Dokáže to řadou zážitků, takže se třeba dozvíte, na kterém místě kdysi vlastnoručně zakopal lahev slivovice... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (17)

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý, poučný a hlavně inspirativní pořad, který každého turistu nabudí na návštěvu těchto krásných chat a boud. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Pohodový seriál o horách a horských chatách. Konečně zase nějaký ze seriálů jako "Zpět k pramenům" nebo "Rozhlédni se, člověče", který ukazuje krásy naší země a zajímavé tipy na výlet. Vladimír Čech je dobrý průvodce, škoda jen, že si občas neodpustí nějaký ten trapný fórek. Člověk by nevěřil, jak se ty horské chaty, které jsem navštívil, za několik málo let změní... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Kterýkoli díl jsem viděl, pojala mě touha hned vyrazit na hory a to nejen na místa, která nám představuje pan Čech. Přece jen naše hory nejsou pouze krásná příroda, ale také lidské stavby a historie. A takovou kombinaci nám právě představuje tento seriál. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Novátorsky a zajímavě udělaný seriál dokumentující horské chaty a chalupy. Vladimír Čech je "drsný horal" a to nám ukazuje i v tomto pořadu. Vůbec mi nevadí jeho fórky a některé kameramanovy kouzla, aspoň to není jen obyčejný didakticky udělaný naučný seriál. Je to fajn se v neděli zastavit s Vláďou někde v horách. Hurá do hor. ()

mrx.friend 

všechny recenze uživatele

Pořad, kterej jede vesměs podle stejný šablony: Láďa se svym permanentně prázdnym batůžkem na začátku představí hory, na kterých se nachází, pak přidá něco málo o historii tamní chaty, prohlídne si její exteriér/interiér, prošmejdí nápoje/kuchyň, případně se objeví hosti, kteří o chajdě řeknou něco víc, na druhý den podniká vejlet po nejbližším okolí a na závěr nesmí chybět razítko do průkazu, aby mu všichni věřili, že tam byl :D Gastronomii (např. knedlíky z mrazáku, šlehačka ve spreji) bych nechal Pohlreichovi, rádoby vtipy Izerovi, ale Čech byl vždycky sympaťák. Takovej ten ryze českej dokument, kterej nenadchne, ale rozhodně ani neurazí :) ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Poměrně příjemná záležitost, cestování s Vladimírem Čechem. Ten člověk má všech pět pohromadě a vede vás v poklidném tempu, kdo to ocení, bude mile překvapen. ()

pOne 

všechny recenze uživatele

Vladimíra Čecha a jeho pokusy o vtipy moc nemusím, abych pravdu řekl. Dovedl bych si představit i nějaká vylepšení (např. místo obligátního "obešel jsem hodně horských chat / pohoří, ale tato chata / pohoří je nejkrásnější" bych zařadil nějaké hodnocení chaty - ubytování, stravování, ceny apod.). Přesto ale se mi tento dokumentární cyklus svým tématem i zpracováním líbí. ()

Eire 

všechny recenze uživatele

Cesi (prominte pane CECHU) hory nemaju iba PODHORIE, ale predsa len su tie KOPCE vyssie nez Madarske... Ale ked pridam * dajme tomu za Snezku ktora prekracuje 1500 metrov tak to bude 85%. Ale teraz vazne. Pacilo sa mi to. najme Vladimir ml. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Vladimíra Čecha moc nemusím, ale uznávám, že seriál je natočen velmi dobře. Není to jen rychlé proběhnutí kolem chaty, ale důkladnější pojednání o historii a současnosti každého místa. Zároveň není ani opominuto nejbližší okolí, a to i o něco vzdálenější cíle. Nechybí pěkná panoramata a další záběry na horskou přírodu. ()

Reklama

Reklama